⬅ חזרה לאינדקס

החלפה של אגרות חוב ישראליות באגרות חוב של מדינה אחרת

🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 04:20
שלום.

אני משקיע סולדי בתיק "הלכתי לדוג".

השתמשתי באגרות חוב ממשלתיות בתור החלק ההגנתי בתיק שלי ובעיצומה ש המהפכה הממשלתית מכרתי אותן. עכשיו אני מחפש אגרות חוב אחרות שיחליפו אותן כחלק ההגנתי בתיק שלי.

המלצות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 06:01
בכל אגח מדינה יש פלוסים ומינוסים. אתה יכול להשקיע בקרן אגח של כל המדינות המפותחות ולפזר סיכונים. יש לסולידית פוסט על זה "הסלע השחור" שם תוכל למצוא דוגמאות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 07:28
אני העברתי את האג"ח הישראלי לקרן כספית דולרית.

שים לב - אם הדולר יחלש אז במונחים שקליים אתה תפסיד. זה סיכון שאני מוכן לקחת עבור הגנה מקריסת השקל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 08:48
האם אג״חים צמודי מדד לא אמרים לתת הגנה אפקטיבית מתסריט של קריסת השקל? הרי יש קשר די ישיר בין קריסת מטבע לעליית מחירים, לפחות אלה שקשורים ליבוא.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 08:59
זאת רק בהנחה שהמדד שיפורסם ישקף נאמנה את עליית המחירים בארץ. לרבים קשה לסמוך על כך באופן מלא. השקעה בדולרים לעומת זאת תגן עליך באופן הרמטי במקרה של פיחות חד בשקל.

מצד שני, בהשקעה באגח דולרי יש את החשש מהתחזקות השקל, ובאגח ישראלי צמוד אין.

בלי להמליץ, ייתכן ששווה לשקול לחלק בניהם חצי חצי, בהנחה שמטרת הפלח הזה בתיק היא להגן מאינפלציה בישראל אך גם לא רוצים להמר על שערי מט''ח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2024 09:57
אגחים צמודי מדד מגנים אולי מפני אינפלציה. העניין הוא שאינפלציה בדכ באה גם עם העלאות ריבית - ומול זה הם לא מגינים. כלומר ערך האגח יורד כי יש העלאות ריבית בנוסף לאינפלציה.

תסתכל למשל על ltpz בתקופה האחרונה בה היתה עליה באינפלציה בארהב
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 14:20
בגדול אתה צודק, אבל אם בסוף האינפלציה נרגעת והריבית יורדת חזרה, אג"ח צמוד מגן מהאינפלציה שהייתה בדרך.

הבעיה היא שצריך אג"ח ארוך כדי לעבור את התקופה הקשה, ולאג"ח ארוך חסרונות משלו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 15:12
מדוע? אם אגח צמוד נותן מדד פלוס 2 אחוז, מה זה משנה אם הוא קצר או ארוך?

אם הריבית תעלה ביותר מ-2 אחוז מעל האינפלציה, אז ערך האגח ירד, והארוכים הם אלו שירדו יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 15:26
אג"ח קצר כבר כולל את ציפיות המדד.

זאת אומרת שאם כולם מצפים לאינפלציה של 10% והאג"ח השקלי הוא 4%, אז האג"ח הצמוד ייתן תשואה לפדיון של מינוס 6%.

במילים אחרות, בתקופה הזו לא תמצא אג"ח קצר שייתן לך 2%.

את האג"ח הארוך צריך לקנות מראש לפני שהאינפלציה מתפרצת.

אם תקנה אג"ח קצר אז אולי תקבל הגנה על השנים הראשונות של האינפלציה, אבל אח"כ כאמור לא תצליח לגלגל אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 15:42
לא חשבתי על האפשרות לקנות אגח שנותן בוודאות תשואה ריאלית שלילית... מדוע לרכוש כזה?

האם תרחיש כזה בכלל אפשרי? האם הצמוד לא יתן מדד+2 (למשל), ואילו הלא צמוד יתן 12%?

רק אם אתה מניח שבסביבה אינפלציונית אג"חים צמודים יתנו תשואה ריאלית שלילית. לא יודע האם זו הנחה סבירה או לא...
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 15:47
בוודאי, עד לפני שנתיים-שלוש התשואה לפדיון על הצמודים הייתה שלילית.

אני מזכיר שמקבלים תשואה לפדיון + מדד, שנומינלית זה חיובי קטן.

מדוע לרכוש? כי עדיף הפסד ריאלי קטן על נזק גדול יותר (כמובן עניין של טעם אישי).
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 16:06
בגלל שהריבית הנומינלית הייתה גבוהה מהאינפלציה, לא?

עריכה: התבלבלתי, אמור היה להיות הפוך. לא יודע...

ברור, אבל השקעות נכון לבחון במונחים ריאליים.

לא מספיק מבין במאקרו כלכלה, אבל אני באמת בספק שתרחיש עם אינפלציה של 10% וריבית נומינלית של 4%, יגררו מחיר של אג"ח שיגלם תשואה נומינלית של כ-4%.

למשל - בנק מסחרי ישלם לבנק ישראל 4% ריבית על כסף שאותו הוא יכול להלוות לאחרים ב-8%. הבנק מרוויח וכך גם הלווה שמשלם ריבית ריאלית שלילית (וזה בתורו מתדלק עוד את האינפלציה כי זורם כסף לשוק).