⬅ חזרה לאינדקס

מה התנאים ההגיוניים לחשבון בנק שמקבל הפקדות מחו״ל?

🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 14:31
היי,

אני עומד להתחיל לקבל הכנסה מחו״ל על בסיס חודשי וקצת נדהמתי מכמות וסכומי העמלות שמשלמים על זה בחשבון בנק ״רגיל״ (רגיל=לפי התעריפון, בלי להתמקח).

מה שאני מודע אליו כרגע זה (לפי תעריפון בנק הפועלים):

* כניסת כסף מחו״ל (גם שקלים) - 0.19% מינימום 30$

* המרת מט״ח לשקלים - 0.19% מינימום 6.7$

* העברת מט״ח מהחשבון בארץ לחשבון בחו״ל (IB למשל) - 0.19% מינימום 30$

ה flow שמעניין אותי הוא: כסף נכנס ביורו, חלקו מומר לשקלים לשימוש עו״ש, וחלקו (אולי בקבוצה כל כמה חודשים) עובר לחשבון ב IB כמט״ח ומומר שם אם צריך. כרגע זה נראה שאני אצטרך לשלם 0.38% מהסכום על כל אופרציה כזאת ובפועל יותר בגלל המינימום.

יש מישהו שמנסיון יכול לחלוק לכמה ריאלי להוריד את העמלות האלו? נשמע לי הזוי לשלם על כסף שנכנס לי לחשבון אפילו שקל.

אני בודק גם פתרונות העברות כספים בינ״ל אחרים (שמכניסים ש״ח לחשבון בהעברה מקומית, וגובים עמלות+המרות משלהם). יש למישהו המלצות?

יש איזהשהו יתרון בלפתוח חשבון בנק בחו״ל בשביל זה? גם אם זה אפשרי (אין אזרחות איחוד או משהו דומה), אני עדיין אצטרך להעביר משם את הכסף לארץ (או לפחות את חלקו).
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 14:41
תבדוק אופציות נוספות

בארץ בנק הדואר - קבלת כספים מחו"ל ללא עמלות.

באיחוד אירופאי - leupay , נותנים חשבון בנק אירופאי במלטה ללא ביטוח פקדונות עם כרטיס צמוד לחשבון. את החשבון פותחים באינטרנט ומקבלים כרטיס הביתה בדואר כעבור מספר שבועות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 14:52
ראיתי את זה, אבל בסופו של דבר אני אצטרך את הכסף בחשבון העו״ש שלי בשקלים. אני אבדוק כמה עמלות המרה/העברה מבנק הדואר לבנק ישראלי.

הכרטיס הוא אשראי או למשיכות כספומט? גם פה תהייה עמלת המרה ובטח גם עמלת משיכה בכספומט. לא מכיר את המוצר אז באמת שווה לבדוק אבל אני מניח שיצא פה שרשור עמלות כדי להגיע ״ליעד הסופי״ (חשבון העו״ש בשקלים והחשבון ב IB במט״ח)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 15:21
אם יש לך כבר חשבון בIB ואתה יכול לפתוח חשבון בבנק ארופאי, אני חושב שהמסלול הכי זול יהיה:

קבלת הכסף בבנק הארופאי. (אמור להיות חינם או עם עמלה זניחה, כתלות בבנק)

העברת הכסף ביורו מהבנק הארופאי לחשבון הבנק הארופי של IB (אמור להיות חינם או עם עמלה זניחה, כתלות בבנק)

המרת היורו לדולר/שח לפי רצונך בIB בעמלות זולות (כ 2$)

העברת שקלים מIB לחשבון בארץ (העברה 1 בחודש בחינם, מעבר לזה 30 ש"ח כל העברה)

בצורה הזאת הבנק הישראלי לא יקח עמלות מטורפות כי מדובר על העברה נכנסת של שקלים בתוך הארץ.

אני לא חושב שתצליח למצוא דרך זולה יותר, במיוחד אם כבר יש לך חשבון בIB
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 15:32
בפעם האחרונה שבדקתי הוא גם וגם, הוא מתקפד גם כחשבון עו"ש ויש לו IBAN שזה חשוב לתת ללקוחות שלך, משם תבצע לך העברה לחשבון ב IB ביורו, אאל"ט יש שם הטבה חודשית על העברות ללא המרה

כפי @roneng ציין מעליי, זה שיש לך כבר חשבון ב IB זה יתרון, בכל הסכום העמלה תהיה זניחה ואתה לא אמור להפרד מיותר משטר של 10$ בכל חודש
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 15:50
אתה בטוח כי אתה חייב אותו בשקלים בעוש ?

