⬅ חזרה לאינדקס

מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 17:09
היי כולם :)

אני מניח שהנושא נטחן עד דק, וגם עברתי על כמה שרשורים בנושא, אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על המקרה הספציפי שלי.

אנחנו זוג בני 34 עם ילדים קטנים. משלמים לעוד שנה 5300 לחודש על חינוך בגן פרטי. אין משכנתא. יש דירה בבעלותינו בשווי של 1.4 מ'. בנוסף יש תיק השקעות פרטי בשווי 1.6 מ' (לא כולל קה"ש ופנסיה). משתכרים 38 אש"ח נטו בחודש (ביחד). גרים בבירת הסייבר (באר שבע).

עכשיו, נהיה צפוף בדירה... חשבנו לעבור לפנטהאוס או קוטג'.

כדי לרכוש פנטהאוס סביר, אני בעצם צריך למכור את הדירה, להוסיף עוד סדר גודל של 1.4 מ', ולהוסיף כמובן הוצאות שיפוץ בקטנה ("כי זה שלנו, מה לא נשקיע?"), עו"ד, בדק בית.

כדי לשכור פנטהאוס דומה אני צריך לשלם 7000 ש"ח בחודש שכר דירה, או 84 אש"ח בשנה, שזה בדיוק 6% תשואה שנתית על תיק בשווי 1.4 מ', שזה סכום הכסף שאקבל אם אמכור את הדירה הנוכחית. נראה לי סביר. אין צורך לשפץ, להתקשר עם עו"ד ואין צורך לקחת משכנתא. בהתחשב בעובדה שבעוד שנה גם לא אצטרך לשלם 5300 בחודש על גן פרטי, זו הוצאה שנוכל לעמוד בה בקלות. גם אם נרכוש פנטהאוס, עדיין נצטרך לשלם משכנתא וריבית על משכנתא, כן? (אלא אם כן נממן את כולו מתיק ההשקעות, מה שאני לא מתכוון לעשות. לא רוצה לשים את כל הביצים בסל אחד).

כל שאר ההוצאות (ארנונה, וועד בית וכאלה) אשלם בכל מקרה, בין אם זו דירה שלי ובין אם לא.

כאילו, ברגע שיש לי מספיק הון כדי לממן שכירות, למה לי לקנות, בעצם?

נכון שערך נדל"ן יכול לעלות - אבל כך גם ערך תיק ההשקעות. בגלל זה השוותי רק עלויות מימון, בעצם, ולא תשואה רעיונית.

נכון, יש חסרונות, בדוגמת בעלי בתים מטומטמים ופחות חופש לגבי תיקונים \ שיפוצים קטנים \ החלפת מזגן \ בחירת ברז למטבח, אבל אם אנחנו הולכים פה לשכירות לטווח ארוך נראה לי שההוצאות האלה מתגמדות. אין לי בעיה לקנות ברז גרואה מאמזון לדירה שכורה שאהיה בה 7 שנים, וגם לא להתקין מזגן שחסר באיזה חדר.

על פניו, שכירות נשמעת לי פתרון סבבה. אני יכול לגור 5-6-7 שנים בפנטהאוס יחסית חדש, כשאצטרך לשפץ - פשוט אעבור לאחד חדש יותר. יש דיי הרבה בניה חדשה בבאר שבע.

לדוגמא, שיפצנו את הדירה הנוכחית שלנו בסביבות 70 אש"ח במהלך שמונת השנים שאנחנו גרים בה. זה לא שהיא היתה מוזנחת, פשוט "אם כבר, אז כבר" והופ - משפצים מקלחון הורים ב-30 אש"ח.

זהו, לא מחפש דווקא מסקנה, רוצה לשמוע מה דעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 17:20
דעתי שאתה צודק
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 17:30
לרוב בעלי דירות לא יחתמו מראש על 7 שנים, אלא על שנה-שנתיים בכל פעם, ואז יחליטו אם להאריך לך את החוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 17:49
דעתי האישית:

אתה צודק ב 100% כי במצב בו אתה מתאר אין שום הצדקה לקנות דירה, שכירות לטווח ארוך עדיפה עשרת מונים.

