⬅ חזרה לאינדקס

משיכה מאינטראקטיב

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 15:28
שלום אנשים,

אני מתלבט איך למשוך כספים מibkr לארץ.

האם להמיר לשקלים ב2 דולר ואז למשוך לארץ

או למשוך יש את הדולרים?

האם יש אפשרות לשלוח דולרים בלי בנק מקשר?

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 15:35
באיזה מטבע אתה רוצה את הכספים בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 15:35
תמיר לשקלים ותמשוך.

הבנק יקרע אותך בארץ על המרה מדולרים לשקל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 16:19
מנצל לשאול כיוון שרלוונטי לנושא ההעברה: האם מישהו נתקל בבקשה של הבנק למילוי מיסמכולוגיה כולל חתימת רואה חשבון כדי להעביר כסף מ IBKR לחשבון הבנק בארץ? בעקבות החזר קטן יחסית (2000 אירו) על מלון בחו״ל שבוטל, הרימו לי טלפון מהבנק עם בקשה למילוי טפסים לפני שיאפשרו העברות נוספות (לדבריהם כולל מ מIB למרות שלילדה שדיברה איתי לא היה באמת מושג). אני מתלבט כי צריך לבצע העברה וממש לא רוצה להתעסק עם הבירוקרטיה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 16:37
לא.

מצד שני זו אנקדוטה ואולי אם עלית על איזהשהו רדאר הלבנת כספים יהיה לך שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 16:37
באופן כללי כמעט תמיד לא משתלם להחזיק מטבע מחוץ למדינה שלו.

כן, היו על זה כמה דיונים בפורום.

מוזר. יצא לי להעביר כמה פעמים סכומים כאלה (וגם יותר גדולים) ולא נתקלתי בבעיות.

יכול להיות שאתה מנסה להעביר במט"ח במקום בשקלים?

המקרים ששמעתי שביקשו אישורים על העברות מ IB היו רק על סכומים גבוהים בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 19:39
לא לא.

סדר הארועים היה כדלהלן:

משכתי כמה פעמים מ IB בסכומים גדולים (6 ספרות) , בשקלים ולא עשו בעיות. הכי הרבה הרימו טלפון.

לפני חודש בערך קיבלתי 2000 אירו מצד ג׳ . כנראה זה מה שהטריג אותם. התקשרו אמרו: רואים שעברו 2000 אירו וגם העברות קודמות. מעכשיו אם אתה רוצה להעביר תמלא טפסים ותגיש עם חתימה של רואה חשבון שהחשבון שלך ממנו אתה מעביר כסף מדווח למס הכנסה.

עכשיו קצת הסתבכתי. בעקרון אין בעיה, יש רואה חשבון ואני מדווח כל שנה. אבל לפני כמה חודשים החלפתי סוג חשבון בIB מחשבון joint לחשבון joint tenants in common (כדי שבמקרה פטירה חלילה בן הזוג הרשום יקבל את כל החשבון). בשביל זה הייתי צריך לפתוח חשבון חדש ולעשות העברה של כל הניירות מהקודם. ולכן מספר החשבון הנוכחי לא מדווח בדוחות האחרונים למס הכנסה... וממש אין לי כוח להתעסק בלהסביר לכל העולם את הסיפור. אולי פשוט אעשה העברה בלי למלא טפסים ואראה איך הבנק מגיב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 20:02
לIB?

לא הבנתי איך זה הטריג את הבנק.

איך הבנק יודע איזה כספים נכנסו לך לIB?

אם אתה רוצה להעביר מה ומאיפה?

אם סתם חבר מעביר לך 50 ש"ח שהוא חייב לך מארוחת הצהריים הבנק גם רוצה אישור רו"ח?

אם המעסיק שלך (לא יודע אם אתה שכיר או לא) רוצה להעביר לך משכורת הבנק גם רוצה אישור רו"ח?

גם אני.

לחלוטין לא הצלחתי להבין מה הסיפור.

לא הבנתי על איזה מספר חשבון אתה מדבר.

מספר החשבון היחיד שהבנק שלך רואה זה מספר חשבון הבנק של IB בבנק הפועלים או בסיטי בנק בארץ.

הבנק לא רואה מה מספר החשבון שלך בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 20:05
קבלת מט"ח מחו"ל, במיוחד מצד ג', בבנק פעמים רבות מעלה דגלים אדומים.

קבלת ש"ח בהעברה מקומית (כמו מIB) הרבה פחות.

אני מכיר אנשים שממש ממררים להם את החיים על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 20:11
לא הבנתי, את המט"ח הוא קיבל לבנק או לחשבון IB שלו?

אם לבנק אז ברור מה הסיפור - כמו שאמרת זה מעלה דגלים אדומים הרבה פעמים.

אני הבנתי שזה לIB ולא לבנק, ובגלל זה לא הבנתי מה שאר הסיפור.

נכון שזה פחות, אבל עדיין בסכומים גדולים עושים בעיות.

