⬅ חזרה לאינדקס

טיוטת התיק שלי+שאלה על סולם אג"ח

🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 15:22
עדכון קטן על התקדמות בכל נושא התיק שלי, בתקווה להגיע לעצמאות כלכלית עוד 20 שנים+- , שואף לכיוון תיק "בוגלהדס" 60/40 שלדעתי מתאים לפרופיל הסיכון שלי והצרכים שלי:

החלטתי להשקיע בקרנות איריות IWDA+EIMI, ביחס של 90/10 . החשבון בIB הוא על שמי בלבד, חשבון ממוסה, ללא אישתי שבעלת אזרחות אמריקאית.

*לפני ששואלים למה איריות יקרות בחשבון ממוסה? אני משקיע באיריות ולא באמריקאיות בגלל שבצורה זו אני נמנע מדו"חות והתעסקות בהשקעה מחדש של דיבידנד, אני מבין שאני מוותר על תשואה מסויימת בעבור הנוחות.

על כמה תשואה ריאלית אני מוותר אגב, אשמח אם מישהו יספר לי/ינחה אותי איך לבדוק את זה? (על סמך ראייה לאחור כמובן)

לגבי האג"ח, אני משקיע דרך פסגות 10 ש"ח ד"נ חודשיים. קראתי בבלוג של @FIYaacov את הבעייתיות בהשקעה בקרן אג"ח מקומית לאמריקאית (בפסגות היא מוגדרת כשותפה בתיק - אני פועל להסרתה מהשותפות כך שאוכל להשקיע בקרנות).

הפתרון שאני בודק הוא השקעה ב"Bond Ladder" של אג"ח ממשלתי בהחזקה ישירה של הניירות, עד הפדיון, בבית השקעות "פסגות". ממה שהבנתי "Bond Ladder":

1) מצמצם את סיכון הימצאותנו בריבית נמוכה.

2) החזקה עד פדיון בעצם גורמת לנו להיות אדישים למחיר האג"ח שיירד כשהתשואות יעלו בעקבות עליית ריבית.

3) בתקווה שאפיק האג"ח יתן את הקורלציה השלילית כשהמניות ירדו.

חשבתי על מח"מ בינוני בין 5-6. ואך ורק אג"חים בריבית קבועה. ממה שהבנתי גם המשקיעה נוקטת בשיטת הסולם.

שאלות לגבי הסולם: 1) האם המח"מ של אפיק האג"ח שלי הוא בכלל בעל משמעות? כשאני מחזיק עד פדיון? רשמתי 5-6 כי זה טווח בינוני שנראה לי מתאים לימים בהם לריבית אין לאן לרדת.

2) טכנית לגבי הסולם, נניח וקניתי 5 אג"חים ב100 ש"ח כ"א, הבדלים של שנה בין פקיעה לפקיעה, בסוף השנה הראשונה, פקע אג"ח שקיבלתי עליו 5% תשואה נטו, כלומר יש לי 105, איתם אני אמור לקנות אג"ח חדש שיפקע בעוד 5 שנים?

3) @adamshalev העיר את תשומת ליבי שאג"ח ישראלי הוא לא היחיד בעולם, אך אני חושש להיחשף לאג"ח זר, בעקבות החסרונות שהמשקיעה העלתה בפוסט "אג"ח ממשלתי זר".

אשמח לשמוע כל שאלה על השיקולים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 16:01
לא הבנתי איך אתה גם אדיש למחירי האג"ח כשהם יורדים (אם הריבית עלתה) וגם נהנה ממחירי האג"ח כשהם עולים (אם המניות ירדו)?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 16:13
איך אתה נמנע מדוחו"ת?

לא כל מי שמחזיק בחשבון זר צריך לדווח?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 16:25
"הרעיון העומד מאחורי אסטרטגיה זו הוא צמצום סיכון הריבית. במקרה שבמהלך תקופת ההשקעה שערי הריבית יעלו, ניתן לרכוש באג"ח שנפדו אג"ח ארוכות חדשות בעלות שיעור תשואה גבוה יותר.

כמובן שתהליך עליית תשואות ישפיע לשלילה על ההחזקות הקיימות, אולם מאחר שהאג"ח מיועדות להחזקה עד לפדיון, מדובר בירידת מחירים שרלוונטית רק למי שמעוניין לממש את האג"ח טרם פירעונה הסופי. עבור המשקיעים שרכשו למטרת החזקה עד לפדיון, התשואה על האג"ח הייתה ידועה כבר במועד רכישתה."

אם הבנתי נכון, בעצם שיטת הסולם מבטלת את הקורלציה לה אנו מצפים מהאג"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 16:27
"בסיכום פשוט ובלי לקחת שום אחריות:

מי שקונה ב IB ניירות ערך צוברות , כמו למשל הקרן העולמית האירית של IWDA , שלא משלמות ריבית או דיבידנד, בהיקף שנתי כולל הנמוך מ 800,000 ₪ כניראה שאינו חייב כלל להגיש דוח שנתי למס, וזאת מכיוון שאין לו הכנסות מניירות מחו"ל, וזאת כל זמן שהשווי הכולל של התיק שלו נמוך מ 1.8 מיליון ₪.

כל זאת בתנאי שהמשקיע אינו חייב בהגשת דוח מסיבות אחרות כגון עצמאי וכו'

אם זה נכון אז משקיעים יכולים להמנע מהבירוקרטיה של הגשת דוחות מס במשך שנים רבות."
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2017 17:56
גם סולם אפשר לאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2017 18:22
איך אג"ח ישראלי בעל קורלציה לקרן אירית צוברת על מניות כל העולם?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2017 18:39
לא יודע מה מידת הקורלציה, אבל מנתוני העבר הסיקו שיש קורלציה שלילית.

נשען גם על המשקיעה וגם על התמונה הגדולה.