⬅ חזרה לאינדקס

בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך

🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 12:55
היי, אני יודע שיש פה הרבה אנשים חכמים וגם אנשים מהתחום - אז אני אשאל.

סיימתי לא מזמן תואר שני במדמ"ח. עשיתי תואר ראשון באונ' הפתוחה תוך כדי עבודה ותואר שני באחת האונ' (עם תזה), את שניהם סיימתי בממוצע מעל 90.

יש לי באיזור ה-5 שנים ניסיון של פיתוח ודאטה סיינס חוץ מהניסיון מהאקדמיה, אבל הניסיון שלי לא מחברות "מובילות".

הבעיה שלי היא שאני כרגע בלי עבודה ואני מרגיש לא תחרותי, השוק הזה מחפש כוכבים ו/או אנשי מכירות. לצורך העניין, אין לי מאמרים ב-NeurIPS, אני לא מכיר תאוריה של ML בעל פה, ולא יודע לדקלם משפטים שקשורים לתאוריה סטטיסטית או ל-MDPs. התחלתי להתראיין לאחרונה, אני מקבל ראיונות אבל לא ברור לי שאני באמת נמצא במקום הטבעי שלי - לדעתי אני צריך לעבוד במשהו פשוט יותר. אני כן פותר בעיות ומדלבר בצורה טובה (אני חושב) אבל אין לי את היכולת לנווט בתחום הזה בצורה מוצלחת כי אני מתקשה לאחסן את כל הידע שמצופה ממני או להכיר כל מאמר חדש שיוצא. יש לי אינטיליגנציה גבוהה בהקשר של עיבוד ואחסון מידע לטווח קצר אבל פחות דיסק או יכולת חרטוט וורבלית (מאד חשוב בהקשרים של דאטה, נראה שלאנשים לא אכפת אם המודל על הפנים או האנליזה לא נכונה אם אתה מדבר או כותב יפה ומכיר את כל ה-buzzwords).

האם לדעתכם יש דרך לעבור לפיתוח תוכנה? אולי לעבודה בתור אנליסט? אולי אופציות אחרות? קשה לי לעמוד בציפיות של המקצוע שאני נמא בו - זה לא היה קורה לי בפיתוח כי זה פחות מקצוע של שינון והצגת "מומחיות" אבל אני כמובן כבר לא חד מספיק על פיתוח, בעיקר מבחינת קו"ח, כדי להתקבל למקום טוב.

האם יש מישהו שהיה במצב דומה? מה עשיתם? מרגיש לי שהתגלגלתי במקרה למקום שלא הולם את המידות שלי. כן חשוב להגיד שאני מתעניין במקצוע, אבל לחץ והרגשת ה-incompetence הורגים לי את זה.

המטרה הראשונית שלי היא עניין ויציבות תעסוקתית, והמשנית היא להרוויח כמה שיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 18:53
יש פה כמה נקודות חשובות:

1. מה הייתה ההתמחות בתואר השני?

אתה מנסה לגשת למשרות שהם תחום ההתמחות שלך?

2. מבחינת אלטרנטיבות - האם יש ניסיון תעסוקתי אחר? אתה יכול לשמש בתור Full Stack Developer? זה אופציה מבחינתך? זה מעניין?

לחילופין - המשך דרך אקדמית - דוקטורט זה מעניין?

3. איך אתה ניגש לרעיונות - איך כתבת קורות חיים? איפה אתה מחפש עבודה? בלינקדאין או דרך מכרים? ביקשת ממישהו עזרה בלעבור ראיונות? מה החומרים בראיון שאתה לא יודע? אולי שווה לעבור עליהם שוב?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 19:12
אני לא מתחום הדאטא סיינס, אבל בוא נניח שזה דומה למקצועות טכניים אחרים.

אני לא חושב שיש ציפייה מעובד לדעת משפטי הוכחה בעל פה (או לדקלם אלגוריתמיים על בוריהם), את זה צריך באקדמיה.

כן יש ציפייה לדעת איך אלגוריתם עובד.

לא הייתי עוזב מקצוע שמעניין אותי רק בגלל שאני חושב שאני לא תחרותי, איך הגעת למסקנה הזו מלכתחילה?