אם כי לא הייתי ממליץ לך להשים את ה 1.4 M ג"כ בשוק ההון, עדיף לפזר, כך שגם אם יהיה בלת"מ בענף המניות, עדיין השקעה אחרת (עסק, נדל"ן וכדו') תישאר עוגן יציב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 20:27
אני זורם על שנתיים עם אופציה להארכה לשנתיים נוספות, אפילו עם עליה במחיר שתסוכם מראש, נגיד של 3%. אבל זה המינימום שהייתי מסכים.

בנוסף, בוא נגיד שאין הרבה אנשים בבאר שבע ששוכרים דירות ב-7K, אז זה לא שוק כזה תחרותי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 21:00
למה לא להשכיר את הדירה הקיימת ולשכור את הדירה שאתה רוצה לגור בה?

שכר הדירה יהיה פטור ממס ועליית הערך פטורה ממס בהנחה שזו דירה יחידה, בניגוד ל 25% מס בשוק ההון.

ואם מחירי הדיור והשכירות יטוסו למעלה אז אתה נפגע רק בהפרש בין הדירות ולא בכל הסכום (כלומר יש לך גידור חלקי למחירי הדיור העתידיים שלך)

ואתה חוסך את הוצאות העסקה של המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 21:16
אני אישית חושב שכלכלית זה הרבה יותר נכון לשים א תהכסף בשוק ההון ולשכור מאשר להיות בעלים של דירה

אבל אני רוצה לציין כשל בלוגיקה שלך בפוסט:

כתבת "נכון שערך נדל"ן יכול לעלות - אבל כך גם ערך תיק ההשקעות."

עקרונית את עליית הערך של תיק ההשקעות שלך אתה "אוכל" עם ההנחה של 6% בשנה.

כל זה לפני שהתחלנו לדבר על התנודתיות וזה שזה לא באמת 6% בשנה כמו שעון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2024 23:25
מה דעתה של אשתך? זה נראה לי יותר חשוב :)

בגלל שצפוף או בגלל חשקים?

אפשר לשכור סתם דירה גדולה יותר, לא? אפרופו שיקולי תשואות וחיסכון.

כמה אתם מצליחים לחסוך היום ולהפקיד לתיק? מה מטרות הכסף בתיק? במה אתם משקיעים? איך תרגישו עם 3M ש"ח בתיק שפתאום יצללו ב-50% (איך אתה עם זה ואיך אשתך עם זה)?

אני בטוח הייתי בוחרת למכור ולשכור (זה מה שעשיתי), אבל יש לי שותף לדרך הזאת. אתם צריכים לבדוק כמה זה מתאים לשניכם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:11
מממ.. אתה לא חושב שאפשר להשיג עוגן כזה באמצעות קרן כספית? אני לא באמת הולך להתעסק עם רכישה של עסק או השכרה של דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:14
אני מאוד לא רוצה להתעסק עם שוכרים ואחזקה של דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:18
אני מסכים 100%. עם זאת, אני לא באמת הולך למשוך רווחים מהתיק כדי לממן שכ"ד.

ברור לי שזה לא יתקזז כל שנה במדויק וברור לי שזה "חישוב מפית".

למה אתה בכל זאת משקיע ושוכר?

מעניין אותי לדעת מה הסיבות הספציפיות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:28
היא אמרה שהיא בעניין :)

שאלתי אותה קודם.

אנחנו חוסכים סביבות 15 אש"ח בחודש, לא כולל בונוסים או RSU שמבשילים (אני מעדיף למכור ולהשקיע בעצמי).

המטרה היתה לשדרג את הדירה, אבל עכשיו המטרה כנראה תהיה ירושה לילדים :D

משקיעים בכל מה שהוא לא SNP500, בגלל שהפנסיה וקרנות ההשתלמות צמודים למדד הזה, אז התיק הפרטי מורכב מקרן כספית, מדד טכנולוגיה, מוליכים למחצה, ת"א 125, מדד בנקים, פיננסים ארה"ב, ביומד ארה"ב, סטוקס600 וקצת ברקשייר סדרה B, כי למה לא. מקווה שלא שכחתי כלום.

