⬅ חזרה לאינדקס

תסכול מתמשך מיכולת הזכרון

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 23:01
עברתי ילדות לא פשוטה גדלתי למשפחה שאף אחד לא מלומד או משכיל . ואף לא הדרכה.הכוונה הורית

בחיי הבוגרים אני מרבה לקרוא ספרי התפתחות בכל נושא שהוא מאתגר ומעניין במגוון נושאים שיש בהם דברי חוכמה וכלים . קראתי , צפיתי , השתתפתי בשיעורים מלמדי חיים . ואני משתדל להקשיב לפודקאסטים . משום מה אני לא מצליח להביא חלקים מהם לתוך מציאות החיים . בחלק מהשיחות שלי עם אנשים אני בטוח שאני יכול לשלב חלק ממה שקראתי ולשלב אותם בשיחות . ולא בקטע של להרשים אלא אני עצמי להרגיש שהתפתחתי ויש בי כדי ללמד אחרים או להשמיע להם .ולרוב אני שותק .

כי אני לא זוכר וכל פעם מחדש אני צריך לקרוא את אותו ספר / לשמוע פודקאסט ולשחזר שוב ושוב ושוב את הנלמד . אני זוכר חלקים מסוימים שהם בגדר זכרונות שאי אפשר לשכוח . הם חקוקים בזכרון במקומות השמורים לרגעים שקשה לשכוח . (

כל נסיון ללמוד לא צלח עבורי אני לא מצליח לזכור את החומר . הגעתי למצב של ייאוש עצמי שאני לא מצליח לזכור

ואני מבין שחלום המקצוע של ההיטק או כל מקצוע שדורש למידה נעלם לי

וזה פשוט מתסכל אותי ברמות . איך להתמודד עם המצב הזה ?

בחיים האישיים אני עצמאי בתחום שאין צורך בזכרון מיוחד . הלוואי והייתי יכול לרפא את יכולת הזכרון .
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 23:13
לדעתי, יש הבדל בין לשמוע פודקאסט (במקרה הגרוע במהירות 2.5x, ברקע, תוך כדי שעושים משהו אחר), לבין להקשיב לפודקאסט (כלומר שכל תשומת הלב שלך שם). אותו דבר כמובן לספרים וכו'.

אני מנסה לומר: אם הגעת לחלק מעניין, שאתה רוצה באמת להפנים ולזכור, תעצור לרגע הקריאה \ פודקאסט, תדמיין סיטואציה בעתיד בה תהיה מעוניין להשתמש במה שעכשיו למדת, וממש תחשוב איך תגיב ומה תעשה \ תאמר. ככה, לפחות אני, זוכר דברים יותר טוב.

בנוסף, אני מנסה (הלוואי והייתי עושה את זה יותר) לפני השינה או כשאני איכשהו בלי משהו לעשות פשוט להיזכר בדברים שקראתי\למדתי ואיך אני מביא אותם לידי ביטוי בחיים שלי.

אצלי ספציפית זה הרבה על הורות ותקשורת עם הילדים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 02:27
זכרון זה דבר מוזר, היכולת לזכור משהו שקראת שונה מהיכולת לזכור משהו ששמעת וכנ"ל לגבי מה שאמרת ומה שעשית, מה גם שלכל אדם השוני בין היכולות האלה שונה, אם אתה מתקשה לזכור דברים שקראת\שמעת תנסה לומר אותם לעצמך, זה מפעיל חוש אחר ומפעיל חלקים אחרים במוח שיכול להיות שלך ספציפי יהיה קל יותר לזכור, כנ"ל גם לגבי לעשות דברים ולא רק לקרוא\לשמוע\לומר אותם (במידת האפשר).
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 03:47
יש כמה דברים שחשבתי עליהם בעקבות הפוסט שלך:

1. יכול להיות שזה לא באמת מעניין אותך. יש לי חברים שזוכרים כל גול של מכבי חיפה מ1990, אבל אין להם מושג מה יש להם במקרר. יכול להיות שאתה מנסה לזכור דברים שלא קרובים לליבך באמת.

