⬅ חזרה לאינדקס

מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית?

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 12:23
מידע שמסקרן אותי לראות... באיזו תקופה, השקעתם את רוב הקרן אשר מהווה היום את נכסיכם המנייתיים?(הכל כולל הכל, פנסיה, תיק מנוהל וכו... לדוגמא : מחזיקים היום 200 אלף ש"ח במניות והשקעתם 50 אלף ב2020, 40 ב21 וכלום ב 22...אז רוב הקרן הושקעה בשנת 2020).

כמה מתוך הגולשים שהסיטו חלק משמעותי מהונם לתחום המנייתי חוו איזשהו סוג של משבר?

2001-2009- "העשור האבוד" - לחטוף סטירה אחר סטירה, ירידות מתמשכות, חדשות רעות רודפות חדשות רעות...אחרי שהתחלת להתאושש מ 2001...הגיע משבר הבנקים ו...

2009 והלאה - בגדול עליה מתמשכת ללא הפרעות מיוחדות.

2020 - משבר עולמי מהותי, ירידות חדות ומהירות בשווי הנכסים הפיננסים...הצליחו למנוע משבר כלכלי מהותי ומאותה נקודה עד 22...כל מטאטא יורה.

2022- יציאה "מהאופריה", ירידות בשווקים, אבל גם כאן תוך תקופה יחסית קצרה...חזרה לעליות.

2023- happy days again.

מעניין לראות את ההתפלגות של גולשי הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 13:06
בדוגמה הזאת יש שנה אחת בה הושקע יותר מחצי התיק. לחלק גדול מהמשקיעים אין שנה כזאת.

במקרה שלי הצבעתי לשנה בה העברתי למניות סכום גדול - יותר מכל שנה אחרת אבל הרבה פחות מחצי של הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 13:20
אחלה סקר, אבל נקודה חשובה - רוב הגולשים שנמצאים בתחילת הדרך ונדרשים למצוא אפיקי השקעה כנראה לא יתזמנו את השוק לפי משבר כלכלי כזה או אחר (במיוחד בעשור הזוועתי שאנחנו נמצאים בו). כלומר, השיקול העיקרי בביצוע ההשקעה המנייתית הגדולה הוא לאו דווקא כשהמניות זולות במיוחד, אלא - להתחיל כבר את הצעד החשוב של השקעה ולהכינס למשחק, אפילו במחיר של ני"ע יקר.

לפחות אצלי, לא חשבתי לתזמן את הכניסה לשוק המניות לפי המשבר הכלכלי התורן, כי ידעתי שבכל מקרה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות הוא לא להשקיע ולהניח לכסף להישחק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 13:21
תחשוב נגיד על כל מעבר הפנסיות לעוקבי מדד, או למידה על השקעות מדדיות משנת 2020 והלאה(בשנות 20-21 כחלק מטיסת השוק בארה"ב למעלה הוקמו בארץ המון קבוצות, ערוצים וכו אשר דוחפים להשקעה מדדית) דבר אשר גרם כנראה לשינוי מהותי בתיק של חלק מהאנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 13:22
תגדיר רוב.

לרוב האנשים אין שנה אחת שבה הם השקיעו יותר מ50% מכספם.

אם אתה מתכוון לשנה שבה הכניסו הכי הרבה כסף לתיק (נומינלית) אז מאחר והשכר עולה כל שנה אני מניח שעבור רוב האנשים זה השנה האחרונה (כנראה 23 כי 24 עדיין לא הסתיימה).

אבל לא ממש ברורה לי מטרת הסקר ומה אני אמור להצביע אם אני משקיע כל שנה בערך את אותו אחוז מהשכר

לדעתי רוב הגולשים בפורום מעולם לא הסיטו חלק משמעותי מהונם לשום מקום אלא פשוט השקיעו כל חודש בחודשו.

בגדול רוב חברי הפורום חא מאמינים בתזמון שוק
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 13:28
אני מסכים על נושא תחילת ההשקעה ועל השקעה מדדית בכלל.

הנושא(מבחינתי) הוא לא נושא תזמון השוק...אלא יותר מה "חוו" משתתפי הפורום הזה, בפועל על חלק משמעותי מכספם, עד היום בשוק.