לגבי צלילה - בקורונה דווקא עשיתי קניות במרץ, לרמה שנגמר לי הכסף בעו"ש אפילו. אשתי כנראה היתה מתעלפת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:42
זה מזכיר לי שביתי המתבגרת אמרה בשלב כלשהו, שהיא לא רוצה לעבוד בחיים והיא בוחרת שבחייה היא רק תלמד. כל אחד יכול ברמת החשקים לומר מה שבא לו, אבל כלכלית יש הגיון רב בלהקריב את חוסר הנוחות בלהיות בעל בית, ולהרוויח את מגן האינפלציה כבעלים של נכס נדל"ני עם פוטנציאל צמיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:44
מזדהה מאוד עם הרעיון הנ"ל. אבל המימוש הספציפי הזה:

לא כל כך משרת את אותו רעיון (חוץ מהחלק של הסטוקס 600)

"כל מה שהוא לא SNP500" זה למעשה מניות קטנות בארה"ב + כל שאר המניות מחוץ לארה"ב. לא ענפים ספציפיים, ובטח לא הטייה לאיזה נווה מדבר קטן איפשהו במזה"ת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 15:13
את בעצם אומרת לי "תקנה ביטוח אינפלציה במחיר של להיות משכיר".

לדעתי המחיר לא משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 15:18
האמת שהניסוח קצת לוקה בחסר. התכוונתי שאני לא קונה עוקבי מדד SNP500.

אני מסכים איתך לגבי הפיזור - אבל מה תקנה אם לא ארה"ב?

שווקים מתפתחים? אולי רק כשיש ריבית אפסית זה נחמד להיות חשוף לזה.

סין? פחות יציבה מישראל אפילו D:

מניות קטנות? אפשר אולי להוסיף קצת SMALL CAP, האמת...

בכל מקרה, מה דעתך על רעיון השכירות שלי? :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 15:47
הוא ענה לך - כל מה שלא מייצר הכפלה של השקעה באותן חברות. אם אתה לא מעוניין בהשקעה נוספת במדד סנופי - כל מה שרשמת שאתה כן משקיע בתיק (למעט סטוקס 600 ומדד ת"א) הם הכפלה ואולי אפילו השלשה ויותר של חלק לא קטן מסנופי.

אם אתה רוצה ארה"ב בלי הכפלות, אפשר מדד מניות קטנות או מדד מניות בינוניות (או גם וגם). אם אתה לא חובב שווקים מתפתחים, אפשר אינדקס עולמי מדינות מפותחות. ואז גם אין צורך בת"א125 וסטוקס600, אם כי זה די דומה לסנופי נכון להיום (ויכול להשתנות בעתיד כמו שהיה שונה בעבר).

אני רק מזכירה שכאשר הילדים מגיעים לבי"ס, ועוד יותר בחט"ב, יכול להיות שיהיה חשוב ליצור להם מסגרת חברתית מוכרת ויציבה - בבי"ס, חוגים, תנועת נוער והשכונה.

כדאי לקחת את זה בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 16:02
בוודאי! בגלל זה אני רוצה לשכור לטווחים ארוכים. תכלס 7 שנים זה פרק זמן לגיטימי להחליף גם דירה בבעלות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 16:17
הכל טוב ויפה רק שאתה בשוק השכירות בישראל ובהצלחה למצוא דירה עם שכירות לטווח ארוך..
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 16:29
יש..

יש מודעות אפילו שכתוב בהן שמעדיפים לחתום לטווח ארוך.