2. יש דברים שחייבים לזכור, גם אם הם לא מעניינים. יכול להיות שהבעיה שלך היא לא זיכרון, אלא היעדר המסגרת. זה קשה ללמוד משהו חדש, ואז ליישם אותו בלי תרגול והדרכה. לדוגמה, רוב האנשים לא יצליחו ללמד את עצמם לרכב על אופניים מהאזנה לפודקאסט או צפייה ביוטיוב. אם אתה מרגיש שאתה לומד טוב יותר בקבוצה, אולי קורס עם עוד אנשים במסגרת של כיתה יעזור יותר.

3. אם הבעיה היא גם כשאתה לבד, וגם כשאתה בקבוצה, אולי חסר לך הניסיון "איך ללמוד". אני רואה על הילדים שלי, שקשה להם להבין את הקונספט של לשבת בכיתה ולסכם את השיעור, ואז לחזור על החומר לפני המבחן. הם יושבים, מקשיבים למורה, ואז שוכחים חצי. תנסה לקרוא מדריך של למידה יעילה, ותראה אם זה עוזר חל לזכור עוד דברים חדשים שאתה לומד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 10:51
אם אתה שותק בשיחות בנושאים מסויימים, אולי זה עניין של ביטחון עצמי ונושא הזכרון הוא התירוץ.

אני אישית, מאמין שלמידה אפקטיבית מתבססת על הבנה ולא על זיכרון.

הפרטים לא חשובים, אלא המסר העקרטו והרעיון הכללי מאחורי התוכן.

לקרוא/להאזין לחומר תיאורטי זה נחמד, אל לרוב לא מספיק וצריך להרהר בו לחשוב איפה אנחנו יכולים לראות את העקרון הזה בחיינו ובמידת הצורך לתרגל.

אל תתיאש, תמצא מה עובד טוב בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2024 20:45
למידה, כזו שמתורגמת אחר כך לתבניות בזכרון לטווח ארוך מצריכה קושי ו-engagement גבוהה.

יש הבדל גדול לבין לפתור תרגיל באופן עצמאי לבין לפתור אותו כשאתה מסתכל על הפתרון ועושה כן עם הראש גם עם תוך כדי אתה מרגיש שאתה מבין הכל.

למשל לשמוע באופן פאסיבי(כלל לרשום הערות) הרצאה זו הבדרך הכי פחות אפקטיבית ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2024 11:34
אתה נשמע קצת כמוני... גם לי קשה להיזכר לפעמים בדברים. זה בסדר, לא צריך לזכור כל מה ששומעים\לומדים וכו'.

חבל להעמיס סתם על המוח.

גם ככה את רוב הדברים שוכחים ככל שעובר הזמן.

מה שעובד לי זה חזרה בקול או ללמוד תוך כדי משחק (אם אפשר), או לכתוב.

חוץ מזה יש דברים ספציפיים שאני זוכרת הרבה שנים כי הם חשובים לי.

מה עוצר אותך? אתה מפחד ממשהו? ואם כן- ממה בדיוק? אלי זה סתם פחד מיותר (כמו הרבה פחדים שיש לנו).

ממליצה לעשות מדיטציה.

נשמע שאתה קצת יותר מידי קשוח עם עצמך ("הגעתי למצב של ייאוש עצמי שאני לא מצליח לזכור'')- שחרר. תהיה יותר נחמד לעצמך.

אני לא זוכרת חלקים די גדולים מהילדות\התבגרות שלי וזה בסדר. אדם בן 90 יכול לזכור אירוע מגיל 5 אבל לא מה אכל אתמול בצהריים.

