⬅ חזרה לאינדקס

מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות

🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 21:41
איך נכון לנהוג בשלב בו אני רוצה למכור חלק מהניירות?

מצד אחד אני פוחד ממס ירושה ורוצה להיפטר מהן בנוסף לזה שהן קרנות מחלקות דיבידנדים ולא צוברות שזה חיסרון במיסוי

מצד שני יש בהן אחוז רווח גדול יותר מקרנות איריות צוברות שקניתי רק לאחרונה ואז במכירה יהיה מס גדול יותר

יש איזה כלל אצבע לפעול במצב כזה?

יש מה לפחד ממס ירושה? מדובר על השקעה בקרנות אמריקאיות בשווי של 800k בערך (אם זה משנה)
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 21:42
קודם כל אל תמות.

אח"כ תחכה למפולת שתגיע ואז תבצע החלפה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 21:59
יש עדויות משמעותיות מהתקופה האחרונה שיותר ויותר ברוקרים (ישראליים וגם אמריקאיים) מבקשים שתביא להם אישור מהIRS בשביל לשחרר את הנכסים ליורשים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:07
תיקח סיכון, או שתחכה, השוק ירד ותשלם פחות מס, או שהוא יעלה ואתה תשלם יותר מס.

קח בחשבון שתכף מעלים את המס יסף אם רלוונטי.

מס עיזבון הוא סיכון ממשי. אני ויעקב נחשפנו לDP עם עדויות שיש אכיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:13
וואלה? בנקים ישראלים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:13
לא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

או שתשלם מס עכשיו, או שתחכה לירידות ותשלם פחות/לא תשלם, או שתחכה לעליות ותשלם יותר.

במידה ויש לך טעויות עבר, למשל אחזקות שירדו בערכן והשארת עד כה בתקווה שיעלו, תוכל למכור אותן ואת הקרנות שברווח ולהפחית חבות מס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:20
אכן, הפועלים היו אחת הדוגמאות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:23
וואלה.

אשכרה צריך להשאיר הוראות הפעלה כך שבמקרה ומשהו קורה יש להנזיל בהקדם את כל הנכסים האמריקאים...לפני שהבנקים סוגרים גישה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:34
לא עדיף פשוט להמנע?

גם לא בטוח שיעזור. את החישוב מס עושים ליום הפטירה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:40
אם זה יגיע לידי אכיפה בפועל, ביטוח חיים בגובה חבות המס הפוטנציאלית יגן עליך (יותר נכון על יורשיך) מפני פטירה בטרם עת.

באופן אישי אני לוקחת את הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:43
כמה שאפשר...יש לי, אישית, למשל תעודות סל אמריקאיות משנת 2004...יהיה חתיכת חשבון מס...ואני בנוסף כן משקיע במספר מניות באופן ישיר...שבמקרים הללו שיקול מס הירושה לא היה רלוונטי מבחינתי, אלא העובדה שהן השקעות (שאני חושב) שהן טובות.

(וכמובן מסכים שאין שום סיבה לישראלי להחזיק תעודות סל אמריקאיות לעומת איריות או אפילו ישראליות).

במידה ומישהו מוכר נ"ע אמריקאים לפני שהחשבונות ננעלים, הבנק יעשה עם זה משהו? לא רק במידה ויש יתרה של נ"ע אמריקאים בעת חלוקת הירושה?

בזמנו כשהייתי עם פמילי אופיס הוא הציע לי להשאיר לו הוראה, שח"ח קורה משהו, הוא מנזיל את כל הנ"ע האמריקאים...לא חשבתי על זה יותר מידי בזמנו כי לא שמעתי על מקרים שבהם אכפו את מס הירושה בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:44
זה באמת מה שאני עושה בנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:47
בעוד לישראל וארה"ב אין הסכמי אכיפה במיסוי, לבנקים ולIRS יש הסכם לא כתוב מאז קנסות העתק של לאומי, הפועלים ומזרחי.