בכל מקרה זו דרישה מקדימה להשוואה שעשיתי. שכירות לשנה לא ברת השוואה לבעלות בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 16:58
SNP500 זה היום 55% משוק המניות עולמי. עוד כ 8% זה מניות קטנות בארה'ב. ו 37% כל שאר העולם, שמתפלג ככה:

קוד:

United States

62.70%

Japan

6.00%

United Kingdom

3.70%

Canada

2.70%

China

2.50%

India

2.40%

France

2.30%

Switzerland

2.10%

Taiwan

2.00%

Germany

1.80%

Australia

1.80%

Korea

1.30%

Netherlands

1.00%

Denmark

0.80%

Sweden

0.80%

Italy

0.70%

Spain

0.60%

Brazil

0.50%

Hong Kong

0.40%

Saudi Arabia

0.40%

Belgium

0.20%

Finland

0.20%

Mexico

0.20%

Singapore

0.30%

South Africa

0.30%

Indonesia

0.20%

Israel

0.20%

Malaysia

0.20%

Norway

0.20%

Thailand

0.20%

United Arab Emirates

0.20%

Austria

0.10%

Chile

0.10%

Greece

0.10%

Ireland

0.10%

Kuwait

0.10%

New Zealand

0.10%

Philippines

0.10%

Poland

0.10%

Portugal

0.10%

Qatar

0.10%

Turkey

0.10%

בנוגע לשכירות והשקעה בשוק ההון: זה מה שנראה לי בערך חצי מהאנשים פה עושים. כולל אותי. פשוט לרובנו מעולם לא היתה דירה למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 17:34
- לגבי השכרת הדירה הקיימת: אתה לא נלהב מהתעסקות עם שוכרים, תיקונים, מתווכים וקשקושים. מבינה אותך 200%. אתה יכול לחפש מישהו שתמורת תשלום קטן בחודש ינהל לך את זה. אפשר גם להשאיר את הדירה ריקה עד מציאת השוכרים המושלמים, או פשוט ריקה לשנה. לא כלכלי, אבל אפשרי.

- לגבי השכרת הדירה הרצויה: כן בהחלט, אם זה מקדם לך את איכות החיים והצרכים כמשפחה לא רואה סיבה להצטמצם לפי המידע שסיפקת.

לא מכירה את באר שבע בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 18:38
אם זה גם לא כלכלי והוא גם לא מעוניין בזה, למה שימשיך להחזיק בדירה ולא ימכור?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 20:38
היה לכם ישר הון עצמי? :O
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 21:21
קפצת למסקנות. אני למעשה בתהליכי רכישת דירה בימים אלה. אבל אני עדיין חושב שזה לא המהלך הכלכלי הנכון.

למה אני רוכש דירה?

1) היבטים פסיכולוגיים של ודאות.

2) אנחנו מרגישים שבדירה שכורה אנחנו לא משקיעים בכלל (ריהוט עיצוב פונקציונליות וכו') משום שאנחנו מרגישים אורחים זמניים, והיינו רוצים לגור בדירה מושקעת.

אני חושב שכלכלית מדובר במהלך שגוי בהחלט; לא מאמין שהתשואה עולה בתוחלת על תשואה בשוק ההון, ומשוכנע שכך או כך מדובר במהלך עם סיכון אדיר, גם משום שמדובר ב4 קירות מאוד ספציפיים ברחוב מאוד ספציפי בשכונה מאוד ספציפית, ומי יודע מה יקרה לזה, וגם משום שהמדינה שלנו היא בסיכוי לא זניח להדרדרות כלכלית מטורפת, לדעתי.

משום שלמזלי מצבי הכלכלי מאפשר לי לבצע החלטות לא אופטימליות כלכלית על מנת לענות על צרכים אחרים שלי, החלטתי (עם זוגתי) לרכוש דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 21:55
אני חושב שלמרות שקרן כספית היא השקעה יחסית בטוחה, היא עדיין השקעה בשוק ההון.

אם יהיה תנודות משמעותיות במיוחד בשוק ההון, קרן כספית יכולה גם היא להיפגע.

אני חושב שאם כבר מושקע סכום גדול (1.6M) במניות, כדאי להשקיע גם בתחומים שאינם חשופים לשוק ההון.

