⬅ חזרה לאינדקס

האם למכור את הדירה ?

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 11:55
רכשנו ב2018 דירת גן במחיר למשתכן ב1.3 מליון (נותרה משכנתא של כ600k רובה המוחלט בקבועה לא צמודה ולא משתנה של 3.4% - נהדר לתקופה זו)

קיבלנו את הדירה ב2020 והתגוררנו בה כ4 שנים.

לצערי, הבנו מאוחר שהאזור לא בשבילנו, ומה שהחזיק אותנו זו המנטליות המוזרה שהדירה בבעלותנו והשקענו בה ואנחנו ״חייבים״ לגור בה עד שיהיה מותר למכור אותה (כרגע כבר מותר).

אחרי שהשלמנו עם זה שאנחנו מציעים את הבית שהשקענו בו לשכירות, לקחנו החלטה, ועברנו לבית פרטי בקיבוץ בשכירות כמובן, גם קרוב למשפחה וגם נותן לנו מענה מושלם למה שאנחנו מחפשים (אוכלוסיה, חינוך, קהילה, פנאי וכו׳).

אנחנו גרים בקיבוץ כבר 3 חודשים, וברוך השם נהנים מאוד, הילדים בעננים, אנחנו מאושרים הרבה יותר, אי אפשר לתאר את תחושת ההחמצה של ״למה לא עשינו את זה קודם?״ (עדיף מאוחר מ...).

העניין, שכאשר פרסמנו את הדירה להשכרה, מעבר להתנפלות האדירה של שוכרים (אזור ביקוש), פנו אלינו גם בהצעת רכישה וסירבנו לכולם.

היום, פנה אלי שוב אותו אדם שפנה בהתחלה, והציע לרכוש את הדירה ב3.5 מליון (יש רק 15 דירות כאלה בשכונה והן נמכרות בין 2.9 - 3.1 מליון - בגלל ששלנו מושקעת אני מעריך ש3.2 זה ריאלי למכירה).

אני מתלבט מה לעשות, אנחנו לא רוצים לחזור לגור יותר באזור, למרות שאנחנו מאוד אוהבים את הדירה והשקענו בה ושם נולדו לנו הילדים, אבל האזור לא מתאים לנו (בעיקר בגלל האוכלוסיה) ואין לנו כוונה לחזור לשם.

לכן אני תוהה, האם למכור את הדירה כשאנחנו עדיין לא סגורים על רכישה של בית באזור בו אנו שוכרים כעת?

למרות שטוב לנו כרגע, 3 חודשים זה עדיין זמן מועט מדי על מנת להחליט האם לבצע את המעבר או לא, אבל לקבל עכשיו 3.5 מליון מבלי להתעסק עם מוכרים, וכו׳ ועוד מעל למחיר השוק זה משהו שקצת קוסם לי, העניין שאני לא יודע מה אעשה כל כך הרבה זמן בלי דירה ואיך אגדר את עצמי לנדל״ן כי אין לי כרגע כיוון של דירה לקנייה.

מתלבטים מה לעשות...
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 11:59
אני הייתי מוכרת:

- כי לא רוצים לגור שם

- כי להשכיר דירת גן ועוד מושקעת זה כאב ראש

לא חייבים לקנות מיידית, אפשר להחנות את הכסף בפיקדון נזיל ולהמשיך הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 13:10
עוד נקודה למחשבה: כדאי לתת את הדעת על ניצול פטור מס השבח במכירה בהינתן ולא תשפרו דיור
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 13:13
בכל מקרה יהיה פטור ממס שבח, גם אם נשפר וגם אם לא, זו דירה יחידה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 13:21
אני ממש שמחה לשמוע!

הלוואי והבן שלי ואשתו יבינו את זה מתי שהוא.

אולי זה עוד סוויץ' שתצטרך לעבור עם עצמך?

אני עברתי את זה ומרגישה נהדר שלא נשארתי בעלת דירה. מאד מבסוטה מהנכס החלופי (הבורסה) :)

אבל אני מבינה לליבך ולצורך הנפשי להיות בעל דירת המגורים שלך (הבנתי נכון?).

מצד אחד - מחירי הבתים באזור החדש שלך (בהרחבות המושבים והקיבוצים) לא זולים בכלל, אני אפילו נתקלת בהגזמות לא קטנות של פנטזיונרים.

מצד שני - כמה זמן אתה חושב שיעבור עד שתרגיש מספיק בטוח לקנות באזור החדש? אם זה תוך שנה-שנתיים, מה הבעיה להחנות את הכסף בקרן כספית או פק"מ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 13:41
הבנת נכון, אמנם יש לנו דירה להשקעה על שם אימי שקנינו לה מכספנו מעמיגור, דירה שעברה תמ״א ושווה כבר 2 מ׳ (קנינו בחצי מליון), אבל זו דירת ירושה במטרה לספק משהו לילדים.