מכיר אישית כמה אנשים שהבנק "עשה להם בעיות" כשהם העבירו סכום גדול בש"ח מ IB לחשבון שלהם.

בסוף הבנק הסתפק באיזה פסאודו אישור והתחייבות של האדם שהוא ישלם מיסים (את המס הרי משלמים בתחילת השנה הבאה, אז בזמן משיכת הכספים לרוב עדיין לא שולם מס ולכן אין שום מסמך רשמי שאפשר לתת להם).

עוד חיזוק לכלל שלי - לא מחזיקים כסף מחוץ למדינה שלו.

אני בעיקר לא עושה את זה כי זה יקר ויש המון בירוקרטיה. אבל הסיכון לסיבוך בסגנון הזה רק מחזק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 20:57
לחשבון בנק ישירות , לא קשור ל IB. גם זה סיפור הזוי בפני עצמו. גבו ממני בטעות 2000 אירו על חיוב כפול בחו״ל. אפילו לא שמתי לב. יום אחד התקשרו וביקשו להחזיר לי את הכסף. הסתבר שבגלל ששילמתי עם הטלפון באפל פיי המספר כרטיס שרשום להם הוא שונה מהמספר המקורי הרגיל של הכרטיס. לכן לא הסכימו להחזיר את הכסף לכרטיס האשראי אלא רק בהעברה בנקאית. מכאן הגיע הטלפון של הבנק בארץ ועכשיו הסתבכתי אולי גם עם העברות של IB. סיפור קפקאי..
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 21:11
אם זה לא קשור אז לא הבנתי למה כתבת את זה בדיון על משיכה מ IB.

שמעתי שעסקים לפעמים מעלים את התירוץ הזה.

להבנתי זה סתם תירוץ כי קיבלתי כמה פעמים החזר על תשלום שעשיתי דרך הארנק הדיגיטלי בטלפון.

יכול להיות שאם היית מתעקש קצת הם היו בסוף מוצאים דרך

אין לך חשבון וייז או משהו בסגנון שאפשר להעביר אליו?

כמו שאמרתי - אני מאוד משתדל לא להחזיק כסף מחוץ למדינה שלו. מנסיוני זה סתם יקר.

לא הבנתי עדיין איך העברות מ IB קשורות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 21:16
כי אני צריך שקלים. חייב למשוך השבוע סכום גדול יחסית מ IB ומתלבט איך להתקדם עם זה בלי לסבך את עצמי (לא בקטע של עבירה על חוקים, אלא בבירוקרטיה, בדיקות, הצהרות הון וכדומה).
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 21:18
חייבו אותך ב-2000 יורו אקסטרא ולא שמת לב?

אני הייתי אומר להם שאם הם לא יכולים להחזיר לאשראי, אז פשוט אפנה לחברת האשראי בשביל לבטל את החיוב הכפול...

למה אתה מוטרד מהעברות שקליות מ-IB ולא מהעברות שקליות אחרות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 21:28
מצטער, עדיין לא הבנתי את הקשר.

זה כמו שתגיד שבגלל החיוב הכפול בכרטיס אשראי בחו"ל אתה מפחד לתת צקים לשכירות דירה כי אולי ימשכו סכום כפול מהצק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 21:33
אכן... זה היה מלון באירופה שהזמנתי בבוקינג כמה חודשים מראש ושילמתי ואז גבו ממני במלון את הכסף שוב. עברתי מספר מלונות באותה נסיעה והחיוב הכפול הזה התפקשש. אחרי חודש בערך קיבלתי טלפון מהמלון, שביקש להחזיר לי את כסף.

זה לא היה בדיוק חיוב כפול... תשלום אחד לבוקינג והשני למלון עצמו. מי גם יכל לדעת שהעברה בנקאית של 2000 יורו תטריג את הדרישות של הבנק.

זאת בדיוק ההתלבטות שלי. האם יש לי מה להיות מוטרד והאם הבנק ירים טלפון וישאל מדוע העברתי כספים מחו״ל מבלי למלא את הטפסים כפי שדרש.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 21:57
זה לא בגלל החיוב הכפול, אלא בגלל שבעקבותיו הבנק התקשר והודיע לי שמהיום והלאה לא יסכים לקבל כספים מחו״ל אם לא אמלא את הטפסים, כולל אישור רואה חשבון. האם העברה מ IB בשקלים תחשב בעיני הבנק כהעברה מחו״ל? לא יודע..
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 22:18
הייתי מחליף בנק.

לדעתי לא, אבל תתחיל מלנסות להעביר סכום קטן לוודא.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 22:25
א. דרישה ממש מוזרה מצד הבנק.

ב. עדיין לא הבנתי את הקשר ל IB. מה הקשר בין העברה של שקלים מחשבון בנק ישראלי לבין הדרישה שלהם?

לא.

למה שזאת תיהיה העברה מחו"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2024 23:46
כי סביר שיתקשרו לשאול מה מקור הכסף. מה אתה מציע לענות להם?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 00:10
מצטער, אני עדיין לא מצליח להבין.