אני אישית הייתי משקיע בזהב (פיזי, לא חוזים עתידיים וכדו'), אבל סתם אישית אני מאוד מחזיק מזהב (ג.נ. משקיע), חשבתי שעסק או דירה מתאימים יותר לרוב האנשים.

אם כי כמובן אפשר לבדוק אופציות נוספות, נכס דיגיטלי מנוהל לדעתי הוא השקעה מצוינת! (ג.נ. מחזיק בשניים כאלו), וגם אופציות נוספות שלא תלויות שוק ההון יכולות להיות מצוינות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 07:35
כתבתי שני דברים: 1. מגן אינפלציה. 2. נכס בעל פוטנציאל צמיחה. השקעה בנכס אחד בארץ עם הקלות מס מפליגות לכת יחד עם אפשרות מינוף (שלא נעשית/ לא אפשרית בשוק ההון) היא פריבילגיה. אם היית אומר, אני לא מאמין בעתיד של מדינת ישראל, זה סוף הדיון כי עם אמונה לא ניתן להתווכח. אבל להגיד "לא בא לי" להיות בעל בית, זה קונספציה שגויה, שבעייני לא מבינה את מחיר הנוחות. ככה או ככה אם אתה מביא את הנושא לכאן לצורך קבלת הבהרות, חשוב להפתח לתשובות ולא להסתפק באמירה מהפה אל החוץ "המחיר לא משתלם".

החלק השני של דבריך המתייחס לשכירת דירה משודרגת על פני רכישה, בעייני זו חשיבה נכונה ומדוייקת, הנובעת מעצם הניתוק של דירת מגורים ובעלות. אנחנו חיים כך שנים. כרגע אנו שוכרים את דירת הגן שלנו זו השנה התשיעית מתוך זכות לחידוש אופציה לתקופה נוספת של עוד חמש שנים. הנכס הנדל"ני הוא נכס להשקעה, לא למגורים (בהכרח).
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 08:06
אני שוכר דירה ומושקעת (מטעמי) כאילו הדירה שלי.

התפיסה של שוכרים שףחשים נתק מהנכס ו"אין טעם להשקיע" מעוותת, לא בריאה ושגויה עובדתית-חשבונאית לצד רמת-איכות חיים בסיסית.

במקרה הטוב ועם כאב רב משהו זול של איקאה יד2...

הרי הן בבעלות על דירה והן בשכירות אדם לא יקבל בחזרה כספית (במכירה ובסיום החוזה בהתאמה) את שהשקיע.

בעל דירה שהחליף את האסלה לתלויה וניאגרה סמויה (למשל) יקבל את הכסף שהוציא על זה במכירה? במקום 2.5 מיליון ₪ יקבל 2000₪ נוספים? ממש לא.

בדיוק משקיע בחיפוי קיר הטלוויזיה בבריקים (באישור בעל הדירה) רגע אחרי חידוש חוזה ל24 חודשים נוספים.

האסכולה שלי רלוונטית מבחינתי לחוזה שכירות ארוך טווח של מעל 3 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 08:10
לוידעת...אנחנו ויתרנו על בעלות דירה כמו שהפות"ש מתכנן.

זה בטוח נכון לך, ולאחוז מסוים מהאוכלוסיה, מבחינה כלכלית אם עושים את הדבר בצורה נכונה. אבל עם כל ההטבות שמקבלים בארץ על נדל"ן (ואנחנו קיבלנו ים של הטבות על גבול לבנון לפני 30 שנה), להערכתי לאורך זמן לרוב האנשים זה פחות משתלם מאשר להיות קוף מחקה מדד מפוזר.

אז את עדיין באותו מקום? אולי אקפוץ לכוס קפה מתישהו בביקור אצל הנכדה.

אנחנו סגרנו את השנה העשירית בבית וממשיכים. כשאתה שוכר טוב, הבעלים תמיד ישמח לא להחליף אותך בחתול בשק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 08:14
מסכימה איתך מאד.