אם תרצה להשקיע אותו אז למה צריך המרה כפולה...כסף נכנס לחשבון על שמך (בנק הדואר או leupay מלטה) ויוצא מחשבון על שמך ל IB.

אם תרצה לקנות קוטג בשופרסל אז שלם ישירות עם הכרטיס של leupay ולא צריך להמיר לשקלים בעוש.

בשני המקרים הכסף לא היה בשקלים בעוש בבנק הפועלים והוא שימש אותך לצרכיך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 15:58
את חלקו לפחות כן. יש הרבה תשלומים אחרים שיורדים מהעו״שׁ בשקלים. ובנוסף, אם כרטיס האשראי ביורו ואני קונה בו בשקלים, אני רק מניח שעמלת ההמרה שלהם תהייה בסדר גודל של אחוזים בודדים ולא חלקי אחוז כמו המרת מט״ח (אפילו בבנק). מה שכן, זאת באמת יכולה להיות אלטרנטיבה מעניינת. כמו שכתבתי קודם, אני אבדוק מה בדיוק התנאים בכרטיס שהם מנפיקים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 16:00
מסכים שמה שהצעת אופטימלי. יש בכלל דרך ללא-אזרחים לפתוח חשבון בנק במדינה באיחוד? (בתקווה גם בלי KYC פיזי...)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 16:29
להבנתי כן:

לא מכיר אותם אישית, אבל מקריאה קצרה באתר שלהם אפשר לבצע העברות בנקאיות אונליין לבנקים אחרים (כגון ib)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 16:33
היו בעבר, אבל היום צריך נוכחות פיזית, או למצוא שגרירות ידידודית שתסכים לבצע את הזיהוי שלך מול הבנק

יש כמובן אפשרות של בנק שיש לו יש סניף בארץ, אבל החשבון הזה ישחוט אותך בעמלות

עוד משהו קטן שנזכרתי בו, אם אתה מכיר סניף דואר סופר ידידותי ניתן לנסות לבצע זיהוי מול בנק שמאפשר זאת, בנוסף לזיהוי וידאו
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2017 17:17
לצערי זה לא חלקי אחוז בארץ בבנקים.

זה חלקי אחוז מעל שער קניה/ מכירה של הבנק.

בפועל מדובר על 1% מעל השער הרציף בממוצע ובנוסף יש גם גם עמלת מינימום (איזה 4-5 דולר).

ב leupay זה יוצא משהו כמו 2.5 אחוז מעל הרציף.

בסוף השאלה באיזה סכומים מדובר.

מאה יורו בחודש אז leupay עדיף לפי החשבון שלי.

2000 יורו בחודש, אז כנראה צריך פתרון אמיתי.

* לא ממליץ ולא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 01:05
טיסה לאירופה מסתכמת (תלוי ביעד ובתקופה) ב-150$

5 העברות והגעת לאותו סכום..
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 01:19
אתה בטוח?

משיטוט קצר באתר של LeuPay נראה שאפשר לפתוח שם חשבון אונליין בקלות גם לישראלים.

אגב, הסתכלתי על המחירון שלהם - עמלת העברה נכנסת היא 0 ועמלת העברה יוצאת 3 יורו. אין עמלה קבועה על אחזקת חשבון וכאלה.

אם תחבר את זה לIB יוצא לך סה"כ כ20 ש"ח לכל העברה, מהיורו שנכנס באירופה ועד השקלים בחשבון הבנק שלך בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 09:53
לא לזה התכוונתי, התכוונתי לחשבון בנק אמיתי באיחוד, ה LeuPay מתפקד יותר כ.כרטיס אשראי אבל ניתן לבצע בו פעולות משיכה\הפקדה כמו בעו"ש

כאשר רציתי לפתוח חשבון השקעות באחד מהבתים (השקעות) באירופה הם רצו IBAN רק מהאיחוד, לא הסכימו לקבל ממלטה

זאת אומרת שהאיחוד מערימים קשיים על חשבונות "אנונימיים" בצורה יותר מחמירה משנים קודמות

בכל מקרה, כפי שזכור לי מלפני שנה, הרישום ל LeuPay יותר פשוט מהרישום ל IB

הם מבקשים לבצע העברות ל IBAN הזמני שהם נותנים ואז הם מאשרים את החשבון ע"י שליחת הכרטיס פיזית בדואר לכל מדינה וכשהוא מגיע צריך "להפעיל" אותו ואז נראה לי הם מעניקים IBAN קבוע (אמיתי)
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 11:03
על עמלות הבנקים ניתן להתמקח.

יש שיתנו פטור מעמלה העברה והמרה וכן הטבה משמעותית בהפרשי שער ההמרה.

