⬅ חזרה לאינדקס

מעבר לעריכת דין מראיית חשבון

🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 17:44
שלום,

יש לי תואר בכלכלה וחשבונאות מאוניברסיטת תל אביב ואני מתמחה במחלקת המיסים במשרד גדול (לאחרונה החלטתי לשנות כיוון וכנראה עובר לביקורת הייטק בהמשך).

שינוי הכיוון הזה גרם לי לחשוב אם אני בכלל רוצה ללכת במסלול החשב עד סמנכל כספים, שבתור שכיר אפשר להרוויח יפה מאוד אבל זה מסלול שלא בהכרח יעניין אותי עד שאגיע להיות סמנכל (לא יודע כמה תעניין אותי עבודת חשבות) ואז עלה לי הרעיון של ללמוד משפטים בבר אילן, להפוך לעורך דין (לא בהכרח במיסים) ואז לעבוד במשרד עורכי דין גדול עד קבלת התואר שותף.

רק לאחרונה נודע לי ששכר של סניור מנג'ר בביג 4 הוא חצי משכר של שותף במשרד עורכי דין, כאשר זמן ההשקעה זהה. יתרה מכך במשרד עורכי דין אפשר לעבוד עד גיל 80 כשותף בעוד שבמשרד רו"ח אתה חייב לפרוש בגיל 60 ואז אתה נהנה פחות שנים מהרווחים (לוקח זמן לשלם את ההלוואה).

מה שמשך אותי לראיית חשבון מההתחלה היה העובדה שאעבוד במשרד במשך שנים ואתקדם להיות שותף ובכלל לא עניין אותי לצאת לחברה. מרגיש שאני חושב על כיוון החשב כברירת מחדל, פשוט כי בביג 4 התנאים לא טובים.

מה הייתם עושים במקומי? הייתם הולכים על מסלול סמנכל כספים או משנים כיוון לעורך דין?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 19:37
אני מציעה שתסיים התמחות קודם

ותדבר עם אנשים אמיתיים סביבך

ההודעה מלאה בהנחות מוצא שלא נבדקו

שאין לי מילים...

מה פשר ההשוואה הזו?

תשווה תפוחים לתפוחים

עובדה?

אולי חזון? רצון? חלום? מחשבה?

זה דווקא נכון. לגבי החלק של פרישת שותפים במשרדי רואי חשבון. ואז מה? מה זה אומר? מה חשוב לך?

ניראה לי קצת הרבה Fomo וקצת פחות מידי התנסויות בידיים. במקומך הייתי מסיימת התמחות קודם. כל השאר יכול להגיע אחר כך. בהצלחה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 20:07
תאמיני לי שדברתי, אבל כל אחד אומר משהו אחר.

ברור שנבדק! הדרך הכי טובה להבין את זה היא לראות את גל העזיבה של סניור מנגרים מהביג 4.

זו ההשוואה המקובלת של רואי חשבון לעורכי דין בדרגה הזו.

קראי לזה איך שאת רוצה. משך אותי לעבוד במשרד.

מדובר בפחות שנות רווח, כמו כן לא מתחשק לי לשבת על התחת 30 שנה ולא לעשות כלום.

אני לא מאמין בfomo.

תודה בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 20:20
היי מאבריק, עקבתי אחרי הדיונים הקודמים שלך כמי שכרגע במכינה ומכוון לתואר בחשבונאות.

האם השיקול הוא כלכלי בלבד?

האם ידוע לך במה תעסוק אם תעשה תואר שני ותכנס למשרד עורכי דין? האם זה משהו שבכלל יקסום לך ויהיה לך להט עבורו?

לדעתי, אם אתה עובר מתחום שאין לך משיכה אליו לתחום שאין לך משיכה אליו, רק בשביל כסף, בעתיד תגלה שיהיו תחומים שיעשו הרבה יותר כסף. ואז מה?

הייתי לוקח החלטה פחות כלכלית ויותר רגשית במצבך. כלומר החלטה לפי מה שמעניין אותך ולאו דווקא בשביל התחום שיכניס לך יותר כסף.

במיוחד מכיוון שאתה במסלול שאין בו יותר מדי שינויי קריירה ואתה הולך להיות באותו משרד שנים רבות ככל הנראה. רצוי שתעסוק במשהו שלפחות מעט מעניין אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2024 22:25
צודק, אין לי מה להגיד.

