⬅ חזרה לאינדקס

פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 16:58
קרובת משפחה שלי הגיע לגיל 67 והיא ממשיכה לעבוד. האם כדאי לה להתחיל לקבל קצבה מקרן הפנסיה ולהמשיך לעבוד? היא מרוויחה שכר ברוטו של כ10 אלף בחודש.

אני שואל את השאלה גם במובן הכללי, אבל גם במובן הבא: נניח שמדינת ישראל צפויה להיכנס בשנה הקרובה למשבר כלכלי / אינפלציוני. האם עדיף לה במצב כזה להמשיך להפריש לקרן הפנסיה, או שעדיף לה כבר להתחיל לקבל את קצבת הפנסיה?

ובהקשר הזה, האם לאחר הפרישה קצבת הפנסיה עולה יחד עם האינפלציה, והאם היא ממשיכה לצבור תשואה ולכן יכולה פוטנציאלית לעלות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 17:32
ומה הצבירה שיש לה? הקצבה שהיא יכולה לקבל?

נראה לי שאת החלק הפטור ממס, כדאי לה לקחת, ואם יש חלק שאינו פטור, לחשוב מה לעשות איתו
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 18:21
היא צברה 680 אלף, עם קצבה צפויה של 3724. הקצבה תהיה פטורה ממס אם היא ממשיכה לעבוד?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 18:57
אני לא מבין בזה כלל, סתם אדם באינטרנט, אז הכל בערבון מוגבל ועל אחריות הקורא.

אם היא לא ניצלה פיצויים פטורים, אז כן הקצבה הזו אמורה להיות פטורה.

על מנת לקבל פטור יש לבצע הליך שנקרא "קיבוע זכויות" מול מס הכנסה.

כשהיא מתחילה לקבל קצבה היא בוחרת מסלול השקעה לפורשים, הקצבה אמורה להיות מותאמת כל מספר חודשים למסלול הזה.

שים לב שאם הכספים בפנסיה מקיפה, אז 60% מקבלים הבטחת תשואה של 5.15% צמוד למדד, אז אפשר להגיד שיש התאמה גבוהה בין האינפלציה לקצבה.

אם יש לה כסף שאינו במקיפה, אז לפני הפרישה אפשר לבדוק על אפשרות לנייד למקיפה.

איני איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 19:41
לדעתי, נושא שבהחלט שווה להתייעץ ולהיעזר באיש מקצוע לגביו כדי להימנע מתאונות כאלה ואחרות שעלולות להיות שוות כסף רב.

לעיון נוסף, תוכל לחפש "פרישה מדומה" - אני בטוח שתמצא המון הצעות, קידומים, אך גם תוכן איכותי אם תחפש במקומות הנכונים.

לא רוצה לפרסם כי זה עלול להיות בעייתי מבחינת חוקי הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2024 22:38
מחזק - צריך לבחון את מכלול השיקולים - קצבה נדרשת במהלך שנות העבודה ואחריה, היבטי מיסוי, הורשה, מצב בריאותי, סוג הקופה (אולי בכלל יש לה פנסיה תקציבית או ותיקה, ואז הכללים שונים) שברשותה וכו׳ כדי לקבל החלטה מושכלת.

ברגע שמתחילים למשוך מקרן הפנסיה זה נגעת נסעת, לא ניתן להתחרט.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2024 08:00
בחישוב כלכלי קר ככל שהמס על הקצבה נמוך יותר עדיף לה לקבל את הקצבה (ואפילו לחסוך אותה). אם יש לה יכולת לבצע קיבוע זכויות, אז הקצבה תהייה פטורה ממס לגמרי - היכולת לבצע קיבוע זכויות היא עבודה במקום אחד ב- 15 שנים אחרונות או לחלופין היא שמרה העתקים של טפסי 161 מסיומי עבודה קודמים.

לגבי הקצבה - קצבה מקרן פנסיה מקיפה צמודה למדד פעם בשנה אך גם צמודה לשוק ההון, כדי להבטיח את היציבות של הקצבה המדינה מעניקה הבטחת תשואה בשיעור של 60% מהנכסים.

(על קצה המזלג)