⬅ חזרה לאינדקס

שידרוג דירת תמורה מפינוי בינוי

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 09:51
היי לכולם,

רציתי לדעת אם מישהו התנסה בנושא שידרוג דירת התמורה מפרויקט פינוי בינוי.

ראשית - אני לא בעל הדירה, אבא שלי הוא בעל הדירה ובמקום שיקבל דירת 4 חדרים הייתי רוצה לרכוש עבורו שידרוג לדירה 5 חדרים שאני עדיין לא יודע כמה זה יעלה.

האפשרות לשדרוג קיימת, מחיר טרם ידוע.

מבחינת מיסים והתהליך עצמו, איך זה מתאפשר וכמה עליי לשלם.

מספר שאלות שעולות לי לקראת מהלך שכזה:

אני מבין שעליי לבחור דירת תמורה ואז אני מבצע מול היזם "ראש בראש" ואת הדלתא אני משלם, האם על זה צריך לשלם מס כלשהו?

מכיוון שהשידרוג יוצא מכיסי הפרטי ואיני בעל הדירה, עליי לבצע חוזה מול אבי (אדם מבוגר) והאחים שלי?

את הכסף עבור השידרוג כנראה שאצטרך משכנתא, מבחינת הבנק זה תקין שאני לא נחשב כבעל דירה (אין לי דירה על שמי עדיין)?

אשמח לכל "טיפ של אלופים" בנושא, אני מאמין שמדובר בהשקעה מעולה לעתיד שלי אז אשמח לכל עזרה מכם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 11:08
אם אין בבעלותך נכס למשכן,

לא תוכל לקחת כסף במשכנתא,

לבנק אין עירבון
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 11:27
תודה על ההתייחסות!

משמע, אצטרך לקחת הלוואה ובריבית ענקית...
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 12:00
מס רכישה כחוק.

האחים שלך לא צד לסיפור, רק מול אבא שלך וגם זה לא יעזור לך יותר מדי כי מה שחשוב הוא מה שכתוב בצוואה.

רק בעל הנכס יכול לקבל משכנתא ואדם בגילו של אבא שלך כנראה לא יקבל אחת (למעט משכנתא הפוכה).
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 14:03
בתיאוריה אביך יכול להוציא משכנתא כאשר אתה תהיה ערב למשכנתא - כך הבנק יהיה רגוע שיהיה מי שישלם בלי קשר לגיל של הבעלים. בפועל אני לא יודע כמה הבנק מערים קשיים לעסקה כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 15:09
תודה על ההתייחסות!

משכנתא הפוכה זה משהו שלא הכרתי וזה נשמע לי משהו כמו דבר חכם לעשות.

אני מניח שהוא יוכל לקחת אחת כזו כשאני ערב לה... האם יש עוד דברים שעליי לקחת בחשבון (מלבד מס רכישה שאני צריך לחקור לגבי כמה זה יוצא)?
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 15:10
תודה רבה על ההתייחסות!

אכן זה כיוון טוב שלא חשבתי עליו...אצטרך לבדוק מול הבנק של אבי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 16:02
משכנתא לא חייבת להילקח מהבנק שלו אלא מכל בנק, בדוק עם כל הבנקים אם יש מישהו שמוכן לזה
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 20:59
במשכנתא הפוכה אין צורך שתערוב לו.

קח בחשבון פער של לפחות 1% יותר בהשוואה למשכנתא לדיור.

הסכום שיקבל קשור להערכת השווי של שמאי והגיל של אבא שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 21:31
הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2024 08:20
הנושא של החלפת דירת קבלן נדון בפסיקה בהקשרים שונים ורצוי מאד להתייעץ עם עו''ד מומחה למיסוי מקרקעין.