⬅ חזרה לאינדקס

ביטול עסקה מול ספק מפוקפק - מוצר חשמל

🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 19:18
הי חברים, הזמנתי מהאינטרנט מוצר חשמל (עלות של בערך 1500 ש"ח). למרות שהחנות קיבלה ציונים מעולים בזאפ, כשקיבלתי את חשבונית הרכישה במייל, שם החברה היה אחר ובחיפוש בגוגל התוצאות היו נוראיות, כולל כתבה בטלוויזיה על זה שהם שרלטנים שמאיימים על מי שבא אליהם בטענות.

בקיצור, הם התחייבו לאספקה תוך 7 ימי עבודה שחלפו היום. כבר יום שלישי ברצף שאני פונה אליהם לשאול מתי חברת ההובלות (שהם מציגים כגוף נפרד מהם, אולי...) תיצור איתי קשר לתאם משלוח.

מתייעץ איתכם מה הצעד הכי חכם כרגע? לפי החוק אני יכול לבטל את העסקה, הבעיה תהיה להוציא מהם את הכסף חזרה. הם כבר הורידו את התשלום הראשון משלושה ובחיוב ל10 בדצמבר כבר מופיע התשלום השני.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 19:22
מבטל את החיובים העתידיים מול חברת האשראי בשלב הראשון עקב כשל תמורה.

במקביל הודעה לחנות על ביטול עסקה ודרישה להשבת התשלום שנגבה. תביעה קטנה במקרה הצורך. יתכן וניתן לדרוש גם הוצאות לדוגמא במקרה בו לא מחזירים את הכסף כחלק מביטול עסקה.

לא עו"ד, לא מייעץ, רק אומר מה אני הייתי עושה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 19:23
פנייה לחברת האשראי על כשל תמורה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 10:15
מרגיש מוכר מכתבות שקראתי ומדובר ביבואן מקביל של מותגים מובילים עם שירות פח.

אכן?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 10:28
תודה, לא הכרתי את הסיפור הזה של כשל תמורה. זה חדש? זכור לי שפעם קודמת שקרה לי אמרו לי באשראי שאין לי אפשרות לבטל עסקה.

דווקא לא. סתם חנות למוצרי חשמל באינטרנט שכשמסתכלים על השם שלה בחשבונית עסקה מגלים שזה בכלל בית עסק עם 2 שמות נוספים - שבגיגול עליהם מגלים שהם שרלטנים כנראה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 10:32
בדרך כלל באתר המסחר רשום באותיות הקטנות או בבאנר "לאור המצב הביטחוני, בלה, בלה...המשלוח עלול להתעכב"
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 13:07
גם במקרה של לא שרלטנים פעמים רבות שם החנות שונה משם החיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 13:42
קיים זמן רב. נכון רק לתשלומים עתידיים ולא תשלומים שכבר ירדו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 15:39
עוד סיבה לעבוד עם כרטיסים אמריקאים :-)

שם אין בעיה לבטל עסקה בגלל כשל תמורה.

מפתיע שבארץ חברות האשראי עושות עם זה כלכך הרבה בעיות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 15:57
בארה"ב זה החוק, לכן זה ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 16:05
אני אנסח אחרת - מפתיע אותי שבארץ החוק מאפשר להם לעשות כלכך הרבה בעיות :-)

גם בארץ יש חוקים שמגנים על לקוחות ומאפשרים להם לבטל עסקה בגלל כשל תמורה, פשוט התנאים והדרישות שונים.

כבר התאמצו והוסיפו אפשרות לבטל חיובים עתידיים בגלל כשל תמורה, למה לעצור שם ולא לאפשר לבטל גם תשלומים קודמים? במיוחד כשבארץ בתי העסק מקבלים את הכסף מחברת האשראי בשוטף+30 או משהו מוזר כזה
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 18:46
בארץ בעל העסק יכול לבחור תוך כמה זמן הוא מקבל את הכסף. אפשר מיידי ואפשר בסוף החודש, וכנראה יש עלות לעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 18:49
כלומר חלק לא קטן מבתי העסק מקבל את הכסף בסוף החודש, מה שמקל על חברות האשראי את היכולת לא לשלם להם.

בארה"ב אפשר לעשות הכחשת עסקה (ולקבל את הכסף חזרה מחברת האשראי) גם אחרי שהכסף כבר עובר לעסק. במקרה הקיצוני, חברת האשראי פשוט מורידה את הסכום מהכסף שהיא תעביר לעסק על עסקאות עתידיות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 18:51
דעתי היא שממש הלחצת אותי, ואנחנו חייבים לקנות תנור אפיה חדש :(

החלטנו ללכת לחנויות באופן פיזי בעיר הקרובה ולקנות תנור שקיים שם פיזית. וגם לבדוק איתם היטב מי החברה שתתן לנו שירות בהמשך הדרך (ולהציץ בגוגל בזמן אמת) כי יכול להיות שנבחר תנור גם לפי נותני השירות בעתיד. ממש מסובך...
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 18:55
יש הבדל בין הכחשת עסקה לכשל תמורה. הנה ציטוט אקראי מהאתר של מקס:
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2024 19:00
צודקת, טעות שלי בניסוח. התכוונתי לכשל תמורה.

בארה"ב כולם פשוט מתחילים מפתיחת dispute, ואח"כ אפשר לבחור בין "לא ביצעתי את העסקה", "לא קיבלתי את התמורה" ועוד כמה אופצוית אחרות.