אתה טוען עכשיו שהם יתקשרו אליך על כל העברה בנקאית נכנסת?

גם אם חבר מחזיר לך 50 ש''ח שהוא חייב לך, הם יבקשו אישור מרו"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 07:57
אתה שואל איך לנהל שיח עם סניף בנק לא רציונלי.

אם זה באמת יהיה המצב, תגיד להם שמקור הכסף הוא חשבון השקעות שלך (שזה נכון) ואם הם ממשיכים לבלבל לך את המוח אתה עובר בנק. לא מבין מה יש להסתבך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 15:43
מנצל את השרשור, יש דרך להימנע מעמלת קורספונדנט כאשר מעבירים דולרים מ ib לבנק בארץ?

צריך את הכסף בדולרים, אז להמיר לשקלים לא אופציה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 15:47
כמו שעניתי לך בשרשור אחר, אין דרך להמנע מעמלות קורספונדנט כשמעבירים דולרים מארה"ב לישראל או הפוך.

צריך אותו *בארץ* בדולר?

אפשר לשאול למה?

מה יש לך לעשות עם דולרים בבנק ישראלי?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 15:55
בדיוק הגבתי גם שם.

צריך אותו כי החיוב באשראי הכניס אותי למינוס דולרי, אז רציתי לחסוך את ההמרה בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 16:40
יש לי חשבון מט"ח בארץ כך שיש אפשרות לא להמיר.

הבעיה היחידה עם דולרים היא עמלת משיכה דולרים.

זה יהיה נחמד אם מישהו מכיר על מסלול בבנק לא עמלת משיכת דולרים מחשבון מט"ח
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 16:45
השאלה למה?

להחזיק מטבע מחוץ למדינה שלו זה סתם יקר ומסובך. אם אתה צריך את הכסף בארץ אז פשוט תמיד בIB לשקלים לפני שאתה מושך.

הבעיה העיקרית של להחזיק מטבע מחוץ למדינה שלו זה העמלות.

בגלל זה אני משתדל לא להחזיק מטבע מחוץ למדינה שלו.

יש המון מסלולי בנק ללא עמלות עבור דולרים - בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 17:41
אני טס לחול פעמים רבות. ואני יכול להשתמש בכרטיס הבנקאי שלי כדי להשתמש במט"ח כך שאני יכול להמנע מעמלות. הבעיה היא שאני מעדיף מזומן בחו"ל

התלבטתי אם להוציא כרטיס אשראי וחשבון בנק אמריקאיים אך אני לא יודע אם אפשר למצוא כרטיס כזה בלי עמלת המרה וכך להשתמש בו עבור קניות בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2024 19:53
@Michel

במקרה דומה שאני מכיר, לבנק לא כ"כ היה משנה מאיזה חשבון ב- IBKR הכסף הגיע. הם לא עשו הצלבה מול ההצהרה ופשוט רצו הצהרה חתומה עם הסכום הכולל (במקרה הזה הם הסכימו גם לקבל הצהרה אחת מראש עם הסכום הכולל לכל השנה). אז ההצהרה באמת הכילה את מס' החשבון שדווח בדוחות האחרונים, והכסף בפועל הגיע בחלקו משם ובחלקו מהחשבון החדש ב- IBKR שאליו הועברו הכספים במהלך השנה.

אני אפילו לא בטוח אם יש להם דרך לראות מה מספר החשבון הפנימי, אבל גם אם הייתה להם - להבנתי הם בעיקר צריכים את זה לצרכי Compliance ואין להם עניין להתעמק בזה מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2024 23:03
אפשר, יש לא מעט כרטיסים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2024 23:47
בטח יש מרווח המרה
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2024 00:45
קטן יחסית. ובכל מקרה קטן בהרבה מהקשבק שתקבל ברוב המקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2024 01:00
אבל אתה גם ככה מתנגד בתוקף להמיר לשקל אז אין לך אלטרנטיבה אחרת.

אמרת שאתה גם הרבה בחול, אז תשתמש בו בחול במקום המזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2024 14:19
לא מתנגד בתוקף, פשוט רוצה להשאיר גם דולרים.

הבעיה בכרטיס, היא שאני נוסע בעיקר לתאילנד ששמה מזומן עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 02:53
@Michel

בסוף המשיכה מ-IB עברה חלק? או שהיית צריך למלא טפסים כמו שהזהירו אותך בבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 11:23
עברה חלק. לא מילאתי כלום כמו שביקשו, ומשכתי כבר כמה פעמים בלי בעיות, סכומים של כמה עשרות אלפי שקלים בכל משיכה. המסקנה היא שמה שהטריג את כל הסיפור זה ההחזר של המלון בחו״ל בהעברה בנקאית ביורו, אבל משיכות שקליות מ IB עוברות חלק. לפחות בינתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2025 00:08
תודה, Michel — התשובה שלך בהחלט מועילה לכל מי שמשקיע כרגע דרך IB או שוקל להתחיל להשקיע דרכם.