⬅ חזרה לאינדקס

IRA

🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 16:34
שלום, יש לי 3 קרנות השתלמות נזילות - 2 שלי ואחת של אשתי. וגם יש לי 2 קופות גמל אחת הונית ושניה קצבתית. מתלבט אם לעבור ל-IRA בקרן השתלמות וIRA בקופת גמל. האם זה שווה את המאמץ לאור הגזירות החדשות שיבואו? מה מומלץ לעשות?

מישהו שמע על גלובלנט? לך תדע אם זה לא מסוכן שם כמו בפרשה של סלייס? מישהו יכול לעשות לי סדר מה כדאי לעשות? אני רוצה להשקיע בנייר מחקה מדד עולמי מניות.

מה הייתם עושים? האם זה כאב ראש IRA לבנאדם שעובד עבודה תובענית? או שאולי עדיף למשוך את כל הקרנות ולהשקיע בחשבון פרטי חייב במס?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 17:10
כדי לחסוך כאבי ראש, העברתי את קרן ההשתלמות וקופת הגמל ל IRA

אבל את המשך ההפקדות השארתי אצל החברה הקודמת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 17:44
גלובלנט בסדר גמור (אני קונה רק ני"ע בבורסה ולא נכנס להרפתקאות סטייל סלייס).

אם רק קונים מחקה מדד אין יתרון גדול ל-ira, ויש קצת התעסקות לקנות ני"ע כל חודש.

לגבי האם כדאי למשוך - הרבה טוענים שכן, אבל זה לא קשור ל-ira.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 18:20
למה אם קונים מחקנ מדד אז אין יתרון ל-IRA? ולמה אתה מתכוון שכדאי למשוך? מתי כדאי למשוך בכל מקרה? עם או בלי הגזירות?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2024 20:42
נחלק ל2

1. חד פעמי יש כאב ראש. מעבר של כל הקרנות לira יכול לקחת כמה חודשים ואפילו שנה

בעיקר טופסולוגיה מאוד תלוי אם יש סוכן ומי הגוף המעביר (לי בגוף שהעביר - כלומר מי שעזבתי ממש הרגיש שעשה שביתה איטלקית)

אבל זה בסוף מהצד שלך מסתכם בבדיקות כל חודש חודשים וכמה מיילים

+ ללכת לבנק ולחתום על כמה טפסים ופתיחת חשבון

2. רב פעמי/ שוטף - כן יש מעט עבודה לקנות בכסף החדש עוד מניות

כל חודש או כל חודשיים

אבל זה בדיוק אותו הדבר כמו חשבון מסחר פרטי אז זה לא מפריע (וגם האמת שממש קל ואולי לוקח 60 שניות פעם בחודש ברגע שגם ככה זה רק נייר אחד שקונים)

דווקא יש יתרון די גדול לדעתי

מחישובים שפעם עשינו זה נא בערך סביב ה0.5 עד 1 אחוז תשואה עודפת על אותו מדד שאתה מחכה (אז חישבנו בפורם על סנופי)

0.375 אחוז בערך תשואה עודפת בגלל נייר אירי

0.1-0.2 חיסכון בדמי ניהול תפעול (מה שמורידים לך מעבר לדמי ניהול כל אחד בשם קצת אחר)

0.2-0.5 דמי ניהול יותר זולים (לרוב מעל 300 אלף צבירה תוכל כבר לקבל 0.25 דמי ניהול)