⬅ חזרה לאינדקס

פיצויים פטורים

🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 17:03
נאמר שבעת עזיבת עבודה הצטברו לי בקרן פנסיה/גמל 100 אלף ש"ח . 30 אלף פטורים ו 70 אלף לא פטורים.

נאמר שהשארתי את הפיצויים בקופה 5 שנים ועכשיו אני מבקש למשוך את הפיצויים הפטורים .

נאמר שכעת יש בקופה 150 אלף כתוצאה מרווחי הון.

האם עדיין סך הפיצויים הפטורים יהיה 30 אלף ? אם כן .. נראה שזאת טעות מתמשכת שלי לא למשוך את הפיצויים הפטורים ....

האם התשובה תלויה בשאלה האם הפיצויים יועדו לקצבה או עברו התחשבנות או דחויים ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 20:47
אני חושב שהאתר פנסיוני עונה על השאלה הזאת. תחפש שם רצף קצבה/רצף פיצויים וחרטה מרצף קצבה/חרטה מרצף פיצויים.

בעיקרון, ברירת מחדל החל מהשנה לכספים שלא עשית איתם כלום זה רצף קצבה. אז נראה לי שמה שאתה מתאר זה חרטה מרצף קצבה.

@נדב?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 20:56
שאלתי על רווחי ההון ... האם הם מושלכים גם על החלק הפטור או רק על החלק הלא פטור
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 22:34
במידה ועזבת את העבודה לפני 5 שנים, מס הכנסה מתייחס לכך כאילו משכת את הכספים לפני 5 שנים ולא ביצעת התחשבנות מולו לכן גם הרווחים יהיו חייבים במס. עכשיו תלוי בפקיד השומה ובמצב רוחו כדי לדעת כמה יהיה פטור וכמה חייב.

בעיקרון אתה צריך לקבל ממס הכנסה אישור חדש למשיכת הכספים (טופס 161 שלך כבר לא בתוקף) הקופה תנהג בהתאם למה שיכתוב פקיד השומה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2017 22:46
נדב שלום , אשמח להבין יותר טוב .. נתייחס שוב למצב שבוא הפיצויים הפטורים היו במועד העזיבה 30 אלף ומאז ועד היום ניתן לראות (על פי סך הפיצויים מאותו מעסיק בדו"ח יתרת פיצויים מהקופה) שהיו רווחי הון על כלל הפיצויים בשיעור של 50% .

1.נאמר שהפיצויים הם ברצף קצבה . כעת אני מבין שאצל הפקיד אני מבקש חרטה מרצף קצבה ומבקש למשוך רק את הפיצויים הפטורים . מה יהיה הסכום הפטור ? האם עדיין 30 אלף ? האם 30 אלף + 15 אלף בניכוי מס רווחי הון ?

2. אותו דבר רק שנאמר שהפיצויים לא ברצף קצבה אלא בסטטוס דחויים

תודה !