⬅ חזרה לאינדקס

הבנת אגחים ממשלתיים לטווח ארוך כממתן הסיכון בתיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2024 16:58
בכמה פוסטים בבלוג, מוזכר אגח ממשלתי לטווח ארוך כדרך להגן מדפלציה ולהוות קורלציה שלילית לשוק המניות. אני לא בטוח שהבנתי למה הקורלציה היא שלילית.

אם הריבית עולה, אז מחירי האגחים הארוכים שכבר קיימים יורדים, כי אגחים חדשים יתנו ריבית גבוהה יותר.

מצד שני כשהריבית עולה אז גם שוק המניות יורד. אז בעצם נראה שיש קורלציה חיובית דווקא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2024 17:12
נכון, אתה צודק.

בעבר הייתה איזה קורלציה חלשה שכאשר הייתה מפולת במניות, אנשים ברחו לאג"ח ולכן מחירו עלה.

בשנים האחרונות אני כבר לא רואה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2024 17:20
לפעמים יש קורולציה חיובית, ולפעמים שלילית.

מה שכן: זה ASSET CLASS נפרד ולפיכך כן יכול להוות פיזור נוסף למניות אבל בסיכון גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2024 17:31
לרוב, ריבית יורדת בזמן משבר כלכלי וריבית עולה בזמן פריחה כלכלית. לכן ,לרוב ,יש קורלציה שלילית. אבל כל זה לא מתחייב ולכן הקשר לא תמיד מתקיים, בטח לא כשהריבית 0 ולא ניתן להוריד יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2024 19:51
תרחיש שזה מגן ממנו הוא מצב כמו השפל הגדול בשנות ה 30, שבו יש מיתון כבד ודיפלציה (ההפך מאינפלציה), בתרחיש כזה הריבית לא תעלה אלא דווקא תרד, והמניות גם כן יירדו כי רווחי החברות ירדו. אנשים רבים יאבדו את עבודתם. אגרות החוב ארוכות הטווח הלאה צמודות של ממשלות יציבות יעלו, הן בגלל ירידת הריבית והן בגלל ירידת האינפלציה (או הציפיות לאינפלציה).

הרבה זמן לא היה מיתון רציני, אז זה נראה תרחיש רחוק ולא סביר. אני לא יודע להגיד האם זה כך או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2024 20:40
היה לפני 16 שנה במשבר הסאב פריים. בזמן שהמניות ירדו ביותר מ 40 אחוז האגחים הרחוקים עלו ב 30.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2024 01:36
אוקי, הבנתי, אז אגחים רחוקים מגנים על מקרים שבהם למרות הריבית הנמוכה, שוק המניות לא מצליח להתואשש, מה שנקרא מיתון.