⬅ חזרה לאינדקס

ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 12:25
היי,

בהנחה וחתמתי חוזה במקום חדש ואני מתחיל רק בעוד כחודש וחצי, ובהנחה ואני רוצה חופש בין עבודות של שבוע-שבועיים, ויש לי 22 ימי חופשה צבורים, מה עדיף?

1. להודיע למעסיק כמה שיותר מוקדם, לעבוד כחודש את כל הימים כחוק מבלי לפדות יום חופש אחד, ולנצל את המרווח בין עבודות לחופש? (סוג של חל"ת)

2. להודיע למעסיק כמה שיותר מוקדם, לתת לו חודש וחצי התראה מראש, לעבוד כחודש ולצאת לחופש של שבועיים ע"ב ימי החופש מהמעסיק? (יתכן כי עדיין אפדה חלק מהימים)

3. לחכות עם ההודעה למעסיק עד כחודש לפני סיום העסקה, להשאיר שבועיים של עבודה, ולצאת לשבועיים חופש ע"ב ימי החופש מהמעסיק.

אני ביחסים מאוד טובים עם המעסיק והצוות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 12:37
להודיע למעסיק הכי מוקדם שאפשר, להגיד לו המון תודה על התקופה והזדמנות, שאתה מתחיל במקום חדש בתאריך x ותשמח לראות איך מסיימים הכי נכון ואיך אפשר לבצע את החפיפה הנדרשת בתקופה שנשארה.

תסיים בטוב, יסתדר חופש , תיקח …
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 12:58
אני מתחתן שבוע לפני תחילת העבודה החדשה, אז חופש אני אקח ככה או ככה.

השאלה מה עדיף מבחינת מס, הפרשות וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:07
אתה תקבל שכר + הפרשות עד היום האחרון לעבודה שלך (אם חודש לפי החוק ואם בהארכה עד לזמן שהם יבקשו ואתה תסכים).

במידה ואתה מודיע על התפטרות והם אינם מעוניינים שתמשיך לעבוד הם יכולים לסיים בתאריך ההודעה שלך …יחסי עובד מעביד יסתיימו באותו תאריך ואתה תקבל לזמן שנשאר לפי חוק ״חלף הודעה מוקדמת״ שזה אומר שתקבל שכר בלי הפרשות.

ימי החופש שישארו לך תקבל כפדיון בשווי של יום עבודה על כל יום חופש(ללא הפרשות ).
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:18
99% שהם לא יסיימו את ההעסקה בתאריך ההודעה שלי.

אז נטו מבחינה כספית, בהנחה ואני מתחיל ב 14 לאוקטובר, עדיף להודיע פשוט ב 14 לספטמבר כדי לשמור על ההפרשות עד הרגע האחרון?

במקום להודיע נגיד ב 1 לספטמבר, לסיים רשמית ב 1 לאוקטובר, לפדות את כל ימי החופש בכסף ואז שבועיים להיות "מובטל"
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:24
נכון ככה תמקסם את ההכנסות מהמעסיק .

אם אתה אבל בכיר ובמערכת יחסים טובה עם המעסיק הייתי מציע לך לעשות משהו דומה, כמו שאמרתי להודיע למעסיק בהקדם האפשרי, להגיד שאתה לשירותו ומוכן להאריך את זמן סיום עד ה 14 באוקטובר על מנת לעזור להם להתכונן ולבצע חפיפה.

אם אתה בטוח במקומך שם אז הם כנראה יסכימו ותוכל להשאר גם ככה את כל התקופה , עדיין תרוויח אותו הדבר ותסיים בטוב …

אם אחרת אתה מודיע רק חודש מראש כשאולי הם לא רואים את זה בא ואולי יצטרכו עוד קצת זמן … זה יכול לגרום לטונים צורמים בסיום .

אתה יכול להגיע לאותה תוצאה כספית …ולסיים בטוב עם המעסיק .
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:32
לא יודע מה מקובל אצלכם, אבל אצלנו אם מישהו היה מודיע שבועיים לפני ראש השנה שהוא עוזב מיד אחרי יום כיפור, זה היה מוחק הרבה מאד מהקרדיט שיש לו גם אם היה עובד מצטיין.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:41
נשמע טוב, זה מה שאעשה
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:42
רק רציתי להבין מה הכי נכון מבחינה כספית, לא אמרתי שזה מה שאעשה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 14:18
אני חושב שהכי משתלם כלכלית זה להיות בחופש בימי החופשה במקום לפדות אותם.

אכן נצברים על ימים אלה הפרשות. בנוסף, ימי חופש נצברים גם על ימים אלה - יכול להיות שתזכה כך לעוד ימי חופש.

אם יהיה חודש קלנדרי שלם שאתה לא מועסק, שים לב לשלם לביטוח לאומי.

ואם אתה ביחסים טובים אם המעסיק הנוכחי, הייתי מודיע כמה שיותר מוקדם, ומסיים בצורה הכי מוצלחת שיכולתי. מתחבר להמלצות האחרות שניתנו כאן בהקשר הזה. לך תדע באיזה הזדמנות תפגוש את האנשים האלה שוב. רושם חיובי משחק תפקיד חשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 19:03
אני אוסיף משהו שלא צוין פה: אם תעבוד חודש ואז תצא לשבועיים ע"ח ימי החופשה (אופציה 2), אתה פותח דלת לבקשות של "אולי תבוא עוד יום לסגור לנו פינה?" וזה עלול קצת לדפוק לך את החופש, או לחילופין לגרום לזה שהיחסים שלך איתם קצת ייפגעו (אם תסרב)
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 23:31
אם אתה בקשר טוב עם המעסיק, הייתי נמנע את אפשרות 3 - תן לו את מירב הזמן להתארגן לעזיבתך - חפיפה, העברת ידע, סגירה סופית של כל המשימות שעליך.

הייתי מודיע על העזיבה כמה שיותר מוקדם ומנסה למצוא סידור שיהיה מקובל על שניכם מבחינת ימי החופש. אם תאריך העזיבה שלך ממילא נתון וסגור, אז תקבל את ההפרשות הסוציאליות עד אותו תאריך בין אם תהיה בחופש ובין אם לא.

במקרה של פדיון ימי חופש בתשלום בסיום העסקה, לא משלמים עליהם ביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 00:06
לא הבנתי את המשפט הזה.

אם לאדם יש עוד חודש לעבוד, ו־10 ימי חופשה, איזה מקרה לדעתך ישתלם לו כלכלית (בלי שיקולים אחרים):

1. עבודה כל החודש.

2. לקיחת 10 ימי חופש ועבודה בשאר החודש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 11:21
אני חושב שאלה לא הבחירות של פותח האשכול. הוא קבע תאריך לסיום העבודה ומתלבט אם להתפטר קודם ולפדות ימי חופש, לעומת להתפטר מאוחר יותר ולנצל את ימי החופשה.

במקרה שאתה מציג, כלכלית נטו ברור שעדיף לעבוד יותר. בסוף החודש תקבל משכורת על חודש שלם + פדיון עשרה ימי חופש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 12:22
כמו שכתבו - זה על החגים

תבדוק שיש מספיק ימי עסקים להודעה המוקדמת.

ממליץ להודיע כמה שיותר מוקדם - שתצא בסדר.

גם אם יהיה פער של שבועיים - זה יתקזז עם המס מהמעסיק החדש.