⬅ חזרה לאינדקס

נזילות מהתקרה בבנין משותף

🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 11:38
שלום,

ברשותי דירה אשר נמצאת בקומה אחרונה שאני משכיר. הבניין הוא בניין ישן עם בעיות נזילות מהגג. לפני כשנתיים בוצע איטום של הגג, האיטום לא היה מספיק טוב ובעונת הגשמים האחרונה היו נזילות מהגג ולכן והשנה בוצע חידוש. מי שביצע את האטימה עשה בדיקת נזילות ע״י שפיכת מים על הגג ובדיקה האם ישנה נזילה, הכל היה טוב. האיטום והבדיקה היה במימון של הבניין, קרי ועד הבית.

אני לא רגוע ומרגיש שהחורף שבא עלינו לטובה יעקוץ אותנו שוב.

מספר שאלות:

* האם יש טעם להביא בודק מטעמי?

* בהנחה שהאיטום שבוצע לא מספיק טוב, האם אני אוכל לתבוע את הועד במקרה כזה?

* יש ברשותי ביטוח דירה, האם יש טעם להפעיל אותו במקרה של נזילה? האם הוא יכול לתבוע את הועד?

* מה אתם ממליצים לעשות? אין לי משהו קונקרטי, פשוט חוסר בטחון ואני חושש שבמקרה של נזילה, אהיה מול שוקת שבורה ואצטרך לטפל בעניין בלחץ ולא בתנאים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 11:40
לפני שנכנסים לתביעות הדדיות, כדאי לנסות לעבוד בשיתוף פעולה עם ועד הבית.

למשל, להביא בודק מטעמך ולסכם עם הועד שתשתתפו חצי-חצי בעלות הבדיקה ו/או תיקונים שיהיה בהם צורך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 11:57
מסכים, אבל היה בודק, למה שיסכימו לממן מישהו נוסף? אני פשוט לא סומך על הבודק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 12:15
נשמע שאין ממש מה לעשות כרגע, אלא אם תממן את זה. שווה לבדוק מה דעתם של שאר השכנים בקומה והאם היו להם נזילות (לא בהכרח).
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 12:17
בידוד טוב זה לשנים ארוכות.

לדעתי דאגתך מודאגת ומוקדמת.

בכל זאת אם זה ממש מטריד מנוחתך בצע בדיקה עצמית (אם אפשר)...וחכה מספר ימים לראות אם המים חילחלו לדירה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 12:19
הביטוח לא אמור לטפל בנזילה שמקורה מהשטחים הציבוריים של הבניין.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 14:12
אוקיי, במידה ויש נזילה כזאת ואני מעוניין לקבל שיפוי, זו תביעה כנגד ועד הבית?

האם הביטוח ישלם על צביעת התקרה? או שזה גם לא נכנס תחת הפוליסה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 14:20
כן אבל למה לתבוע? דיברת עם הועד קודם?

גם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 14:42
ברור לי שאני רותם את העגלה לפני הסוסים. אני לא מתכנן לתבוע אף אחד כרגע, אני רק מנסה להבין מהן האופציות שעומדות בפני במידה ו...

אולי אני ציני, אבל אני לא רואה סיבה אחת טובה מצד הועד ללכת לקראתי במידה וארוע נזילה כזה קורה. במידה וקורה ארוע נזילה, איך אתה ממליץ לפנות לועד במקרה כזה? מה להגיד לו?
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 14:46
אני לא מבין מה הבעיה. נזק בבית שלך כתוצאה מרכוש משותף זה חד וחלק באחריות הועד, אין פה שאלה בכלל.

תפנה לועד, תראה לו את הנזק, יתכן והוא יציע לשלוח איש מקצוע מטעמו לתקן או שיתכן ויפיל את התיק עליך ולהתחשבן מולך, 2 האפשרויות סבירות.

לא עובד? פנייה למפקח על הבתים המשותפים יעשה את העבודה לדעתי אבל דרך המלך היא תמיד בשיתוף פעולה.

אצלי בבניין היו כבר כמה פעמים נזקים כאלה ותמיד הועד (שזה אני) טיפל בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 15:28
אם מדובר בנזילה משמעותית אתה חייב לוודא בכתב שהשוכר שלך מודע לזה.

זה לא ימנע ממנו להיות זכאי להתפנות מהדירה באמצע החורף אם היא תהפוך ללא ראויה למגורים, אבל זה יצמצם את אפשרויות התביעה שלו נגדך אם הוא לא יוכל לטעון שהסתרת ממנו פגם מהותי בדירה.

חוץ מזה, האיטום באחריות כלל בעלי הדירות בבניין, שהנציג שלהם זה הוועד. אתה יכול להיכנס לעובי הקורה, להבין מה סוג האיטום הקיים, יריעות ביטומניות או התזה של פוליאוריטן, האם נעשתה הרמת חפצים, עד איזה גובה של המעקה האיטום נעשה, כמה זה עלה, מי איש המקצוע, מה תקופת האחריות שהוא נתן. אתה יכול להזמין בעלי מקצוע אחרים לגג כדי לבחון את המצב ולתת הצעת מחיר לתיקון או חידוש האיטום ולהעביר אותן לוועד. אם אנשי מקצוע יגידו לך שיש חשש לנזילה אז אתה יכול להבהיר לוועד שהוא יישא בעלויות הנזקים שייגרמו לך כתוצאה מנזילה כזו על אף שהזהרת אותו מראש שזה עומד לקרות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 11:20
אני ממש אוהב את התשובות של “חתול לילה”, וגם של אורי, בת העמק, האזרח הקטן , גרהאם ויש עוד באמת מלא חברים קבועים פה, שלא משנה מתי אני חוזר לפעילות

בפורום, הם תמיד כאן , עוזרים לאנשים ותורמים רבות מניסיונם . (בטוח ששכחתי עוד כמה שתמיד השיבו לי באריכות ובחוכמה)

אז סתם פשוט רציתי לפרגן…. :) ותודה לסולידית על הקמת פורטל מעולה שכזה