⬅ חזרה לאינדקס

האם מחוייב במס ?

🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 23:02
שלום.

יש לי שאלה-

נניח רכשתי מנייה שעולה 100 דולר.שער הדולר באותו זמן היה 4 שקלים לדולר, ולכן שילמתי 400 ש"ח לרכישת המניה.

המחיר של המניה עלה ל133.33 ושער הדולר ירד ל3. זאת אומרת עדיין השווי בשקלים הוא 400 ש"ח.

המסחר הוא בדולרים.

שאלות:

1.אם ביום של המכירה אני גם ממיר לשקלים, האם המס יחושב לפי הרווח בפועל בשקלים, או לפי הרווח בדולרים ? (ואז בדוגמא שרשמתי למעלה אני יוצא מופסד).

2.אם ביום של המכירה אני לא ממיר לשקלים, אבל משאיר אותם בדולרים (לא רוכש איתם עוד מניות) , וממיר אחרי חצי שנה (אחרי ששולם המס מהרווח במכירה לפי דולר), שער הדולר עדיין 3. אוכל להגיש מגן מס ?

3.אם אני משתמש בדולרים לאחר המכירה לרכוש מניות אחרות, ואז מוכר אותם גם ברווח, והשער ירד ל2.אין שום דרך להתחשב גם בהפסד של ההמרה הראשונית (ב3 דולר), וגם בהמרה השנייה (ב2 דולר).נכון ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 23:08
זה לא משנה מה אתה עושה לאחר המכירה. ברגע שמכרת אתה מחוייב במס.

ספציפית לדוגמה שלך אני לא זוכר איך הולך המיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 23:22
רווח "ריאלי" = 100 שח

רווח "נומינלי" = 0 ש"ח

החציון של 100, 0 ו-0, הוא 0 ולכן זה הרווח למס.

@Jelberto השערים היחידים שמעניינים את מס הכנסה הוא השער ביום הקנייה והשער ביום המכירה.

זה לא משנה בכלל אם עשית את ההמרה באותם ימים או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 16:05
תודה על התשובה.

למה יש פעמיים 0 בחישוב החציון ?

ולפי מה שהבנתי - המס מחושב לפי שקלים ולא לפי דולרים (למרות שהמסחר בדולרים, נקנה ונמכר בדולרים) גם אם אני לא ממיר ?

מבחינתם זה ממומר לשקלים בעת המכירה -ואז הדולרים שיופיעו לי בחשבון לאחר המכירה יהיו השער החדש של אותם דולרים ? (ולא שער הקנייה של הדולרים בפועל) ?

זאת אומרת קניתי דולרים ב4 דולר, מכרתי ב3 דולר.

את הדולרים האלו קניתי משהו אחר, בעת המכירנ של המשהו האחר המס יחושב לפי שער הדולר בקניית הדולרים (4) או לפי שער הדולר בעת מכירה המנייה ?

אם זה לפי השער בעת המכירה, אז במקרה הזה "אוכלים אותה" פעמיים..
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 16:09
כאשר הרווח הריאלי חיובי והנומינלי שלילי (או הפוך) אז אין רווח ואין הפסד לצרכי מס.

מבחינה מתמטית זה שקול ללעשות חציון על (רווח ריאלי, רווח נומינלי, אפס).

היות ואחד הרווחים בדוגמא היה אפס, הוא הופיע פעמיים.

אכן השער נקבע לפי יום הקנייה והמכירה של המניות, ללא תלות בכלל אם בוצעה המרה לפני או אחרי (ויש גם אנשים שמרוויחים דולרים ולא ממירים כלל).

לפעמים אתה נדפק מזה ולפעמים זה עוזר לך.

החוק ידוע וברור ומשכך אתה יכול לתכנן לפיו (כלומר בכל רגע נתון אתה יכול לחשב כמה רווח מגולם בהשקעה שלך).