בסוף זה ניהול סיכונים, ונראה שכיוון הגידול בסיכון ברור.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2024 22:57
אבל לא מהבירוקרטיה שכנראה תהיה מאוד לא טריוויאלית...
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 00:35
לא ממש אפקטיבי:

1. ככל שהסכום החשוף למס גדל ככה גובה הביטוח גדל.

2. הפרמיות עולות עם הגיל, בשלב מסוים הן מאד יקרות.

3. בגיל מסוים פשוט לא יבטחו אותך יותר לחלוטין.

בתוחלת עלות ביטוח החיים תהיה גבוהה יותר מעלות המס, עדיף כלכלית כבר להיות חשופים למס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 06:30
זה משנה אם זה בטרם עת?

הרי בסופו של דבר הסיכון לא מתבטל ועלות ביטוח כזה בגילאים מאוחרים מאוד גבוהה.

יותר מזה במידה והתיק עולה והגיל עולה כל שנה מחיר של ביטוח כזה עולה ועולה.

בגילאים מתקדמים -

אם ההשקעה היא ישירה, להמנע בכל דרך מסיכון זה ללא ביטוח.

לכן השקעה דרך נכסים פיננסים לא אמריקאים.

במידה ומקבלים החלטה ומשקיעים בנכסים אמריקאים מכל סוג שהוא צריך לעשות באפר.

כיום מקובל להחזיק דרך חברה משפחתית. בה גם ההורשה קלה, יורשים מקבלים אחוז ממניות החברה.

החזקה דרך חברה משפחתית ממה שראיתי דורשת הנזלה של אמצעים וקניית נכסים תחת החברה.

העברת כספים לחברה יוצרת יתרת זכות שממנה הבעלים נהנה מיסוית.

החברה עצמה ישות נפרדת שלא מתה ולכן לפי מומחים החשיפה היא מינורית.

שמתי לב שאנשים עם הרבה כסף בוחרים בדרך הזו.

שמתי לב לעוד דבר מעניין שאותו קשה לי להסביר כרגע, אנשים בעלי אמצעים רבים מקבלים המלצות חמות לסגור את חשבונות האמריקאים שלהם בגילאים מתקדמים ולפתוח חשבונות באירופה..ראיתי כבר כמה שפותחים בשויץ.

כל זה לא המלצה ולא יעוץ צריך וחשוב מאוד להתיעץ עם איש מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 07:18
מיקום החשבון לא משנה בכלל לצורך מס ירושה.

דווקא התחושה אומרת שבנקים שנכוו מנחת זרועה של הIRS ישתפו יותר פעולה עם האכיפה מאשר בנקים אמריקאיים.

עדיף פשוט לא להשקיע ישירות במניות אמריקאיות, יש מספיק אופציות כיום שזה כבר לא שווה את הסיכון בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 07:34
דעתי בנושא החשבונות היא זהה לשלך.

אבל אני חייב לקחת בחשבון את היעוץ שמקבלים אנשים האלה מיועצים שונים שרב האוכלוסיה לא יכולה לממן אותם. לכן אני שומע ולא שולל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 10:35
דווקא יש סיבה.

1. אם תהינה אי פעם סנקציות על ישראל, אירלנד כנראה תהיה אחת הראשונות שתאמץ אותן. זה יכול לכלול גם סנקציות על אזרחים ישראלים (כמו שהסנקציות על רוסיה חלות גם על רוסים).

2. לפעמים אתה רוצה תעודות סל ספציפיות שלא קיימת להן גרסה אירית (כמו AVUV).

3. ייתכן ואתה רוצה להחזיק נכסים שהם DOMICILED בחו"ל כדי לנתק את עצמך מישראל ומהסיכונים הגאופוליטיים שלה.

לי אישית גם אין ילדים ולכן אחרי המבול, במובן מסויים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 10:44
אני פחות רואה את זה קורה...אינווסקו וכו הן חברות אמריקאיות שמשתמשות ביתרון(העיקרי/היחיד?) שיש לאירלנד כמדינה....נושא המיסוי...אירלנד לא תורמת כלום לפרצה הזו(שממנה היא מכניסה הון במיסים) מעבר לכמה מסמכים...לא משנה מה דעת הממשלה באירלנד היא לא תעשה מהלכים מהסוג של להגביל חברות אמריקאיות אשר עובדות דרכה במול מי הם יכולות לעבוד...א) לא בטוח כמה זה אפשרי ב) זה יפרק את הכלכלה שם.