אנחנו ההיפך, לא השקענו בעיצוב גם בבית שהיה לנו :)

אנחנו משקיעים בגינת ירק ובטיפול בעצים בחצר, ונראה לי שבעלי הבית מבסוטים מזה (במיוחד כי הם גם גרים לידנו ונהנים מהתוצרת).
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 09:13
יש גם פתרון ביניים. להציע לבעל הדירה חצי-חצי. השוכרים יהנו מאיכות חיים 3+ שנים ובעל הדירה בשידרוג נכסו לשוכרים הבאים.

כך עשיתי לאחרונה מול בעל הדירה שלי. מזגן עילי + התקנה ב2000₪. חצי-חצי.

(עילי בנוסף למיני מרכזי (הזולל חשמל לשווא) לחדר עבודה).

בשולי הדברים - אחזיר את ה1000₪ שהוצאתי תוך שנה וחצי לערך בחיסכון חשמל.

איכות חיים.

בבעלות על דירה יש מישהו שמשתתף איתך 50% על עלות שגעונות?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 09:48
שלום יקירתי...אשמח מאוד, מאוד, מאוד שתבואי לבקר באמת הגיע הזמן, הרבה השתנה מאז וכן זו אותה הכתובת :-)

בנושא של הקוף המחקה, אני חושבת שהביקוש הקשיח לנדל"ן בארץ, יחד עם היכולת למנף מה שלא עושים בשוק ההון מנצחים אותו בהליכה. תוסיפי לזה את תבלין הקסמים של השקעה במרכז בנכסים עם בשר על העצם, ותגיעי להשקעה מעניינת מאוד, שמוצדקת לפחות בלהיות חלק מתיק השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:01
כשאת מתמקצעת ויודעת ונהנית - כן, בהחלט שווה את זה.

אבל זה לא המצב אצל רוב האוכלוסיה ולכן היה עדיף להתנהל אחרת כאשר יש יכולת חיסכון מרשימה כמו של הפות"ש.

אני כל הזמן מחפשת אפשרויות לשמירה על חתולים במרכז לשבוע-שבועיים כדי לבלות עם הנכדונת. אז כשאצליח בע"ה, אבוא לבקר!

*עלה לי רעיון, אפרסם שרשור על הנושא בפורום. אולי מכאן תגיע הישועה :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:10
לכמה זמן שכרתם?

לדעתי אין בעיה לעצב \ להשקיע \ להתאים אישית דירה שכורה, בהינתן שהשכירות היא לתקופה מספיק ארוכה.

אותי יותר מפחידים בעלי בתים.

כעיקרון אנחנו גם בסדר, אבל אין לנו כרית ביטחון כלכלית (של הורים \ ירושה). וגם, בתכלס, נכסים של 3 מיליון זה לא f**k you money.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:12
בדיוק.

אתה לא תקבל החזר על השקעה. אם כבר - אם לא שיפצת או השקעת בדירה שלך, אתה תקבל פחות ממחיר השוק של דירה יד-שניה דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:16
גם, גם

למה זה לא בסדר?

לא בא לי גם לרכוש עסק, וגם לא להיות עצמאי (כרגע).

אני מסכים איתך שדירה היא השקעה בלבד וצריך לנתק את ה"מגורים" ממנה, אבל מצד שני יש מלא דברים שאפשר להשקיע בהם.

מה גם שאי אפשר לטעת אילו הטבות מס הולכות להילקח מאיתנו בעתיד הקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:17
אשתי P:
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:20
בגדול זה נכון, אבל בואי נגיד שאין הרבה ביקוש לנדל"ן עכשיו בקריית שמונה, בצוק מנרה או קיבוץ בארי. ה-2 האחרונים היו פנינות נדל"ן (עד כמה שאני יודע, אני לא חזק בתחום).

אז נכון, אפשר לרכוש נכסים במקומות פחות "מסוכנים", אבל בשורה התחתונה אני לא רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:51
א. בבאר שבע אין בעיה של היצע - המגוון רחב ותמיד אפשר למצוא נכס דומה לשכירות.

ב. יש כמה יזמים בעיר שמציעים שכירות ארוכת טווח (לדוגמא CENTRAL PARK - של אזורים / דמרי).