את העשור האבוד? את הקריסה בתחילת 2020? את הירידות של 22?

אם התחלת להשקיע מדדית/מנייתית נגיד ב 2010 ואתה משקיע כל שנה עד היום...אז כנראה שהאופציה של 2008+ מתאימה...כמה ממשתתפי הפורום הם משקיעי מדדים אשר עושים את זה כבר הרבה שנים וכמה הצטרפו רק בשנים האחרונות עם סכומים מהותיים? ומתי?

מאז האפשרות של מסלולים עוקבי מדד בפנסיה/השתלמות וכו(בשנות ה 20-21) + כמות הדחיפה של תוכן פיננסי מאז משבר הקורונה אני חושב שלא מעט העבירו הון מהותי לניהול מדדי...ומעניין אותי מתי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 14:26
אבל זאת שאלה שונה לחלוטין ממה ששאלת בסקר.

מי שהתחיל להשקיע ב2007 מבחינתו בקריסה של 2008 עיקר כספו (לשעתו) היה בשוק. אבל יחסית למצב היום זה רק חלק קטן מכספו ורוב כספו הושקע אחרי המשבר של 2008. (כנל לגבי כל שנה אחרת).

אם אתה רוצה לשאול איזה משברים אנשים עברו אז תשאל את זה ישירות.

אבל אין אופציה כזאת בסקר...

הרוב הגדול.

יש כנראה לא מעט שהצטרפו רק בשנים האחרונות, אבל לא עם סכומים מהותיים.

רוב האנשים משקיעים כל חודש את הכסף שהם חוסכים.

בודדים האנשים שמשקיעים סכומים גדולים בפיאט ואז מנסים לתזמן את השוק.

זה קיים כבר הרבה לפני.

התחילו אולי לדבר על זה הרבה רק ב2020, אבל מסלולים מדדיים קיימים כבר הרבה יותר מעשור (אאל"ט הייתה קבוצת רכישה בפורום למסלול מדדי ב 2015).

זה נכון אולי למיינסטרים, פחות נכון לחברי הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 14:47
לא מצאתי רובריקה מתאימה בסקר, וגם אי אפשר באמת כי זה מורכב מדי.

ראשית, בשנות האלפיים המוקדמות לא היו שפע מכשירי השקעה זמינים למשקיע הפשוט, ואפילו לא היתה חובת פנסיה.

ההשקעה הראשונה שנתתי לה יד היתה בחשבון של הוריי שבו בחרתי יחד עם אבי ז"ל (מתוך הרשימה בעמוד האחרון של עיתון ידיעות אחרונות) כמה קרנות מניות ישראליות שהיו נהוגות אז (מעורבבות וחסרות הגיון בהשוואה להיום). הקרנות עשו תשואה לא רעה, נדמה לי שלא היה אז מס רווחי הון, ומכרנו את כולן חודשיים לפני קריסת ליהמן ברדרס כי אני התעקשתי שנעשה מסוכן מדי וכדאי בגיל שלהם כבר לשמור בעו"ש (כבר היו מעל גיל 80).

ההשקעה הגדולה שלנו היתה לאחר מכירת הבית שבנינו, וזה קרה לפני כעשור, אבל הרבה מהכסף יצא בחזרה למען הקמת עסק (שנכשל). ההשקעה הזאת מבחינת הבורסה חוותה את כל המשברים והזינוקים שהיו מאז (מדד סנופי וסטוקס 600) והיינו די אדישים כי מראש ההשקעה נועדה לעוד הרבה מאד זמן. ממדד אחד נפרדנו לשלום במהלך השנים, הוא עזר לנו להפחית מס רווח כשהצטרכנו למכור מדי פעם בשביל העסק.

מאז הקורונה ועד היום אנחנו קונים ניירות בערך פעם בשנה, אז אפשר להגיד שרוב הקרן היא מאז אבל סך הכל עם התשואה - הקרן הוותיקה מנצחת.

אגב, גם שינינו מדיניות הקצאה והתחלנו להשקיע במדד עולמי מפותחות בשנתיים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 17:05
אני נכנסתי לשוק ההון בשנות ה90 העליזות...

