⬅ חזרה לאינדקס

כמה קשה לבצע דיווח מס שנתי

🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 08:01
היי,

כרגע סטודנט, שכיר במשרה חלקית. מתכנן לעבור לIB.

אני יודע שיש שירותים כמו אלפי שמאפשרים לך לעשות דיווח מס שנתי.

בכל מקרה, אשמח אם למישהו יש מדריך או יכול לרשום את הפעולות שצריך לבצע בעת דיווח מס שנתי במידה שבהמשך ארצה לעשות זאת בעצמי (רוצה לדעת לכמה מסובך הדבר שאני נכנס אליו).

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 08:08
לדעתי, כסטודנט שגם עובד - תעשה שיקול של תועלת וזמן.

לדעתי עדיף לך להשתמש באלפי. יחסוך לך לא מעט זמן והעלות נמוכה. יהיה לך את כל המדריכים באתר שלהם ובמידה ולא תסתדר תוכל לפנות לדירות הלקוחות ויעזרו לך בכל שאלה.

בלי קשר, אפרופו אלפי, יש להם לא מעט מדריכים עבור כל מה שצריך. תוכל להשתמש במדריכים שלהם כדי ללמוד ולנסות להגיש עצמאית אם תעדיף.

לגבי כמה זה מסובך, זה משתנה מאדם לאדם כמובן. יש בפרופיל של @FIYaacov לא מעט מידע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 09:57
השאלה האם אתה בכלל מתכנן ליצור אירועי מס בשנים הקרובות.

אם באופן כללי התוכנית שלך זה לקנות ולהחזיק ניירות (וללא דיב, אלא רק צוברות)

אז לדעתי זה לא אמור להיות אצלך שיקול עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 10:16
זה פשוט מאוד. דורש קצת השקעת זמן כדי ללמוד בהתחלה ולבדוק 10 פעמים שלא עושים טעויות, לשנים אחכ תסתכל אחורה ותראה שזה כמה דקות של עבודה. זה ידע שישרת אותך הרבה שנים קדימה, וגם תבין טוב יותר מה משפיע על המיסים.

אתה גם בשלב בחיים שיש הרבה שינויים אז סיכוי טוב שיהיו לך (ואולי כבר היו) כמה שנים שבהם יגיע לך החזר מס.

בקיצור אם אתה לא מפחד מללמוד אז אני ממליץ.

הצעדים:

תשיג את טופס 106 של השנה הקודמת מהמעסיק, את טופס 867 מבית ההשקעות.

תזין את הנתונים כמו קוף מהטפסים לסימולטור של מס ההכנסה (כתוב בטופס מספרי שדה).

תקרא בסימולטור על נקודות הזיכוי ותמלא בהתאם.

תריץ ותקבל תוצאה ראשונית.

מזל טוב, כבר הישג!

עכשיו לך לאתר של יעקב ותלמד עוד כמה פרטים קטנים(כמו אם יש לך ביטוח חיים) ותשלים בסימולטור.

תוציא פלט ותגיש דרך אתר מס ההכנסה. אולי תצטרך לפתוח תיק, גם פתיר.

אם לא תסתדר עם איזה צעד תחפש בפורום, התשובה קיימת. ואם לא תסדר, תשאל ויעזרו לך
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 11:46
IB מוציאים טופס 867 או שזה רק בבית השקעות ישראלי כי זכור לי שבעבר בבית השקעות ישראלי אמרו לי שאחת היתרונות להיות בהם ולא בIB זה שהם מוציאים את הטופס הזה והוא מותאם לישראל וכל מיני דברים כאלה (יכול להיות שסתם מרחו אותי)
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 11:54
לא
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 12:13
@Bearbear חתול לילה צודק. לא קראתי ביסודיות את ההודעה שלך.

יהיה לך פי 2 יותר עבודה. 20 פעם לבדוק שלא טעית בשנה הראשונה, ובטווח הארוך כמה דקות * 2 למלא דוח.

לא משנה יותר מדי את התמונה לטעמי *אם יש לך כח לזה*. בכל מראה תמיד תוכל להיעזר בשירות כמו אלפי, או להיעזר תקופה, ואז כשתעשה לבד יהיה לך רפרנס משנים קודמות להשוות אליו.