⬅ חזרה לאינדקס

הלוואת בלון קבלן - איך אפשר באם הנכס כבר משועבד?

🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2024 11:40
שלום לכולם

דירה שנרכשה לפני מספר שנים - לא הייתה אפשרות להלוואת קבלן בזמנו. היום לאחר העלאת המעמ הקבלן יצא במבצע הזה (בהסכם הסכום מפורט כולל מעמ - וכעת הוא מבקש שנשלם יותר עקב העלאת המעמ למרות שלא ציין שום סעיף בחוזה בעניין).

בכל אופן לעניינו - היום אני רוצה את הלוואת הקבלן אך כבר לקחתי משכנתא בתחילת הדרך, כאמור לא ניתן לשעבד פעם שנייה ולכן הבנק מציין בפני שלא אוכל לקבל את ההטבה של הלוואת הקבלן.

חשבתי על רעיונות אחרים למשל :

-שיעבוד נכס אחר ואז יהיה שיעבוד יחיד

-פירעון המשכנתא על ידי הלוואת הבלון (אך לא ניתן לקבלו כי אין טופס 4)

-מיחזור המשכנתא לבנק שנותן את הלוואת הקבלן (לא מאפשרים כי אין טופס 4)

-אותם תנאים להלוואת הקבלן רק בסכום נמוך יותר כזה שלא מצריך שיעבוד

אשמח לדעתכם ורעיונות נוספים.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2024 12:00
למה שהקבלן יסכים? הלוואת קבלן זאת הטבה לרוכשים חדשים שיוצאת לו מהכיס, ואתה כבר קנית...
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2024 13:43
הוא מסכים, אותי לא ממש מעניין למה אלא איך (יתכן שהמימון הזה יותר משתלם לו?)
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2024 13:45
אותי ממש מעניין למה :) ואני חושב שגם אותך - יתכן וזה מעיד על האיתנות הפיננסית שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2024 22:27
הוא כבר בפנים, אין לו מה לעשות.

אולי בחוזה המקורי אין סעיף שמתייחס להעלאת המע"מ אז הקבלן עלול לשלם את זה מכיסו, ועם ההלוואה הוא פותר את זה ואולי גם לוקח קצת מהריבית לעצמו
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2024 06:46
אני בטוח. אין לי ספק שהוא לא נדיב, לא לפני החתימה ולא אחרי. עם זאת יתכן ויש לו שיקולים אחרים, משפטיים או השקעות נוספות שישתלם לו לשלם ריביות בכדי לקבל את הכסף היום.

עם כבר נכנסנו, בשלב הזה לרוכש אין כל כך מה לעשות עם המידע אודות איתנותו הפיננסית, לטוב או לרע. מעדיף להתמקד במה יקדם אותי. וטיפ לכולנו- כדאי בסוגיות הללו לוודא כל פרט לפני שחותמים ולא לשלם שקל בלי בנק מלווה.