⬅ חזרה לאינדקס

כיצד לקבל הנחה בארנונה?

🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2024 22:09
כיצד ניתן לקבל הנחה בארנונה? אם שני שותפים גרים בדירה.

אחד לוקח על עצמו חשמל והשני ארנונה.

האם צריך לספק שכר של שניהם? אם שותף אחד לא מעוניין לחשוף את השכר?

אפשר טיפים? למה הארנונה מרקיעה שחקים.

האם יש מקומות שלא עושים הנחה? האם חייב את שני השותפים או שאחד יכול לקחת על עצמו? (שה שמרוויח פחות).
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2024 20:00
1. יש עיריות שנותנות הנחה או ביטול הצמדה למדד אם אתה משלם בתחילת השנה את כל הארנונה שנה קדימה.

2. אישור משרת מילואים פעיל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2024 11:00
מי שרשום כמחזיק הנכס צריך לשלם את הארנונה.

בדירת שותפים זה יתחלק בין השותפים הרשומים.

כל אחד מגיש בקשת הנחה בנפרד ומקבל אותה על החלק היחסי שלו בארנונה
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2024 18:49
רציתי לשאול בהקשר הזה – הבנתי שיש (בחוק כנראה, לכל הרשויות או לפחות רוב) הנחה לבעלי הכנסה נמוכה.

חלק מהדרישות הן "דיכוטומיות", למשל להציג אישור על מעמד לא עובד, להיות בעל הכנסה חודשית ממוצעת הנמוכה מ־X (לפי מדרגות ופר נפש וכו'), ולא להיות בעל דירה וכו' וכו'.

אחת הדרישות האחרות שעולה בהגשת בקשה לבעלי הכנסה נמוכה היא ריכוז יתרות ועו"ש לשלושה חודשים.

– מה הרשות המקומית "מחפשת"/צריכה לראות בריכוז יתרות כזה כדי לאשר את הבקשה? כלומר האם הם פשוט רוצים לוודא שההכנסה היא נמוכה כמו שמגיש הבקשה מצהיר, או שמא הרשות בוחנת ולוקחת בחשבון את יתרתו וחסכונותיו של המבקש (למשל אם אכן אין לו הכנסה למשך תקופה, אבל הספיק לחסוך סכום של כמה עשרות אלפי ש"ח+), או שבכלל מסתכלים גם על ההוצאות בעו"ש כדי לראות אם המבקש אולי חי חיים "מתירנים" לכאורה ואז לא לאפשר את ההנחה?

פשוט לא ראיתי על זה אף הסבר בשום מקום ותהיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 10:26
לוודא שאכן נכנס הסכומי המשכורת המדוברים.

ולא שנכנסו עוד סכומים (-מה שמורה על עוד משכורות) או לא נכנסו הסכומים המדוברים (-מה שמורה שהוא כלל לא עובד)
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 11:59
בעו"ש מחפשים מקורות הכנסה נוספים.

לא מתעניינים בסכומים שיש ברשותך אלא בהכנסות מול הוצאות.

לדוגמא:

1. בדו"ח רואים שקיבלת מתנה מההורים של 10K - מייחסים את זה כסוג של הכנסה. יבדקו כמה פעמים בשנה אתה מקבל כאלה מתנות.

2. בדו"ח רואים שקיבלת סכום של 100K ירושה מהסבתא - לא הכנסה. זה משהו חד פעמי ולכן לא נחשב בעיניהם כהכנסה.

לדעתי לגבי חיסכון, הרווח השנתי יחשב כהכנסה. שמת בפיקדון 100K ובסוף השנה קיבלת 102K אחרי מיסים אז ההכנסה השנתית הנוספת שלך תהיה 2K.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2024 23:05
אם אנחנו שני שותפים סטודנטים.

השותף שלי לקח על עצמו חשמל+אינטרנט ואני לוקח את הארנונה.

הוא עובד ואני לא, לא מפריע לו שאם אקבל הנחה אני אשלם פחות(לא נתקזז על זה).

אם אצהיר ברשות שאני גר לבד זה משנה לה ? זה משהו שבודקים ? ואם לא והוא לא מעוניין לחשוף שכר מה עושים?

מישהו התנסה בזה?

גם בפועל הרי הוא משלם את החלק השני בדירה אז הארנונה בכל מקרה ״נופלת״ רק עליי.