ביצעתי עוד השקעה גדולה יחסית ב2018 בעקבות ירושה לצערי

מאז אין משהו דרמטי אלא די שגרתי
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 19:15
אני לא מבין איך אתה מגיע למסקנה שהרוב משתתפי הפורום הנוכחיים השקיעו את רוב כספם במדדים לפני 2020...אני לא יודע ונזהר מהנחות...ומסקרן אותי לראות מה רוב המשתמשים כרגע אומרים.(כרגע 2/3 התחילו להשקיע סכומים מהותיים רק בכמה שנים האחרונות...).

(אבל כן הסקר כנראה פחות רלוונטי למי שמשקיע במדדים לאורך תקופה ארוכה מאד כבר מידי חודש וחודשו....אותי מסקרן לדעת כמה אנשים עם הון שלא היה מושקע במדדים, הסיתו אותו למדדים(ז"א lump sum) בשנים האחרונות...ומתי).

בשנות ה 2000 הכירו לי את vanguard, סיפרו לי על השקעה מדדית ועל השוק היעיל...והשקעתי ב2006/7/8...סכומים שהיו מהותיים עבורי באותה תקופה....השוק טעה ופספס די הרבה דברים...החשבון בנק שלי באותה תקופה חטף סטירה.

סבבה, אז מבחינת הסקר עברת את רוב המשברים מאז 2009(כי לא החזקת סכומים מהותיים בבורסה בעת המשבר...סחטיין על היציאה).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 20:18
הסתכלתי כמה הצטרפו לפני 2020 וכמה אחרי...

לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת.

הסקר רק אומר שהשנה בה הם השקיעו הכי הרבה היא השנה האחרונה, מה שנכון לכל מי שחוסך אחוז קבוע מהמשכורת ועדיין חוסך כסף והשכר שלו עולה מונוטונית. גם אם הוא התחיל להשקיע לפני 50 שנה.

אבל זה לא מה ששאלת בסקר ולכן גם לא תקבל תשובות לזה בסקר.

בעל מקרה, זה מיעוט מחברי הפורום כי רוב האנשים פה משקיעים פשוט כל חודש (או כל רבעון וכו') ולא מנסים לתזמן את השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 20:52
לא היכרתי אף מושג מהמצוטט :)

ידעתי שאני רוצה למכור את הבית עוד כשהיה רק משטח בטון (בשנות ה-90), ולפזר את הכסף בין כמה השקעות שנותנות תשואה. שנינו היינו תפרנים קיבוצניקים, אבל לי היה ראש כלכלי בלי ידע עדיין. הפיזור שחשבתי עליו היה כמה דירות להשקעה וכמה מניות בבורסה הישראלית. זה כל מה שהיכרתי.

הבלוג של המשקיעה הגיע בטיימינג מצוין בשבילנו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 21:03
אני בקרן מחקה מדד משנות השמונים, אבל הכאפה של בועת הדוט קום והסאב פריים כאבו הרבה יותר בהבטי תעסוקה מאשר בהבטי השקעה. לא התעמקתי יותר מדי מה קורה עם הכסף בשנים האלו.

אני עם רונן בתשובה שלי, אני משקיע אותו דבר כל חודש כבר הרבה מאוד שנים.

אם אתה סקרן כמה משברים בשוק חוויתי - אני סופר שלושה. דוט קום, סאב פריים והקורונה. 2018 הייתה שנה חריגה לרעה בעשור שבכל מובן אחר היה מוצלח מבחינת תשואות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 21:29
מניח שהחל מ2023 או החל מ2022 נכון עבורי, לא הבנתי את מטרת הסקר אך אני מופתע שיש חלק נכבד שבחרובהחל מ2023, הייתי בטוח שחברי הפורום מעט קשישים יותר :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 21:41
במאי-יוני השנה העברתי כמחצית מההון המניתי שלי מ-RSU (אנבידיה) למחקי מדד. מה זה אומר?

החל מ-2015, 80% מהתיק שלי במניות. אבל גודל התיק אז היה כעשירית ממה שהוא היום. אז מתי השקעתי את רוב כספי במניות?
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 22:22
אני רק אחד, שזה בהחלט מיעוט, אבל חלק גדול מההשקעה שלי נכנס בזמן קצר.

