⬅ חזרה לאינדקס

האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן?

🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 19:32
האם זו העת לרכוש תעודת סל לטווח קצר כמו USL לפני מחיקה אופציונאלית של חלק ממתקני הנפט באיראן ע"י ישראל?

נאמר תמיד שהכל מתומחר וגם ראינו עליה בנפט השבוע. עם זאת, עדין תיתכן הערכת חסר לגודל ההתקפה הישראלית הצפויה בשבועות הקרובים, כמו הערכות חסר אחרות לגבי פעולות התקפיות ישראליות.

לאור האחוז הנמוך יחסית של איראן בכלכלת הנפט העולמית, האם גם במקרה של התקפה רצינית שמשביטה את כל יצוא הנפט של איראן, כמו האי Kharg למשל, כמה השפעה לדעתכם תהיה לפעולה כזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2024 19:49
הדבר שאתה מדבר עליו נקרא הימורים., לא מדובר על השקעה הדעה שלי וכל אחד אחר פה טובה כשלך. כל מספר זוכה...או שבעצם מפסיד.

מי לדעתך תזכה בליגת האלופות? אני רוצה למלא טופס ווינר, שמעתי שאפשר לעשות מזה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2024 20:41
יכול להיות שיש גם הערכת יתר. אני חושב שאם אני בממשל הדמוקרטי בארצות הברית, אני לא רואה לראות את מחירי הנפט עולים לפני הבחירות שאינפלציה היא נושא מרכזי בהן. אני במקום האמריקאים הייתי מאשר לביבי לתקוף דווקא את הגרעין ולא את הנפט.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 11:14
אל תשכח שמדינות שמייצאות נפט (בעיקר סעודיה) יכולות להגדיל או להקטין את הייצור על פי הגחמות שלהן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 15:39
אם זה ייגמר רק בתקיפה באיראן ואיראן לא תשמיד מתקני נפט של אחרות או תחסום תנועת מכליות אז העלייה לא תהיה כנראה דרמטית וקצרת טווח כי זה לא משמעותי.

אם היא תתקוף ותחסום אז צרה משמעותית.

נראה לי עדיף בכל מקרה uso בגלל ספרד חוזים יותר קצר אבל תבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 16:41
בואו נוסיף עוד קיסם למדורה - אולי בכלל כל הדיבור והפירוט על איזה מתקנים נתקוף, מתי, כמה, ואילו השפעות גיאופוליטיות יהיו - נושא שנהיה כל כך נפוץ בעיתונות לאחרונה זה בכלל סיגנל של "תחזיקו אותי" והממשל לא מתכוון בכלל לתקוף אלא מחכה שצד ג' יציע חלופה שתוריד מהעץ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 19:50
לא מאמין שישראל תתקוף מתקני נפט באיראן. זו לא תימן.

נחיה (בתקווה) ונראה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 20:11
זה יהיה מאוד קל לישראל.

ח'ראג מחזיק את כל הייצוא נפט האיראני.

לא צריך חודרות בונקרים לא ולא צריך פצצות גדולות.

כמה טילי לורה מעל עיראק או אפילו כטבמ"ים מתאבדים זולים אם לא רוצים לסכן כוחות וכו'...

זה נטו של עניין של החלטה.

גם נסראללה וחיזבאללה לא חשבו שיפרקו להם ת'תחת.. והנה זה קרה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 19:01
להבנתי (בעיקר על סמך מה שכץב ערן אפרת) את המתקנים בחארג לא קשה לשקם. יש יעדים שיגרמו נזק גדול יותר.

ראינו מה עושה טיל קרקע-קרקע, גם אם פוגע לא רע. מעצבן אבל לא מחריב.

יכול להיות שהטילים שלנו יותר טובים, ועדיין כמה טילים זה דגדוג.

בשביל להביא טונות של חומר נפץ למטרה, אין כמו מטוס.

זה נכון.

אבל לארה"ב יש מילה, ולאיום אירני על שיבוש היצוא מהמפרץ יש משקל.

אם אין לארה"ב+סעודיה+אמירויות דרך לנטרל את זה, קשה לי להאמין שמתקני נפט יותקפו.

אבל זאת במידה רבה ספקולציה על היחסים בין ביבי לביידן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 21:09
אתה מפספס את הפואנטה.. זה מתקני נפט. אתה רק צריך לפגוע והכל מתחיל לבעור.. ולכבות אח"כ? לא תמיד בכלל אפשרי.

לכן לא צריך טונות.

חארג זה לא בארות נפט, בעיקר צנרת.

מכבים את המשאבה, הנפט מפסיק לזרום, האש נכבית.

גם באר נפט לא נדלקת כל כך בקלות. בזמנו העיראקים הציתו את הבארות של עצמם ולקח חודשים לכבות, אבל הם עשו את זה מהקרקע, לאט ובזהירות.