⬅ חזרה לאינדקס

תיק ההשקעות שלי - לבדיקתכם

🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2017 20:16
שלום לכם,

מעט עליי,

בן 45, נשוי + 3 עובד בתחום ההיטק כבר 20 שנה, ( כנראה שזה נחשב כבר עבודה מסודרת ;) ) . אבל תמיד עם היד על הדופק ודואג לעשות שינויים מקצועים בהתאמה.

החלטתי לחתור ליציבות פיננסית, לעבור מאדום לשחור בחשבון בנק. להקטין צריכה ולנתב אותה לחיסכון ולהבנה טובה יותר של מצבי הכספי ולשפר אותה בהדרגה.

התחלתי באתר המשקיעה, בתמונה הגדולה ובספר של גיל אורלי ולאחר מספר שבועות שבהם עברתי על האתר והפורום וקראתי את רוב המאמרים. החלטתי לבנות תיק השקעות. אין לי כסף נזיל משלי לכן החלטתי להתחיל בקרן ההשתלמות שלי שתשמש לי כקרש קפיצה לעולם ההשקעות (מקווה שלמעלה ולא למטה :roll: ). ולהעביר אותה ל- IRA במיטב דש. שהיו בין הבודדים שאיפשרו IRA עם תיק יחסית קטן (פחות מ- 100 אלף).

בגלל שזה תיק ראשון שלי החלטתי בהתחלה לא ללכת ישר על 80%-100% תיק מניות אלא לאזן אותו עם רכיב אג"ח. אני מבין שזה פחות מומלץ, אולי כאשר יהיה לי תיק נוסף אשתמש בו לרכיב האג"ח וב- IRA רק מניות.

אני אבצע איזון פעם ב-3 חודשים-חצי שנה. בהתחלה לקרן מחקה ישראלית כגון סל מניות חו"ל פסיבית

ולאחר שיצטבר סכום גדול נקנה בזה IWDA+EIMI ובשלב מסוים נוסיף עוד רכיב נוסף של small-cap etf.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

תודה רבה לכם החכמתי מאוד בשבועות האחרונים מכל הכתבות של המשקיעה ומכל הפוסטים שלכם בפורום. אני עדין הדיוט מושלם בתחום אבל זו ההתחלה. אז כאמור מחזיק , לא יודע ולא ממליץ.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2017 09:12
ברוך הבא ובהצלחה!

אין לי יותר מדי מה להעיר על התיק, הסברת את השיקולים שלך והם נשמעים הגיוניים.

כיוון שהקה״ש זה לא מה שיעשה עבורך את ההבדל, אלא החסכון מההכנסה אפשר לשאול פרטים קשורים?

מה ההכנסה וההוצאה החודשית למשפחה? פירוט גס של ההוצאות?

יש משכנתא? כמה נותר לשלם?

מה עושה אשתך וכמה היא מכניסה ביחס להכנסה הכוללת?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2017 09:15
אין הרבה מה להעיר, רק תדאג למצוא את העמלות הכי זולות (ולהתמקח גם עליהן) ולא לעשות יותר מדי פעולות בתיק כדי לא לשלם יותר מדי עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2017 12:51
@adamshalev תודה על התגובה,

כיום חוסך 5% מההכנסה שלי וההוצאות שלי הם 95% מההכנסה. בעבר זה היה יותר אבל הצלחתי להוריד את ההוצאות ולהתאזן. לצאת מהמינוס ומתכוון לחסל גם את ההלוואות (לא הרבה, אבל קיימות). המשכנתא שלי מסתיימת בעוד 4 שנים וכל הסכום שאני משלם ינותב לחסכון. ואז החסכון שלי יעלה ל- 30% מהסה"כ

אישתי התרכזה עד כה בגידול הילדים אבל לאחרונה התחילה לעבוד במשרה חלקית בהוראה והיא תורמת כ- 10% מההכנסות.

אני יודע שאני לא חוסך הרבה ומתכוון לטפל בזה. אז התחלתי בתקציב ההוצאות והצלחתי להפחית אותו.

בנוסף עשיתי חשיבה הוליסיטית על הנכסים שלי ובתחום הפנסיוני ראיתי שאני על 35% מניות והחלטתי שאני רוצה לעלות ל- 60% מניות (לא כולל הדירה).

אני מאמין שיש לי עוד הרבה מה לעשות, אבל פרה פרה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2017 12:55
כל הכבוד על השינוי!!!

ד.א. אחוז החיסכון שלך יותר גבוה מ-5%. רכיב הקרן מתוך תשלום המשכנתא הוא חיסכון לכל דבר. כמו גם ההפקדות שלך ושל המעסיק לקרנות השונות.

אבל תשאף לשפר את אחוז החיסכון, תנסה כל חודש להוסיף 1% לחיסכון. תוך שנה אתה ב-17%.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2017 12:57
זו דרך מעניינת להסתכל אל זה. אבל אתה צודק. אז אני בדרך להיות סולידי ;)
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2017 14:13
מכנים את זה "חסכון כפוי", והוא טוב למי שיש חורים בידיים

כמות המידע שתמצא כאן עלולה לבלבל "מתחילים" אז המלצה שלי, תכין רשימה של דברים שאינך יודע (ורוצה ללמוד) ופשוט תתחיל "למחוק" אותם ע"י שיטוט בפורום

אם תמצא שירשור כלשהו שמתמקד בנושא מסויים שמעניין אותך יותר, תגיב בו ואני כמעט בטוח שלמישהו כאן יהיה מה לתרום להסבר

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, המצב שבו אתה 4 שנים לסוף משכנתא מעניקה לך יתרון עצום על חוסכים "טריים" אחרים