⬅ חזרה לאינדקס

איפה תמליצו לי להשקיע (חסר נסיון בנושא השקעות בשוק ההון)?

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 13:17
שלום לכולם

לפני שאתחיל, רציתי להגיד שהאתר הזה פשוט מכרה זהב. כל הכבוד!

אני מעוניין להתחיל להשקיע בשוק ההון כדי ליצור הכנסה נוספת. מדובר לא על סכומים גדולים, אלא כמה אלפי ש"ח עד מקסימום 10K (אולי יותר בעתיד). כרגע בקורס ללמוד את התחום (באופן בסיסי ביותר) כיוון שאין לי שום נסיון בנושא. איפה תמליצו לי להשקיע - בית השקעות או בבנק (שלמיטב הבנתי העמלות גבוהות יותר)?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 13:24
אתה מוזמן להסתכל בפרופיל שלי, יש שם קישור להשוואת עמלות.

באופן כללי - בבנק קל יותר לקבל פטור מעמלה חודשית קבועה (אם כי לא עם סכום כזה נמוך), ואילו בבית השקעות לרוב עמלות המסחר נמוכות בהרבה אבל אם עמלה חודשית קבועה.

תעשה טיפה סקר שוק ותבחר, זה לא באמת משנה כלום חוץ מהעלויות שתשלם בסופו של יום.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 13:58
רגע,

לא צריך סכום מינימום על מנת לפתוח תיק בבית השקעות (גודל תיק השקעות מינימלי)?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 14:05
במיטב דש אם אאלט זה 20k. באיביאי 50k.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 15:41
ובבנק? אין סכום מינימום?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 16:02
מניסיוני אין, אבל הם עלולים לקרוע אותך בעמלות בעיקר בסכומים נמוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 16:11
אהההה...

טוב, אני מבין שהעיקר כאן זה להתמקח איתם על גובה העמלות. חבל שאין גופים פיננסיים אחרים שבהם ניתן להשקיע סכומים יחסית נמוכים, בלי עמלות כמו של הבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 18:13
אני ממליץ לך לא להשקיע לפני שאתה יודע במה אתה משקיע ולמה

כשתחליט במה אתה משקיע ולמה, תוכל להגיע להחלטה איפה אתה עושה זאת ביתר קלות
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 20:53
אני מתכוון להשקיע בדברים סולידיים כמה שיותר, לא היי-טק או טכנולוגיה. לא הולך לקחת סיכונים עם הכסף שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 21:05
צר לי לאכזב, אבל אתה כבר מסכן את הכסף.

לדעתי הסיכון הגלום בהחלטה לוותר על כל הפלח הטכנולוגי, גדול מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 21:09
למה כבר מסכן את הכסף? הרי כל ההיי-טק וטכנולוגיה הם מוצרים שברובם הגדול לא סולידיים, יכולים לקום וליפול כהרף עין.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 21:30
אנחנו התחלנו בבנק. הרגיש לנו יותר נגיש ומוכר. החלטנו להתחיל אצל יועץ ההשקעות בבנק, ולהתקדם לבית השקעות אם נרגיש צורך וביטחון.

התמקחנו על עמלות בעזרת אחד השירשורים פה בפורום בו אנשים חשפו את דמי הניהול שלהם, והכנסנו בכמה פעימות סכומים קטנים יחסית.. אם אני זוכר נכון עד 50 אלש.. נדמה לי שבפוסטים קודמים שלי יש פירוט.

אחרי זיגזג של ירידות ועליות, וקריאה פה בפורום, בבלוג התמונה הגדולה ואצל עוד כמה, נכנסנו עם עוד סכומי כסף יותר גדולים.

היו רגעים שהתיק היה בהפסד, אבל ראינו שאנחנו חיים עם זה בשלווה.

היום אנחנו מתכננים לעבור ל IB עם אינטרקטיב ברוקרס.

מבחינת הרכב התיק, למרות שיש לנו מניות ספציפיות (מאוד מאכזבות), רוב התיק דומה להרכב של שוקולד מריר עם הפרעת קשב.

כשסוף סוף נפתח את החשבון באינטרקטיב, נעשה חושבים ונשנה את הרכב התיק כך שיהיה יותר רלוונטי למטרות העדכניות שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 22:08
מייקרוסופט יכולה ליפול כהרף עין? ופייסבוק? מה לגבי אפל, אינטל, גוגל, IBM?

האם החברות האלה פחות בטוחות מחברות כמו טבע, אנרון, או יונייטד איירליינס? או סתם מנייה של חברה קטנה בשוק מתפתח?

(כמובן שהכל רק דוגמאות אקראיות שנוצרו מקריאה בפסי צבע טרי)
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 22:12
שוב, אין לי כרגע שום נסיון בתחום שוק ההון. כל מה שאני אומר זה על סמך קריאה באינטרנט וממידע בתקשורת. עדיין צריך ללמוד את שוק ההון לעומק, אבל עדיין, לעניות דעתי, אם יש נפילה של מנייה של חברת היי-טק גדולה הדבר יותר בעל סיכון מחברות יותר "מסורתיות".
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 22:32
אם הכסף לא מושקע, אתה מסתכן בשחיקה אינפלציונית ובאיבוד תשואה אלטרנטיבית.

אם הכסף מושקע, אתה מושפע מהסיכונים של המוצר שבחרת. אף מוצר איננו חף מסיכון.

כל המניות תנודתיות. אם אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מהשוק בבחירה פרטנית של מניות בודדות או בבחירת סקטורים, אתה לוקח סיכון נוסף. (והוא הדין גם לבחירה להמנע מהשקעה בסקטור.)

הדרך הפשוטה ביותר להפחית סיכון מהשקעה במניות, היא לתחום את הפלח המנייתי, ובתוך הפלח המנייתי לפזר ככל האפשר. בהקשר הזה אני ממליץ על "הדרך הפשוטה לעושר", שמתורגם בבלוג של המתורגמן הפיננסי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2017 22:58
מה הכוונה ב"לתחום את הפלח המנייתי"?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2017 00:13
לדוגמא:

30% מניות והשאר אג"ח, מזומן, סחורות והלוואות לנרקומנים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2017 00:18
נרקומנים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2017 00:32
אתה מתרעם על האפליה? אם אתה רוצה אתה יכול לאזן בין קרני הצבי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2017 00:56
לא הבנתי אם זו ציניות או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2017 01:12
הנרקומנים באו רק כדי להבהיר שההגבלה על הפלח המנייתי לא אומרת שום דבר לגבי שאר התיק.