⬅ חזרה לאינדקס

רכישת רכב

🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2024 22:36
הגיע הזמן להחזיר את הליסינג ולרכוש רכב משפחתי נוח. רוב השנים עם הליסינג הרגילו אותי לנוחות ורכבים חדשים...לכן אני מחפש רכב חדש או עד שנה על הכביש. יודע שזה לא כלכלי, אבל על פינוק משלמים.... השאלה היא האם לרכישת הרכב כדאי לקחת הלוואה (בלון) מקרן ההשתלמות או לקנות ב"מזומן"? מה האפשרות הטובה יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 04:13
טובה יותר מבחינת מה?

רכב הוא לא השקעה, הערך שלו בהכרח יורד עם הזמן. לכן אם תקח הלוואה, לא משנה מאיזה סוג, תשלם על הרכב X+Y במקום רק X אם את רוכש במזומן.

לכן אם המטרה שלך היא לשלם כמה שפחות על הרכב, עדיף לקנות במזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 11:21
למעשה מדובר על מינוף...אני משלם על הרכב יותר (הריבית), אבל גם נהנה מכסף שיושב שנים בשוק ההון ודוחה מס.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 12:17
להבנתי הכוונה ב"מינוף" היא הלוואה לצורך השקעה, כלומר כזו שעתידה (בתקווה) לגדול.

לקחת הלוואה לשם הוצאה זה לא מינוף. זאת סתם הלוואה. גם אם יש לך כסף בהשקעות כלשהן, אתה לא תגדיל אותן בעקבות ההלוואה הזאת.

אולי אני טועה
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 12:31
נראה לי סתם סמנטי. דמיין מצב אלטרנטיבי שהוא די זהה פיננסית, שהוא ימכור נכסים, יקנה עם הכסף רכב, ואז יקח הלוואה ויקנה איתה נכסים. כאן זה כן מינוף?

אני מניח שתקבל ריבית של 6% צפונה, לדעתי לא ריבית אטרקטיבית למינוף.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 12:38
אתה מלווה כסף בריבית של כ 6 אחוז, משתנה, צמודה לפריים בשביל להשקיע במניות. נניח שההלוואה ל 3 שנים.

לכן ההלוואה תשתלם כלכלית רק אם הבורסה תעשה יותר תשואה מהריבית הממוצעת על ההלוואה. בהנחה סבירה שריבית בנק ישראל לא תשתמה מהותית בשנים הקרובות, תצטרך לעשות תשואה של מעל 8-9 אחוז בבורסה בשנה כדי שזה יתחיל להשתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 13:09
להבנתי, כן, אבל אני לא סמכות בנושא

בכל אופן, מינוף או לא, נשמע לי פחות מומלץ לקחת הלוואה בשביל צריכה, על אחת כמה וכמה במצב הריבית הנוכחי
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 13:33
השאלה מה המקור של המזומן?

אם זו פדייה של קרן השתלמות אז לא

אם זה סתם כסף שנמצא בעוש אז כן

לדעתי רכב זה מוצר יקר, ולקחת הלוואה שצריך לשלם עליה ריבית של כמה אלפים כשזה ההבדל בין קנייה של רכב שנת X לבין רכב שנת X+1, אז במקום לשלם את הריבית עדיף לשלם לרכב חדש יותר
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 17:27
הכסף נמצא בקרן כספית....אני יכול להשתמש בו ישירות לרכישה או להכניס אותו לשוק ההון ולקחת פריים פחות חצי כבלון. אני מתלבט בין האפשרויות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2024 21:56
אתה יכול להמיר את הביטויים המופשטים האלה למספרים?

הקרן הכספית שלך עושה היום קצת מעל 4%.

ההלוואה שקבלת היא בריבית 5.5%.

ז"א שאתה צריך להרוויח לפחות 6.88% תשואה ברוטו כדי להגיע למצב שיהיה לך כדאי לבצע את המהלך.

וכל זה בשביל רכב מפסיד מערכו בממוצע 10% בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 09:19
עכשיו הבנתי, המון תודה. כדי שלקיחת הלוואה תהיה הגיונית, צריך כ-7% תשואה.