אני ישן טוב יותר בלילה כשאני יודע שיש לי נכס שהוא שלי, גם מבחינת גידור למחירי הנדל״ן וגם שאני יכול לגור בו מתי שרק ארצה בלי גחמות של בעלי דירה כאלה ואחרים.

כנראה ששנה שנתיים, אולי יותר.

העניין שגם העבודות שלי ושל אישתי במרכז (הייטקיסיטים) וגם שני העסקים שלי במרכז אז כנראה מתישהו נעבור לשם ב5-6 שנים הקרובות ולא הייתי רוצה להחנות את הכסף בכספית או מק״מ, קשה לי להאמין שזה יגדר את הכסף לעומת שווי הדירה העתידי.

אני עדיין לא יודע מה צופן העתיד אבל לקנות בית בשנים הקרובות כשאנחנו עדיין לא סגורים על המיקום זה מאוד בעייתי בהינתן ומס הרכישה הוא פקטור בסכומים האלה + משכנתא שסביר להניח נצטרך כי נרצה בית גדול יותר וזה כבר 4.5 מליון וצפונה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 14:21
גובה השכירות?

פרופיל השוכרים ומשמעת חוזית?

תחזית לעליית מחירים?

היכן הדירה אם אפשר לשאול..?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 14:28
אז אולי למכור ולקנות דירה/בית מקום שבו אתם מתכננים לגור בעוד 5-6 שנים. זה ייגדר ספציפית לנדל"ן שם ולרמות הביקוש וההיצע באותו ישוב (בערך).
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 14:35
חשבתי על זה, אבל הייתי רוצה לגור שם קודם להרגיש את המקום בהתאם לצרכים שלנו.

אם רכישה לא הייתה כרוכה בתשלומי מס גבוהים כל כך, הכל היה הרבה יותר פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 14:44
אני גם בעוונותיי מאמין בהשקעה בשוק הנדל"ן הישראלי.

חשבת על כך, שלאחר עליית מחירים של כ-16 שנה מאז שנת 2008, יכול לקרות גם תרחיש של ירידת מחירים או תיקון עמוק בשוק?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 15:11
כן ואני מוכן לקחת את הסיכון, כי אני מאמין בזה שהמנטליות הישראלית היא לקנות ולהתכופף לכל מחיר בכל מחיר, עצוב, אבל לדעתי כך זה אצל הרוב.

זה פשוט בלתי נתפס שתרבות ה״שופוני״ כל כך חזקה פה בארץ וזה מה שגורם למחירים רק לעלות לדעתי, זו מנטליות רעילה ושום דבר לא ישנה את זה.

סתם לדוגמא, אני כמעט 5 שנים עם רכב חדש, וחשבתי שוואלה, בא לי להתחדש, בדקתי מה יש לשוק להציע וראיתי שהמחירים היום לרכב עממי לא יורדים מ-200 אלף (כאשר אני רכשתי ב130 מהחברה) שלא נדבר על הריבית שמשלמים על הלוואת רכב למי שצריך. אז תודה לאל אני יכול לרכוש במזומן, אבל המחירים הפכו כבר לכל כך מופרכים שהשלמתי עם זה שיותר לא אקנה רכב חדש, לא כי חלילה אני לא יכול, אלא כי ההוצאה הפכה להיות לא רק שלא כלכלית אלא גם נטל ונטל כבד ולא משתלם בשום קנה מידה. אז אם על רכב אנשים זורקים כמעט רבע מליון, על דירה הם יימכרו את התחתונים העיקר לקנות.

מזכיר לי מספר שוכרים שבאו אליי ודמי השכירות היו 60% - 70% מההכנסה שלהם והם לא הבינו מה לא בסדר עם זה.

לפעמים אני מרגיש כאילו כולם מסביבי עשירים ואני לא מצליח להבין איך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 15:56
נכון, השאלה אם תגלגלו את הפטור לדירה אחרת ותנצלו את השבח לזמן רחוק יותר
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 16:21
רכב עממי חדש או כמעט חדש עולה סביב 100000₪.

כנראה שלכל אחד הגדרה משלו למילה "עממי".
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 17:12
רכב עממי משפחתי, (כאמור משפחה עם ילדים)

רכב כמובן שיהיה נוח לנייד משפחה עם עגלות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 17:31
עולה 200000₪?!

כמה עולה למשל מאזדה3 חדשה? וכמעט חדשה (בת שנתיים מפנסיונר)?

