🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2024 16:18
עד לא מזמן, ניהלתי את כל המשימות במייל ובקלנדר. אם הייתי צריך להגיב למייל שקיבלתי עם משימה שלוקחת מעל 5 דקות, הייתי מחזיק את המייל בתור unread ושואף ל 0 inbox. הייתי קובע זמן ביומן כמה ימים קדימה ומחזיק גם את האיוונט וגם את המייל.
מאז שהתחלתי לנהל צוותים ולהוביל שיתופי פעולה עם קולגות במגוון פרויקטים (על פני איזורי זמן שונים :lol: ), התחלתי להתפזר והרגשתי שאני מאבד את זה. חיפשתי דרך חדשה להתנהל וקבעתי להשקיע 10 שעות בלקרוא ולראות סרטונים שמדברים על ניהול משימות, ובין היתר לכתוב one pager שיגדיר את האופן בו אני מנהל את כלל העבודה שלי.
התובנה הכי משמעותית שלי: להשתמש במייל אך ורק בשביל תקשורת וביומן אך ורק בכדי לקבוע פגישות. את ניהול המשימות לעשות במקום אחר. הסיבה שהתובנה הזאת משמעותית - בגלל שיש הבדל בין אירוע (event) לבין משימה (task). למשימה אין מקום ואין זמן, אך יש לה דדליין. אין לי סיבה להקצות ביומן מקום למשימה כי אם הלו"ז ישתנה אוכל לבצע אותה בזמן אחר. לפגישות יש מקום ויש זמן, ואני מחוייב להיות בהם.
כעת, אני מנהל את הכל בגוגל - mail, calendar, tasks. יש כמה פלאגינים טובים שיכולים להחליף את google tasks כי הוא די בסיסי, אבל בשביל השימוש שלי הוא מספיק. הוא גם מתממשק ליומן ולמייל, כך שמייל יכול להפוך למשימה ב task תוך כמה קליקים.
אגב, השינוי הזה הפך אותי להרבה יותר יעיל - התחלתי לעבוד עם timeboxing ואני הרבה יותר אפקטיבי...