בלי קשר השוק השתנה, למשרות בדרגה התחלתית כבר לא מספיק להיות בוגר קורס ולמשרות סניור מחפשים באמת סניורים… לכולם קשה להתקבל, לא רק לך, אני שומע סיפורים כאלה הרבה לאחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 21:01
תודה רבה על ההתייחסות! ההתמחות הייתה רלוונטית אבל גם רוב הניסיון המקצועי שלי. אני יכול לשמש פול סטאק אבל אני עם ניסיון פחות חזק לזה בשלב הזה. דוקטורט מרגיש לי כמו להכנס עמוק יותר לבור... אני בינתיים עובר על החומרים שאני לא יודע טוב, זאת עצה טובה, ממש משנן את זה כאילו זה מבחן באונ'.

אני תוהה אם זה מרגיע אותי לשמוע. ז"א, צרת רבים נחמת יחיד אבל בכל זאת אני לא רוצה לרדוף אחרי עבודה כל החיים :) אני מרגיש לא תחרותי עם עצמי ובהשוואה להרבה קולגות אבל לא קיבלתי איזשהו פידבק כזה באופן ישיר. תודה על ההתייחסות!
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 22:32
נשמע לי שאתה יודע מה מתאים לך מבין כל האופציות שסימנת למעלה. אתה לא בראש לעבור לנושא אחר. אני גם לא יודע אם זה תסמונת המתחזה, עוד לא התקבלת…

לא נשמע לי שחסרות תעודות, עם תואר שני ותזה זה אמור להספיק.

אתה רק צריך לשאול את עצמך למה אתה לא מתקבל לראיונות ולפתור את הבעיה הזו. יש בך את היכולת הזו, והרי הגעת עד לאיפה שהגעת.

המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2024 23:52
יש לך שני תארים בתחום הרלוונטי עם ממוצע 90+ בשניהם ועוד 5 שנים של ניסיון תעסוקתי באותו תחום.

קשה לי לדמיין מועמד יותר אטרקטיבי מזה.

נראה לי שהדבר היחיד שחסר לך זה ביטחון עצמי (ואולי הבנה טובה יותר איך לעבור ראיון עבודה).

באופן כללי נשמע לי שאתה קצת ממורמר על אופי העבודה בתחום מחקרי, שאכן דורש לפעמים לזכור בעל-פה משפטים/מושגים/מאמרים/מודלים וכו. לא אמורה להיות לך בעיה לעבור לעבוד בפיתוח, מעסיקים יקבלו אותך בזרועות פתוחות, אבל קח בחשבון שדברים אחרים שהתמרמרת עליהם תקפים גם לעבודות פיתוח (כמו היכולת להתעדכן מהר בכל מה שחדש בתחום והיכולת לחרטט בצורה משכנעת ולהשתמש ב-buzzwords).
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 00:02
אז שתקבל פידבק ישיר תפעל בהתאם, כרגע כל הסרט שאתה אוכל הוא עם עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 00:48
קודם כל צריך לקבל את העובדה שזכרון זה נכס יקר שעוזר לאנשים מסויימים יותר מלאחרים.

יש לי חבר שטכנית ומחקרית הוא לא יותר חזק ממני והגיע יותר רחוק ממני בקריירה בין השאר בזכות זה שיש לו זכרון פנומנלי ובכל שיחה הוא יכול לזרוק לחלל האוויר פרטים מכמעט כל מאמר שהוא אי פעם קרא - זו יכולת מאוד מרשימה שנותנת לו המון ולי פשוט אין אותה.

אחרי שקיבלנו את זה שהעולם הוא לא מקום הוגן צריך לראות איפה אתה יכול להשתפר כדי לעבור ראיונות.

לדעתי אתה לא חייב לשלוט בכל צ'ופצ'יק קטן שמשתנה בתעשיה אבל כן כדאי לנסות לזכור בע"פ את האסטרטגיות המרכזיות לפתרון בעיות בדומיין שאליו אתה מתראיין, הדרך שלי לעשות את זה היא להסתכל על קוד רלוונטי ולנסות "לשחק איתו" ולהבין אותו, אני זוכר ככה הרבה יותר טוב מאשר מקריאת מאמרים אבל יש עוד הרבה אסטרטגיות, צריך למצוא מה עובד בשבילך.

אני מניח שמה שמעניין אותך זה אלגוריתמים ולמידת מכונה ובסיטואציה כזו אתה עשוי להיות מתוסכל בתפקידים שהזכרת, אני אישית הייתי מנסה קודם בכל הכוח להשתפר בראיונות ורק אחרי זה חושב על הסבות למינהן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 13:59
אני אנסה לעשות את מה שכתבת ואראה אם אני מצליח להיות חד יותר אחרי זה, באמת לפני שאני מוותר על התחום.

מעבר לזה, תודה רבה לכולם! העלתם הרבה נקודות שעוזרות לי.