⬅ חזרה לאינדקס

כלים לניהול משימות?

🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2024 18:46
באיזה כלים אתם משתמשים לניהול משימות אישיות/עיסקיות? חלקן משימות קלות וחלקן חלק מפרויקטים גדולים.

איך אתם שומרים הכל? יש כלים מומלצים? דגש שגם ישמרו על הפרטיות של הפרט.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2024 18:51
שולח לעצמי מייל
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2024 19:58
שילוב של - google keep, google calendar, Microsoft OneNote

וטיפה בgoogle sheets, google docs

הייתה לי תקופה שהשתמשתי בגרסה החינמית של trello - גם אחלה כלי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2024 09:36
- הייתי פריק של למצוא את האופציה הכי טובה לכל דבר. כמות העבודה שהייתי צריך להתעסק בה רק כדי לעבוד נכון בworkflow הייתה גבוהה מדי ולא החזיקה.

ממליץ לקרוא את הספרים של Cal Newport. בעקבות הרעיונות שלו (לדעתי בספר deep work) עברתי לניהול כל המשימות שלי במקום אחד, לא מסודר ב100%, וזה פשוט מעולה.

אני אישית שם את כל מה שאני צריך לעשות בתוך קובץ טקסט. סיימתי משימה, אני מוחק אותה.

כל יום אני פותח עמוד חדש של מה אני צריך לעשות היום, ולמטה תמיד יש backlog של מחשבות ודברים שאני צריך לחשוב עליהם עוד.

אפשר להשתמש בכמה כלים בשביל כל דבר. ממליץ פשוט לנסות הרבה טכניקות ולראות מה מתאים
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 08:03
אצלי הפתרון הכי פשוט עובד הכי טוב - יומן שכל יום אני יוצר "מחסנית" משימות, ברגע שמסיים אחת מהן מעביר עליה קו.

מה שאני לא מספיק עובר ליום הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 23:30
ניסיתי בעבר כל מיני כלים מורכבים ולא התמדתי בהם.

בפועל משתמש בgoogle keep, מאוד פשוטה אבל עושה את העבודה.

מה שחשוב לדעתי אלו דרכי השימוש:

- יש לי שם צ'קליסטים לדברים, שאני מסמן שלב שלב ואז כשצריך להתחיל מההתחלה מחזיר את כל הפריטים חזרה.

- רשימת קניות מתעדכנת.

- רשימת נושאים בירוקרטיים לטיפול.

- רשימת משימות יומית, בדגש על יומית, רק מה שקורה באותו יום נכנס, השאר ברשימות אחרות לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 10:25
אני אישית משתמש בtodoist, גם מאוד קל לתזמן ולתזכר שם משימות וגם לסדר אותן לפי פרוייקטים.

אפליקציה מאוד פשוטה והכי חשוב שכל דבר שאני צריך לעשות מופיע במקום אחד ולא מפוזר, ככה אני אף פעם לא שוכח כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2024 16:18
עד לא מזמן, ניהלתי את כל המשימות במייל ובקלנדר. אם הייתי צריך להגיב למייל שקיבלתי עם משימה שלוקחת מעל 5 דקות, הייתי מחזיק את המייל בתור unread ושואף ל 0 inbox. הייתי קובע זמן ביומן כמה ימים קדימה ומחזיק גם את האיוונט וגם את המייל.

מאז שהתחלתי לנהל צוותים ולהוביל שיתופי פעולה עם קולגות במגוון פרויקטים (על פני איזורי זמן שונים :lol: ), התחלתי להתפזר והרגשתי שאני מאבד את זה. חיפשתי דרך חדשה להתנהל וקבעתי להשקיע 10 שעות בלקרוא ולראות סרטונים שמדברים על ניהול משימות, ובין היתר לכתוב one pager שיגדיר את האופן בו אני מנהל את כלל העבודה שלי.

התובנה הכי משמעותית שלי: להשתמש במייל אך ורק בשביל תקשורת וביומן אך ורק בכדי לקבוע פגישות. את ניהול המשימות לעשות במקום אחר. הסיבה שהתובנה הזאת משמעותית - בגלל שיש הבדל בין אירוע (event) לבין משימה (task). למשימה אין מקום ואין זמן, אך יש לה דדליין. אין לי סיבה להקצות ביומן מקום למשימה כי אם הלו"ז ישתנה אוכל לבצע אותה בזמן אחר. לפגישות יש מקום ויש זמן, ואני מחוייב להיות בהם.

כעת, אני מנהל את הכל בגוגל - mail, calendar, tasks. יש כמה פלאגינים טובים שיכולים להחליף את google tasks כי הוא די בסיסי, אבל בשביל השימוש שלי הוא מספיק. הוא גם מתממשק ליומן ולמייל, כך שמייל יכול להפוך למשימה ב task תוך כמה קליקים.

אגב, השינוי הזה הפך אותי להרבה יותר יעיל - התחלתי לעבוד עם timeboxing ואני הרבה יותר אפקטיבי...
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2024 17:21
אני משתמש ביומן של המייל בעיקר בשביל לוזים פגישות ותזכורות

Samsung notes בשביל פתקים ומשימות, את המשימות אני מחלק בדרך כלל על פני שלושה noteים לפי נושאים

מסיים משימה ומוחק אותה ומכניס משימות חדשות כמה שיותר מהר (אסור לסמוך על זיכרון לדעתי)

בצורה הזו הכל יושב אצלי מאורגן בטלפון ובמרחק של שתי לחיצות
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2024 00:02
אני משתמש בgoogle tasks. זה כלי די פשוט וטיפשי. אני ממש אוהב את הפיצ'ר שאפשר להפוך מייל למשימה, זה מייעל ממש את הדרך לעקוב אחרי מיילים שאמורים לגרום למשימות (נניח מייל איסוף משלוח). יש לזה גם אופציה להתממשק עם היומן ולתת התראה. יש לי רק דברים טובים להגיד על זה. לדברים יותר מורכבים שצריך לזכור ולשמור יש גם את google keep. לשניהם יש סרגל כזה מצד ימין באימייל אז אתה תמיד רואה את המשימות כשאתה נכנס לאימייל שזה מעולה (ככה לא שוכחים).