מקצוע עריכת הדין לא יתאים לי ולכן מתכתחילה לא בחרתי בו.

אצטרך לחשוב מה יותר מעניין ולבחור לפי זה...
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 03:55
למה לא יתאים? אין בכוונתי לפסול אותו, אנחנו לא מכירים :)

אם אפשר לעשות מעבר נוח מתואר בחשבונאות לתואר שני במשפטים (?) ולהיות עורך דין בתחום שקשור לחשבונאות, אני לא רואה סיבה למה לא.

השאלה אם בסוף יש לך שם שקט נפשי ותהנה, אפילו קצת, ממה שאתה עושה.

אם אתה נהנה כעת ממה שאתה עושה, לא הייתי משנה את זה בשביל עוד כמה לירות במקום שלא תהנה בו.

אם אה גם עכשיו לא נהנה וגם בעתיד לא נהנה, אולי עדיף לחתוך מוקדם ולהיות במקום בו לא תהנה אבל תרוויח יותר.

או לחלופין, למצוא דרך כן להנות מעבודתך, להמציא את עצמך "מחדש" בתחום שאולי לא קשור באופן ישיר לשני התחומים.

בכל מקרה, תודה לך על הדיונים שחסכת ממני לפתוח, למדתי הרבה מקריאה בהם. ותודה לחברי הפורום שמשתפים מחוכמתם :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 11:18
כי זה לא מתאים לאופי שלי ובאופן כללי משרדי עורכי דין גדולים זה שוק עבדים וממש לא מתחשק לי להיות עצמאי בתחום הזה, עדיף כבר בראיית חשבון.

אני נהנה ממה שאני עושה, אבל לא משתגע.

לא יודע, בסוף מדובר בהשקעה גדולה. זה לעשות תואר ראשון נוסף+התמחות+לטחון שנים רבות נוספות בשביל לא להנות יותר ממה שאני נהנה עכשיו.

מה המסקנה שלך מהדיונים? אתה הולך על חשבונאות בסוף?

אני באמת לא חושב שזה מקצוע רע, פשוט רציתי לבחון עוד אלטרנטיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 13:32
קטונתי ואני חסר מושג אז סליחה על הבורות, זה אומר שהתואר הראשון בחשבונאות חסר תועלת?

אין מסלול שבו בוגרי תואר ראשון בחשבונאות יכולים לעשות תואר שני כלשהי שמקנה הסמכה לעסוק בתחום כעורך דין? (אין לי מושג איזה תואר/תארים נדרשים לעריכת דין).

יש קצת חששות, אבל דחיתי את הלימודים האקדמיים ממגוון סיבות, חשש כלכלי, חשש מכישלון, מצוקה נפשית ועוד.

אין לי ספק שמבחינתי התואר צריך במשהו שקשור לכלכלה יש לי זיקה רבה לתחום ואני מאוד נהנה ללמוד אותו ולדון בו.

לא יודע אם חשבונאות זה התואר המתאים ביותר עבורי, יש בי זיקה לעזור לזולת ולאנשים לעשות החלטות נכונות. לא יודע כמה זה ישתלב עם תואר בראיית חשבון. בהתחלה חשבתי על כלכלה וניהול/ייעוץ פיננסי, ירדתי מזה. הבנתי שתואר ראשון בכלכלה הוא לא מעשי כל כך.

אם לא המלחמה, כנראה שהייתי ממשיך בתואר ראשון בכלכלה במכללת תל חי.

בעקבות המלחמה מצאתי עבודה שאני מאוד נהנה ממנה ומשכה אותי לחשוב לשינוי כיוון לראיית חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2024 13:45
לא חסר תועלת, יש עבודה ודי מגוונת פשוט קשה להחליט לאיזה כיוון ללכת במקצוע.

בשביל להיות עורך דין אתה צריך תואר ראשון במשפטים, אתה לא יכול לעשות תואר שני ולהיות עורך דין.

חשבונאות עדיף על כלכלה בפער. כלכלה בעיני הוא מקצוע משעמם, לא פרקטי עם אפשרויות קידום מועטות.

בראיית חשבון יש הרבה נגיעה באנשים ולקוחות וזו הסיבה שאני לא רוצה ללכת לכיוון של חשבות ונוטה להישאר במשרד. העניין הוא שגם בעריכת דין יש נגיעה באנשים, אבל אופי העבודה הוא שונה בתכלית ומתאים יותר לאנשים הומאנים ואני חצי חצי...