אותה שאלה לגבי טויוטה קורולה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 17:40
160,000-150,000 לרכב משפחתי חדש, זה גם סכום שלא בא ברגל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 17:50
מציעה לא להסיט את הדיון ממימוש נדל״ן לרכישת מכוניות
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2024 19:43
+1
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2024 21:43
עשיתם פה רווח הון מאוד יפה, ואני חושב שהגיע הזמן שתגבשו אסטרטגיה פיננסית כללית לחיים שלכם.

מה החלומות שלכם? יעדים לטווח הרחוק? פרישה מוקדמת?..

כי בכנות, אין כאן רק תשובה אחת נכונה - אתם במקום מצוין.

מצד אחד רוכש מציע לכם לכאורה 10 אחוז מעל השוק לעסקה זריזה בשוק של היום, שזה דבר נהדר,

מצד שני כנראה הנכס הוא איכותי ומבוקש אז גם עושה שכל לשמור אותו ולהתרחב מכאן הלאה,

אני יכול לחשוב על הרבה דברים טובים לעשות עם 3 מליון ש"ח פנויים..

בסוף ההחלטה כאן צריכה להיות עוד צעד שמקדם אותכם ליעד שלכם,

תגדירו אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2024 08:59
זו שאלה יפה שאני שואל את עצמי כמעט כל יום בזמן האחרון כי אני מרגיש שאיבדנו כיוון.

עד לפני חצי שנה היינו באסטרטגיה מאוד ברורה ומחושבת של צבירת נכסים והון עם השקעה במדדים תוך צמצום הלוואות לריבית מינימלית, אך נראה לנו שפחות או יותר השגנו את המטרות שלנו ואנחנו צריכים מטרות חדשות.

היום אנחנו עם 2 דירות בשווי של לפחות 4.5 מליון, סגרנו הלוואות יקרות כאשר דירה אחת בלי משכנתא והשנייה עם 600k ש״ח בריבית קל״צ של 3.4% לעוד 14 שנים, את שאר הכסף הפנוי כ700k ש״ח השקענו כי התשואה עליו רווחית יותר מכיסוי המשכנתא שנותרה, אך העברנו ממניות לקרן כספית רק בגלל שעדיין לא גיבשנו אסטרטגיה, בנוסף מפקידים לחיסכון כ15k בחודש לאותה הקרן, לפעמים יותר (בונוסים, הכנסה צדדית דינמית מהעסקים) ולפעמים פחות (בלת״מ, חו״ל, רכישות לא צפויות).

הסיבה העיקרית לסיום האסטרטגיה שדגלנו בה עד עכשיו היא שנולדה לנו ילדה נוספת (בת חצי שנה היום + ילדה בת 3.5) והתחלנו לחשוב יותר על מה טוב בשבילן מאשר מה טוב לנו מבחינת הון ונכסים.

אחרי 3 שנים עם פעוטה, גילינו שהאזור בו אנחנו גרים לא מספק את רמת החינוך הגבוהה שאנחנו מחפשים לבנות, האוכלוסיה ברובה לא נעימה היכן שגרנו עד לפני שלושה חודשים והרווחה מאוד נמוכה לתושב מה שגרם לנו להיות מתוסכלים, לכן הרגשנו שזה השפיע המון על החיים שלנו, לא אפרט יותר מדי אך בשורה התחתונה, הגענו למצב שיש לנו רמת חיים (הון ונכסים) אך אין לנו איכות חיים, לא כזאת שציפינו לה לפחות.

לכן עצרנו קצת את המרדף אחר חומריות והחלטנו להתרכז קצת יותר בנפש וחיפשנו מקום שיענה על הדרישות שלנו ויהיה טוב יותר בשבילנו.

אז יחד עם החלום שלנו לבית פרטי, מצאנו את עצמנו (כבר 3 חודשים) שוכרים בית מהמם וחדש באחד הקיבוצים בעמק יזרעאל ואני מוכרח לומר שאנחנו נהנים פה מכל רגע. הבית מושלם, הבנות בעננים, אפילו התינוקת מתרגשת ללכת למעון (קיבלה מטפלת צמודה שזה בכלל יוצא דופן), יש המון פעילויות, חיי הקהילה מדהימים, רווחה מטורפת לתושבים ועוד, אך בעיקר מרגישים המון ביטחון ושלווה, אפילו הזוגיות שלנו נהייתה הרבה יותר טובה בעקבות המעבר (אגב, גילינו באופן מפתיע שהמון מהשכנים שלנו הם בכלל מהמרכז, הרצליה, רמת השרון, רעננה)

אז אנחנו עצרנו רגע את המרדף ״כדי ליהנות מהנוף/מהדרך״ אך השאלה הזאת קורצת לי כל יום מחדש ואין לי ספק שנצטרך לגבש בקרוב ממש אסטרטגיה חדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2024 09:06
כתבת יפה. אז השאלה האם למכור את הדירה, לפי המשפט האחרון, צריכה לחכות לגיבוש אסטרטגיה חדשה...