⬅ חזרה לאינדקס

קרן כספית או פקדון ארוך מועד

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:39
היי,

רכשתי דירה ב-20/80. יש לי בצד 200,000 ש״ח שאותם ארצה להזרים בנוסף עוד 3 שנים בקבלת המפתח, כדי להוזיל עלויות משכנתא, ולא למנף ב75%.

אני מתלבט בין פקדון ל-3 שנים לבין קרן כספית. להבנתי, הפקדון הגבוה כרגע מוצע ע״י בנק One Zero ובנק ירושלים, אבל כמעט שווים בערכם לקרן כספית.

כדי שהכסף לא יתחבשן בינתיים בצד, אשמח לחוכמת ההמונים במה לבחור.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:40
1. לדעתי כספית.

2. תבדוק עם הקבלן אם אפשר לשלם לו עכשיו את ה200K ולקבל הנחה, אולי זה יצא לך שווה יותר מפקמ/כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 13:54
כפי שאמרו לפני תבדוק מול הקבלן כמה הוא מוכן להוריד לך מהתשלום אם תקדים אותו

לגבי כספית מול פק"מ - תבדוק אם הבנק מוכן להתחייב לריבית 3 שנים קדימה, ולאיזו ריבית הוא מוכן להתחייב, במקרה של ירידת ריבית (צפי שיקרה בשנה / שנתיים הקרובות) הקרן הכספית תתחיל לתת לך פחות ואולי ריבית "נעולה" תיתן לך יותר
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 14:10
קרן כספית לדעתי תמיד עדיפה.

הריבית גבוהה יותר אפילו מוואן זירו וגם זה הרבה יותר נזיל
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2024 15:04
שים לב שאם אתה לוקח פקדון שאינו בריבית משתנה, אז אתה מקבע את הריבית.

לעומת זאת קרן כספית, כנראה תרד במהלך 3 השנים האלה, לפחות לפי התחזיות שהנגיד יוריד את ריבית בנק ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 19:24
היי

הייתי שמח להבין את הציפיות לריבית ולאינפלציה, מאיפה המידע על התחזיות שהנגיד מתכנן הורדת ריבית?

מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה ועלה מעבר לתחזיות ב0.9% יחסית לחודש יולי, בנוסף האינפלציה עלתה מעבר ליעד של בנק ישראל לשיעור שנתי של 3.6% אם אינני טועה

בקרוב עומדים להשתחרר לי מספר פקדונות ואני מנסה לחשב מסלול ומה אפשרויות שלי להגן על הכסף בתקופה זו, האם לפתוח פיקדון בריבית קבועה (מכיוון שהציפיה היא לירידת ריבית??) או להמשיך בריבית משתנה/קרן כספית

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 20:14
בגדול, הציפיות נגזרות מהריבית כפונקציה של המח"מ - אם כולם מצפים לירידת ריבית אז אג"ח ארוך יציע ריבית נמוכה יותר.

אישית לא הייתי לוקח יותר מדי ברצינות את התחזיות האלה, כי הן משתנות די מהר (למשל כפונקציה של המצב הבטחוני)

אני שמתי הכל בדולרים. ייתכן שאפסיד אם הדולר ייחלש, אבל ההגנה הזו מרגיעה אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 20:23
תודה חתול לילה

נניח שמשתחררים לי כספים מפקדונות בחודש הבא, האם כדאי לי לחכות לתחילת שנה כשמפרסמים את דמי הניהול החדשים של הקרנות הכספיות?

הקרן כספית שלך פשוט נקובה בדולר? התמהיל הוא תמהיל דומה לשאר הקרנות הכספיות?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 20:27
נראה לי שאתה צריך לעבוד על סדר העדיפויות. דמי הניהול זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך אם מה שחשוב זה להגן על הכסף. כמה כבר תשנה מהעדכון הזה? 0.1% ?

חפש "קרן כספית דולרית". זה נותן הצמדה לדולר + ריבית של 4-5% כיום
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 10:30
תודה רבה

אם דמי הניהול יכולים להשתנות בטווח שציינת זה אכן לא שיקול
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 13:15
אני תמיד לא מבין את הטיעון הזה.

בהנחה של שוק יעיל ומשוכלל, מן הסתם שהבנק לא נותן מתנות אלא מבקש לגדר סיכון שהריבית תעלה או משהו כזה, ואם כן כנראה שטווח הריבית שהוא נותן משקף את תוחלת הסיכון/סיכוי מבחינתו להעלאת/הורדת ריבית (מלבד הערך של 'נעילת הכסף' אצלו).