בני אדם מתחלקים בגדול ל: אודיו\ וידאו \ טקסט. אצלי כתיבה עובדת טוב מאוד. אם תיתן לי ללמוד חומר חדש, אעדיף אותו לרוב כתוב מאשר באודיו או וידאו.

תמצא מה עובד בשבילך.

כדי לרפא את יכולת הזכרון אתה צריך להאמין קודם שזה אפשרי. במשך שנים אמרתי לעצמי שאני לא טובה במשהו וזה מה שהיה. היום הדיבור העצמי שלי שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2024 12:11
אני רוצה פשוט להיות ולהראות חכם. את רוב הדברים שאני קורא/רואהלרוב אני זוכר לטווח קצרבהתלהבות יתרהמשמיע את משפטי החוכמה

בשיחות מסוימות אני מנסה להבין את הנסיון -חשבתי שקריאה מספרים או צפייה בסדרות של שפת גוף ושקרים ״ המנטליסט״

״שקר לי״ למידה של שפת גוף . אני מרגיש שאני נלחם להיות חכם ולבטא את כל מה שקראתי . וברגע האמת אני פשוט בבלאק אאוט ואני רק מנסה לזכור מה כן יכול להשתלב בשיחה בדרך מעניינת . ואני רוצה להיות כזה .

מסתכל ברמות
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2024 12:20
מקרה טראומות אני זוכר מהעבר . למשל אשתי זוכרת כל כך הרבה מקרים ביננו ולרוב שליליים ואני לא זוכר אותם . עד כדי כך אני מנותק מהמציאות שאני לא זוכר א תהמקרים האלה . אני אעזוב את זה בצד שהיא משמיעה לכל מי ומי את המקרים כאלה כדי להציג אותי באור שלילי חוסר הערכה וכבוד .

בעיקר חשוב לי להביא את הידע הזה לתוך החיים האישיים כדי להיות יותר מעניין .אני קשוח עם עצמי כי אם אני מנסה שבועות לזכור טקסט שאני רוצה להכניס להופעה ( אני מופיע לילדים)ועזבתי א תזה . כי אני לא מצליח לזכור .לא פעם אמרו לי שאני מקובע . וכשאני משחק כדורסל ״ראש בקיר״

אני לא יכול להגיד שיש לי חוסר בטחון - באישי אני די שקט . כשאני מגיע אני משחק את התפקיד ונכנס לנעליים ועושה את זה הכי טוב שאני יכול .

קראתי את הספר ״ האדם מחפש משמעות״ ויש שם משפט יפה. שגם אותו לא ממש זכרתי .מי שיש לו איזה למה שלמענו יחיה יוכל לשאת כל איך .
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2024 14:03
סדרת טלביזיה זה סיפור, לא מדע.

למה ?

במקום להתמקד בלעשות רושם בנושאים שמעניינים אחרים תנסה להתמקד בדברים שמעניינים אותך. דברים שאתה באמת רוצא להבין.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2024 20:52
אם זה חשוב לך, תתחיל לשים לב למה שקורה סביבך. עם הזמן תאמן את הזכרון ותזכור טוב יותר.

למה היא מתנהגת ככה?

זו התנהגות נוראית ואתה צריך להעיר לה על זה.

תהיה מי שאתה. גם אם אתה לא יותר מידי חכם זה בסדר גמור, מניחה שיש הרבה כמוך. אין טעם לשים מסכה על ההתנהגות שלך, כי יום אחד היא תיפול.

גם אני לא הכי חכמה שיש. אם יש שיחה שבה אין לי מה לתרום -זה בסדר לא לדבר.

אם הסביבה לא מתאימה לך, תשנה אותה לסביבה אחרת של אנשים שיש לך על מה לדבר איתם וכו'.

שחררררררררררררררררר.

מכיר את זה שאתה רודף אחרי משהו והוא בורח ממך?

תנשום עמוק, שחרר לחץ, תפסיק להתעסק בזה.

אולי מה שאתה צריך זה לשנות גישה.