⬅ חזרה לאינדקס

איפוק בעת משבר - עבודה

🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 15:02
לאחרונה מרגיש קצת מתוסכל בעבודה. האנשים מקסימים, אך יש תחושת אי סיפוק, מאין רעילות שלא מגיע למקום העבודה.

עולות בי מחשבות על רצון לסיים את דרכי, למרות שהעבודה די מושלמת עבור סטודנט לעתיד. אני מניח שבקרוב התקופה תהיה הרבה יותר רגועה, קלה, אך בסביבות מרץ-אפריל יתחיל שוב טירוף מוחלט.

אני מרגיש שאני משקיע בעבודה יותר מדי וזה מסיח את דעתי מהלימודים (כרגע במכינה). ישנן מחשבות על ללכת בכל הכוח על מלגה למצטיינים (אצטרך לפרוש מהעבודה). לא ברור לי אם אוכל לקבל אותה משנה א' (כנראה שלא). אולי בשנה ב' ואילך על בסיס ציונים.

מרגיש לי שאני עושה טעות גדולה מאוד, אך יחד עם זאת אני לא רוצה חלילה להעמיד את המעסיק במצב לא טוב, הייתי שמח להודיע להם אפילו רבעון או יותר מראש על הכוונה שלי.

אני אולי קצת אובר אמוציונלי, והייתי רוצה לשמוע ממכם כיצד אתם צלחתם רגעים כאלו, של תסכול, משבר, במקום עבודתכם? איך ממשיכים הלאה ומשפרים את המצב?

העבודה בתחום שכן קשור לתחום שאעבוד בו בעתיד, אם כי בשירות לקוחות, כך שהקשר באופן עקיף, אך יכול להיות שתפתח לי דלתות בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 15:17
בערך פעם בשנה אני רוצה להחליף עבודה. מהרבה סיבות, לפעמים אני מרגיש שאיבדתי את האמון של המנהלת שלי, או כי אני מרגיש שאני לא טוב מספיק, או כי נמאס לי מהאנשים שאני עובד איתם, או כי משעמם לי לעשות אותו דבר שוב ושוב, או כי אני לא רואה את התוצאות שקיוויתי להן...

ואז אני נזכר שיש לי 2 ילדים במסגרות פרטיות, ואני נשאר בעבודה כי צריך משכורת.

או לחילופין, אם חסרה לך מוטיבציה בעבודה, קח משכנתא :)

אני חושב שאם בגדול אתה אוהב את מה שאתה עושה, את מי שאתה עובד איתו, והשכר מתאים לך - תישאר, זה רק מהמורה קטנה בדרך. אם אין לך לפחות 2 מתוך 3, תעבור הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 15:35
טוב לדעת שאין מקום עבודה מושלם, תיקח אוויר ותנסה למשוך במקום הנוכחי. יחד עם זאת, שים לב לרמת ההשקעה והשעות למול מה שנחוץ לך ללימודים. אם צריך, תזכיר להם שאתה סטודנט
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 15:37
הם דווקא מאוד גמישים איתי ומדגישים לי שהתואר הוא העיקר. אני באופי שלי קצת מכור לעבודה, למשחקי מחשב וכד'. חוזר מהלימודים ומתחבר למחשב העבודה במקום לעשות מטלות של הדירה או לחזור על החומר. אני בהחלט צריך ללמוד לשים גבולות.

1.5 מתוך שלוש כרגע.

שכר לימוד ודירה זה מיני משכנתא :)

אני מוכר בביטוח לאומי, יעזור לי מאוד לשנה וחצי - שנתיים הקרובות מהבחינה הכלכלית.

אם אקבל מלגת הצטיינות, זה עלול להיות שווה יותר מהשכר השנתי שלי (לפי החישוב שלי אגיע לבערך 2100 ש"ח בחודש לפי חישוב שעות ושכר באקסל). כמובן גם פתיחת דלתות עקב הצטיינות בלימודים.

האם אהיה פחות ממורמר בעבודה אחרת? אני בספק. האם אצליח להגיע לכמות שעות ששווה לעבוד עבורה בעבודה אחרת? אני בספק. (העבודה הנוכחית מהבית).

לכן אני מעוניין לצלוח את המשבר, אולי איכשהו לעשות לימון מהלימונדה. לדבר עם המעסיק למשל, זה משהו שעושים? לא עושים? אני לא רוצה לסכן את המשרה מצד אחד, מצד שני אולי שיח כנה כן יעזור לי.

כרגע אני לא רואה דרך טובה לצאת מהמשבר ותחושת הדכדוך הזאת איתי כבר למעלה מחודש. חושש שזה יתגבר במהלך לימודי התואר. כאמור אני לא מעוניין להודיע למעסיק ברגע האחרון מתוך כבוד אליהם.

חושב "להתאבד" על התואר ולמצוא עבודה עוד שנתיים. מרגיש לי שאני שם את כל הביצים בסל אחד. מחפש הארה והערה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2024 16:14
לא בעיה שלך. הלימודים שלך שחשובים יותר מעסק שלא שייך לך.

החוק מחייב הודעה שבועיים מראש אם אני לא טועה, אז זה מה שתיתן לבוס.

ואחרי שהורדנו את השיקול הלא-רלוונטי הזה מהשולחן:

מה מתסכל אותך בעבודה? מה היית רוצה לעשות בעבודה? מה לדעתך ייתן לך תחושת סיפוק? מהי העבודה האידאלית מבחינתך?

תחשוב על השאלות האלו עם עצמך קודם כל (ותחשוב טוב!), ואחרי זה תחשוב עליהן יחד עם המנהל שלך.

אם המנהל יוכל לתת לך מה שאתה רוצה לקבל - מצויין. ואם לא אז תיפרדו כידידים ולך לחפש מקום עבודה שיש בו את מה שאתה מחפש.

שום שיח כנה חס ושלום. תבוא עם דרישות מוכנות מראש, שלא יסבנו אותך!

"אני מרגיש מיצוי וחוסר סיפוק בעבודה... ולכן הייתי רוצה שייתקם בעבודה כך וכך וכך... ואם זה לא יקרה אז אאלץ לעזוב."

אם אתה יכול כלכלית להיות סטודנט ב100% משרה, אז אני לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה. נשמע מדבריך שזה מה שיוציא אותך מהדכדוך.

ואם אתה חייב לעבוד תוך כדי, אז אתה יכול לפחות להוריד הילוך בעבודה. אם הלימודים נותנים לך את המנה היומית של משמעות וסיפוק, אז מה אכפת לך שאתה לא מקבל אותה בעבודה?