דרך נוספת וזולה יותר היא העברה לחשבון בבית השקעות והמרה לשקלים דרך בית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 11:08
מלטה היא חברה מלאה באיחוד אירופאי והמטבע הרשמי שם יורו. כנ"ל גם קפריסין.

אתה כנראה רצית לפתוח חשבון ב degiro והם מקבלים לקוחות רק ממדינות מסוימות ולא מכל האיחוד.

חשבון של leupay חיצונית נראה כמו חשבון בנק במלטה. בפועל מה שמנוהל בחשבון כזה הוא לא באמת יורו אלא emoney. אין ביטוח פקדונות לחשבון כזה, ואם מחר נסגר leupay אז הלך הכסף.

תהליך פתיחת חשבון די פשוט ורוצים די אותם מסמכים כמו ברוקר.

* לא ממליץ ולא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 11:11
לא ממש הצלחתי להבין מה "לא אמיתי" בחשבון של LeuPay, במיוחד בהקשר ש @Zach Moshe דיבר עליו.

להבנתי זה חשבון בנק לכל דבר, עם מספר IBAN והכל. אם מקור הכסף שלו מוכן להעביר את הכסף לחשבון בנק ישראלי אני לא חושב שתיהיה לו בעיה עם חשבון בנק במלטה.

יותר זול מ20 ש"ח לכל המסלול (כולל עמלת המרת מט"ח וכו)?

הייתי שמח לשמוע עוד פרטים
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 11:14
זה בהחלט מה שהתכוונתי ומה שרציתי

זה:

בכל מקרה אם לפות"ש אין סכומים גדולים שהוא מוכן "לסכן" ללא ביטוח זאת האופציה הזולה ביותר
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 12:15
אם אתה משתמש בLeuPay רק כצינור להעברת הכספים ל ib הכסף יהיה בחשבון לכל היותר כמה ימים, מה שמקטין את הסבירות שהבנק יקרוס עם הכסף שלך.

* לא ממליץ ולא מיעץ
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 12:43
בהחלט, אבל אם פות"ש יעדיף לחכות עד תום החודש כדי לנצל את ההעברה היוצאת לפעם אחת בחודש, זה יגדיל את הסבירות חזרה לרמת "דאגה"
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 13:13
לדעתי אתה מתבלבל בין העברה יוצאת מIB, שהיא חינם פעם בחודש, לבין העברה יוצאת מ LeuPay שעולה 3 יורו פר העברה. אין בעיה לבצע כמה העברות מ LeuPay לIB ולהעביר מIB לארץ רק פעם אחת בחודש.

בכל מקרה, זאת כבר שאלה של איזון בין כמות הכסף שאתה מוכן לסכן אל מול חסכון בעמלות (קרי, אם הסכום בחשבון משמעותי, עלות נוספת של 3 יורו להעברה היא זניחה).

חוץ מזה שבמקרה הספציפי של פות"ש (להבנתי לפחות) הכסף מראש נכנס לחשבון המט"ח רק פעם אחת בחודש, מה שבכלל מייתר את הדילמה :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 13:42
לא התבלבלתי, תיארתי את המצב שעליו לא יהיה לשלם יותר מעל העברה אחת בחודש, כי אחרת באחוזים זה ייצא לא משתלם

אם זה מלקוח אחד בלבד או ממספר לקוחות באותו היום בחודש - אין כאן דילמה (מבחינתי)

בכל מקרה שפות"ש יבדוק בעצמו את האופציות הזמינות ועדיף שיתרשם באופן עצמי מהמערכת של LeuPay
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 16:01
@קפה שחור, @roneng

תודה! אני אכן אבדוק את הכרטיס הזה ובמקביל אנסה לראות לכמה אפשר להוריד את העמלות של הבנק.

בסופו של דבר אם ההפרש לא יהיה גדול (ברמה של כמה יורו-אים בודדים לחודש) כנראה שאעדיף פחות כאב ראש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 16:56
אני בספק, אבל אל תשכח לעדכן את ה"ריצפה" שהציעו לך
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 17:02
״רצפה״.. אני מניח שהיא תהייה יותר באיזור של תקרת כנסייה מהמאה ה 18, אבל נראה...
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 17:25
מסכים, הגרשיים במקומם לצורך הדגשת הציניות
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 19:45
אל תשכח לקחת גם הפרשי שער בהשוואה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2017 23:03
תבדוק גם אפשרות אחרת

PAYSERA

דומה ל leupay אבל רשומים בליטא ועם היקפים הרבה יותר גדולים בפעילות.

במקרה שלך העמלה הכוללת להמרה ומשלוח יכולה להיות כ 12 שקל בחודש.