⬅ חזרה לאינדקס

תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים

🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2024 15:42
שלום,

האם מישהו מכיר את המסלול? מה בדיוק אפשר לעשות עם תואר ראשון בתחום ומה השכר? האם תואר שני הכרחי?

שוקל ללמוד בבר אילן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2024 17:47
היה פה שרשור בנושא תחפש
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2024 19:17
אני עשיתי בבן גוריון. אחלה תואר, רוב החבר'ה שהיו איתי מצאו עבודה כדאטה אנליסטים. אם אתה רוצה להיות דאטה סיינטיס צריך תואר שני, מבן גוריון אפשר להתקבל בקלות לכמה פקולטות שמציעות תואר שני בתחום עם תזה (העיקרית שבהם היא תעשייה וניהול). בסך הכול אחלה, הרבה אפשרויות תעסוקה וכיוונים להתפתח
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2024 21:16
מה השכר של דאטה אנליסטים?

ואם אני לא טועה, גם עם תארים בכלכלה אפשר להגיע לתחום של אנליסט (במיוחד עם ידע בsql ובוגרי אונ').
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2024 22:32
אני חושב שיותר קשה לכלכלנים אבל כן אפשר גם, אין נוסחה מדויקת.

ושמעתי על 15-18 למשרה ראשונה, משהו כזה. לא עוסק בתחום אז לא בטוח במאה אחוז
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2024 07:55
הבנתי מחבר שזה פתוח לכל מיני סוגים של תארים (גם לא מדעיים) ושהשכר הוא יותר בסביבות ה15..

זה פחות מעוזר חשב בחברה, אבל מאמין שזה משתנה מאדם לאדם.

השאלה מה באמת אפשר לעשות עם זה אח"כ, כלומר מה מסלול הקידום של אנליסט?

כי אם ניקח את המסלול של עוזר חשב, הוא הופך לחשב, מנהל כספים ויום אחד לסמנכ"ל כספים, מה שלא נכון לגבי אנליסט.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2024 08:38
אנליסט היום זה שם רחב להרבה מאוד תפקידים. למשל, מנהלי קמפיינים נחשבים כיום כאנליסטים. לתפקידים כאלה יקבלו גם כלכלנים, וגם אנשים ללא רקע מדעי בכלל.

אם בדרישות התפקיד יש שימוש בsql ו/או פייתון או כלי תיכנותי אחר, בדרך כלל הסנן הראשוני יהיה תואר בסטטיסטיקה/הנדסת תעשייה וניהול ותארים דומים.

במקומות כאלה השכר הראשוני יהיה באיזור ה18-20k, אבל יש הרבה מתמודדים על משרות כאלה.

אגב - גם כלכלנים יכולים להתקבל למקומות כאלה, פשוט תצטרך להתבלט יותר/קשרים.

זה פחות מסלול מובנה כמו של אנשים שלומדים ראיית חשבון.

בגדול אתה יכול להיות אנליסט ומשם להתקדם לניהול של צוותי דאטה.

יש אנליסטים טכניים מאוד שממשיכים לתפקידי data engineer ולעיתים גם data scientist (בדרך כלל ידרוש תואר נוסף)

וגם כמובן להשאר כsenior כדאטה אנליסט. אני חושב שהתפקיד הזה נהפך לנפוץ בהייטק רק בעשר השנים האחרונות, אז עדיין לא ברור מה האופק האמיתי של התפקיד
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 17:17
נכון, אפשר גם להגיע ברגל מתל אביב לחדרה, זה רחוק, ייקח זמן, רוב האנשים לא יגיעו, אבל אכן אפשר, ועם הזמן זה נהיה קשה יותר, כי רוב מי שהצטרף לתפקיד בתעשייה הוא יחסית צעיר אז אנשים עוד לא בשלב של לצאת לפנסיה או לפרוש יותר מידי, ומצד שני התפתחו עוד ועוד תארים כמו סטטיסטיקה ומדעי הנתונים שמייצרים בוגרי תארים שרוצים להגיע לתפקידים האלו, מה שלפני 5-10 שנים לא היו כמעט ולכן גם כלכלנים עשו את המעבר יחסית בקלות.

שכר ראשוני של בוגרי סטטיסטיקה ומדעי הנתונים למשרות ראשונות בתחום בתפקידי דאטה אנליסט בהייטק הוא 16-20 נכון ללפני שנתיים, מאז לא נראלי השתנה הרבה.

אבל זה כמובן רוב האנשים ולא כולם, היו כאלו שהלכו לתפקידי מרקטינג אנליסט והרוויחו פחות כי לא הצליחו להשיג משרת דאטה, והיו כאלו שהלכו לחברות מיקור חוץ למיניהן מאותה סיבה. אני קיבלתי 24 במשרה ראשונה אחרי התואר הזה ואחרי שהיה לי שנה ניסיון במשרת סטודנט סבירה.

מעבר לזה כל סקר שכר שראיתי בתחום לא היה נראה לי אמין והיה רחוק מאוד מהמידע שאני מכיר.