⬅ חזרה לאינדקס

מה לעשות עם הכסף

🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 11:30
שלום

אני סטודנט בן 25 להנדסה בסוף שנה שניה (שואף למצוא עבודה כבר שנה הבאה)

יש לי 150 אלף בחשבון הבנק בפקדונות (ריבית מספיקה כדי להגן מהאינפלציה לא יותר מזה)

יש שלי בנוסף 20 אלף בחשבון השקעות על קרן אירית של s&p500.

אני מעוניין לשמוע את דעתם של אנשים כיצד נכון להתנהל עם הסכום שנמצא אצלי בבנק.

אני כן אציין שאני לא מתכנן לקחת משכנתא בשנים הקרובות אז אני לא חייב את הכסף נזיל.

חלק מהכסף אני מעוניין לשמור בצורה "בטוחה יותר" ושמעתי על משהו בשם קרנות כספיות שהריבית שלו היא בכמה אחוזים בודדים גבוהה מהריבית בבנק אבל הוא מוצר שמושקע בדברים בטוחים כמו אגח בדירוג גבוה, האם מישהו מכיר אופציות דומות עדיפות?

כמו כן, מה עלי לעשות עם הכסף שאני אייעד להשקעה בסיכון יותר גבוה

תודה לכל העונים
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 11:33
גוגל: המשקיעה מייק
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 11:46
לפי דעתי, אל תתפתה להחלטות ארוכות טווח כמו מניות לפני שאתה יכול להביט לטווח כזה. כשתהייה לך עבודה יציבה, תראה כמה תלושי משכורת, יהיה לך כמה שקלים בצד, תראה מה קורה אם התואר - להפקדה למניות יהיה שכל.

בינתיים, כל עוד אתה סטודנט בלי עבודה, הפער בשקלים בין כמה שתרוויח מנכס חסר סיכון - פיקדון, קרן כספית וכו׳ - לבין נכס עם סיכון - אג״ח ארוך, קונצרני - לא שווה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 11:50
אני מסכים שהפער זניח, אבל זה הרגל טוב ללמוד לעבוד עם קרן כספית ולא עם הפקדונות של הבנק. יש לזה רק יתרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 11:57
אני חושב אחרת, עדיף להשקיע כמה שיותר מוקדם.

לפותח השרשור הייתי ממליץ על הצעדים הבאים:

1. קרן חירום של 3 או 4 חודשי מחיה לכל צרה שלא תבוא

2. כסף בצד לחיים סטודנטיאליים (טיולים, יציאה וכו)

3. הכסף שנשאר להחליט על הקצאה של סיכון / חסר סיכון , ואז להפקיד בקרן כספית ובתעודת סל אחת לפי מייק.

בסכום הזה אפשר גם דרך הבנק, לא צריך להתחיל עם ברוקרים, העיקר שיש איזושהי תנועה בכיוון הנכון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 11:58
מישהו יכול לפרט יותר על קרנות כספיות? זה מוצר שרוכשים אותו גם דרך בית השקעות? יש עליו מס גם? פשוט ממה שראיתי הריבית עכשיו היא בערך 3.5 ועל הקרנות הכספיות זה בסביבות 4.5-5 (אם אני טועה תקנו אותי), אז אם המס הוא כמו על מניות אז זה יוצא אותו דבר
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 12:03
גוגל

1. גם על הריבית הזו יש מס

2. המס על קרן כספית הוא ריאלי, שזה אפקטיבית אומר שכמעט אין מס
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 12:04
בנוגע להערה 2, אתה מתכוון שהם מחשבים את המס לפי רווחים תוך התחשבות באינפלציה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 12:05
כן
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 12:13
מסכים. קרן כספית יכולה להיות פתרון טוב במקרה כזה.