ג. כפועל יוצא, ולאור תזרים חיובי חזק, הייתי מכוון לגדילה הונית באמצעות שכירות + רכישה של דירה יחידה באיזורי ביקוש .

לנוכח הטבות מס מפליגות ומימון נח - לא חושב שתצא עם רווח נחות ממדד מניות רחב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 13:38
שיפוץ גדול לעולם לא מחזיר עצמו במכירה. חוק טבע
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 13:44
אבל הוא לא רוצה, הדגיש ממש בתגובה מעליך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 13:51
"זהו, לא מחפש דווקא מסקנה, רוצה לשמוע מה דעתכם."(ציטוט שלך)

סבבה אז זה סיומו של הדיון, כי לא עסקיננו בעניין רציונלי (בארי/קריית שמונה, לא היו איזורים נכונים להשקעה מבחינתי גם לפני שבת השחורה).

בנוגע להשכרה במקום בעלות, זה רעיון מעולה, רק אתה עלול למצוא את עצמך עוד חמש שנים תופס את הראש.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 13:55
חקר שוק עצמי מעמיק בשכונה מסויימת יכולה לפתור את נושא המקצועיות. או לחילופין לקיחת איש מקצוע, זה ממש לא בשמיים.

כלבת תחש חמודה גם הולך?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 14:01
א + ב - פותרים את נושא השכירות .

ג - לטעמי שווה בחינה מעמיקה. הטענות ששוק ההון רווחי יותר מדירה יחידה באיזורי ביקוש לא מגובות מספרית (בהנחה ומדינת ישראל ממשיכה להתקיים, להתרבות ולנהל רגולטורית ומעשית את השטחים שברשותה).
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 14:09
נראה לי שאתה בעניינים, אני צודק? ;)

מה אתה חושב על שכירות מקבלן לעומת מישהו פרטי?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 14:14
לי אישית יותר קל עם מערכות מובנות בהן הדברים מתנהלים על ידי אנשי מקצוע בתנאים ידועים וברורים (כמו ההפרות וההתניות) מאשר עם אנשים פרטיים.

בכל מקרה נכון לבחון האם הפרדיגמה שמניעה אותך אכן הולמת את הנתונים במציאות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 14:18
אתה מדבר על הרעיון של לשכור במקום לרכוש, או על להשקיע בנדל"ן במקום שוק ההון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 14:22
אני חושב שאם אתם רואים את עתידכם בישראל, ובהנחה ולא נדרש תזרים , נכון לנתב את ההון לאיזורי הביקוש ולמצות את הטבות המס ברכישה/אחזקה/מכירה של דירה יחידה.

חלקו הגדול של המימון- יכוסה ע"י השוכר

יתרת התזרים - לשוק ההון

במקביל תשכרו דירה שמגלמת תשואה פירותית של 3% במקרה הטוב וללא UPSIDE אמיתי שמחכה בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 14:31
יכול להיות, אבל אני לא מבין בנדל"ן מי יודע מה ואני לא נמצא במקום בחיים שיש לי זמן, כח או שעות שינה לזה. :'(
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 16:09
מתה על כלבים אבל כבר לא במצב לקחת אותם לטיול.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 16:22
מבחינתי זה בדיוק כמו לבחור מניות ספציפיות ע"י מחקר אישי או ע"י יועץ (שבאמת תקווה שהוא ישר ואכפת לו ממך). כמה מלווי נדל"ן הם באמת הגונים ואכפתים ובעלי ידע בשכונה ולא מחרטטים אותך? כמה נועזים ונועזות יש (מבחינתי רק אחת).

וגם בנדל"ן, כמו במניה, צריך להיות עם אצבע על הדופק. לדעתי זה מתאים רק למי שנהנה מהמחקר המתמשך.

זה נכון שיש הקלות מיסוי, לדירה יחידה ושכ"ד לא בשמיים, שאין בשוק ההון. בעיניי זה לא מספיק כדי לבחור דווקא את הכיוון הזה למי שלא זקוק לכך וזה לא מדבר אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 02:45
נשמע הגיוני