לא בשביל לתזמן את השוק.

פשוט הרבה שנים לא הייתי מודע להשקעות. כסף הצטבר בקרן השתלמות, RSU נצבר בלי לגעת, קניתי דירת מגורים, כל זה בלי לחשוב מה הכי יעיל לעשות בכסף.

אחרי די הרבה שנים שילוב של הצטברות מזומן וחשיפה לידע (המשקיעה כמובן) גרמו לי להיכנס לשוק.

אני מאמין שאני לא היחיד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 22:32
וזה לא היה בשוק המניות?

אתה לא היחיד, אבל אני גם לא חושב שזה המצב אצל רוב האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 23:09
אני חדש יחסית, קונה כל חודש-חודשיים מניות/תעודת סל מNYSE דרך אתר הבנק, מאז יולי 2023.

העמלות קצת מציקות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2024 23:15
ודאי שכן.

ה-RSU לגמרי, הפנסיה וההשתלמות חלקית.

אבל זה לגמרי לא היה במודעות שלי.

בשנים האלה לא חוויתי כלום. התיק שלי מן הסתם סבל במשברים יחד עם כולם, אבל לא בדקתי את מצבו ולא חשבתי שיש לי סיבה לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 14:54
כשהתחלתי שמתי בערך חצי מסך ההשקה שלי. זה היה ב-30 במרץ 2020.

היה לי כמובן מזל גדול
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 14:58
אז למה אתה שם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 15:15
כהשקעה בודדת אחת (ולא באמצעות הפקדות שוטפות) עשינו בשנת 2019. העברנו את כל קופות הגמל וקרנות ההשתלמות בבת אחת למסלול עוקב מדד (S&P500).

העניין הוא שמאז המשכנו להשקיע המון כסף כל (חצי) שנה (בעיקר באמצעות RSU). אז אי אפשר להגיד שאת רוב הכסף שיש לנו במניות השקענו רק לפני 2019…
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 03:21
התחלתי לרכוש לפני שנה בערך ורציתי להכנס בהדרגתיות, רק אז העדפתי דרך הבנק, שנתפס אצלי כדרך היותר קלה.

הבנתי גם שדרך הבנק יש יותר בטחון שהכספים לא ייעלמו מאשר חשבון בבית השקעות.

לא ברור לי עד כמה זה נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 22:39
אתה בהחלט לא היחיד,אני גם העברתי די הכל במכה בלי קשר לתזמון שוק,התחלתי לקרוא על השקעות בעיקר פה בבלוג ועוד מקומות קצת אחרי סוף 2022,באמצע 23 העברתי פנסיה והשתלמות למדדים,ובספטמבר 23 ממש לפני שנה פתחתי תיק השקעות בהפקדה חודשית
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2024 23:34
הצבעתי בטעות ללפני 2009

התכוונתי להצביע 2009 - 2019
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 08:52
לפני שנחשפתי לסולידית בערך 2014 פלוס מינוס, הכספים הפנסיונים וההשתלמות היו במסלולים הרגילים כ-15 שנה,

היתה לי השקעה מוצלחת אחת גדולה במניה בודדת בתחילת שנות האלפיים שנוצלה לרכישת דירת מגורים.

לפני זה ומעט אחרי זה היו לי השקעות(הימורים על מניות בודדות) יותר קטנות שבסיכום הכולל נכשלו.

מאז שנחשפתי לסולידית לאורך כ-4 שנים פלוס מינוס הכנסתי את כל הפיננסים(כולל פנסיוניים וכו') למדדים עד להגעה של בערך 75 אחוז מהפיננסים (בדיעבד כמו שניתן היה להעריך לפני, עדיף היה להכניס הכל במכה).

פרשתי מעבודה בהסתמכות על ההון בערך באמצע התהליך זה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 00:59
שאלה קצת טריקית בניסוח.

התחלתי להשקיע באיזור 2014-2015 כשנחשפתי לסולידית (שוקולד מריר 60%) . אחרי כ3 שנים מכרתי את כל התיק הממוסה כדי לקנות דירה עם בת הזוג. מ2019 כל כסף חדש נכנס לתיק המניות (שוקולד מריר, 70-75%)