הנושא של סנקציות נשאר תלוי בארה"ב, אם ארה"ב תחליט לפעול נגד ישראל ולהגביל ישראלים בצורה כזו או אחרת אז לא משנה אם יש לך תעודת סל אירית או ישראלית או אמריקאית... אבל אירלנד היא לא באמת שחקן כאן.

מסכים שיש נכסים שהם רק אמריקאים(נ"ע מניות וכו), אבל לרוב תעודות הסל אשר עוקבות אחרי מדדים משמעותים יש גירסאות איריות...אין צורך ללכת לנ"ע אמריקאים...(וספציפית ל Avantis לפי דעתי יהיו גם בקרוב גרסאות איריות).

וכמובן שנושא המיסוי הוא סופר רלוונטי כאן...בנ"ע אמריקאי אתה משאיר 25% על הדיבידנד אצל האמריקאים...בעוד שבחלק מהתעודות האיריות יש לך אפשרות להשאיר 0...למה לנדב מיסים.

נכון, קרנות איריות סוגרות לך את הפינה.

אני חושב אבל שאם מנסים להתרחק מישראל והסיכונים של המדינה, אז זה הרבה יותר חשוב אחזקה של חשבון בנק בחו"ל...ושם גם ככה תחזיק איריות/אמריקאיות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 10:51
אם האמריקאים מזהים פרצה הם לא יוותרו.

ראו מה שקרה בשווייץ לפני כעשור.

בנוסף, נראה לי שזה מס שקל יחסית לאכוף אותו.

לפיכך אם לא רוצים להסתבך עדיף להימנע מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 11:14
שיקללת לחישוב את האפשרות לקבל זיכוי ממס הכנסה כנגד 25% מהפרמיה השנתית? כמו-כן, זו לא החלטה כלכלית גרידא בהינתן אחריות לילד בן 3... עוד 20 שנה אני אשקול ללכת למסלול "ביטוח עצמי" :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 11:41
מודה שלא אבל בכל מקרה זה מקטין את התשואה שלך, ביטוח עולה כסף מה לעשות, גם אם זה הוצאה מוכרת.

עוד עשרים שנים יש פיתרון פשוט יותר ללא אמריקאים: פשוט לתת את המניות במתנה לילדים. אם ממש רוצים אפשר לבטח אותם ואז זה עוד הפעם נהיה זול.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 19:43
במקרה שכל האחזקות בחשבון הן איריות, IB לא יבקשו אישור IRS ? כלומר הם בודקים ממש את תכולת החשבון בשביל זה?

על קרנות איריות אין מס ירושה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 20:11
גם במקרה שהן אמריקאיות IB לא יבקשו אישור של הIRS.

לפחות זה מה שהם טענו לאחרונה.

בכל מקרה, החוק עצמו נוגע אך ורק לנכסים אמריקאים ולא לנכסים "זרים" (מבחינת האמריקאים). ללא תלות בזהות הברוקר.

מס ירושה אמריקאי על זרים (כלומר לא-אמריקאים) לא חל על נכסים זרים (כלומר לא-אמריקאים).

כתלות באזרחות/תושבות שלך, יכול להיות שכל הנכסים שאתה מחזיק חשופים למס ירושה (שנובע מהאזרחות/תושבות). יכול להיות גם שיכנס חוק כזה בעתיד.

בנוסף, יכול גם להיות שהאירים יחליטו לעשות מס ירושה על נכסים איריים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 20:15
@roneng תודה.

השאלה שלי היא האם אירלנד לא גובה מס ירושה מתושבי חוץ שמחזיקים קרנות איריות?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 20:18
נכון להיום לא.

אני גם לא מכיר כוונה שלהם להתחיל לגבות, אבל אין שום דבר חוקי שמונע מהם להחליט להחיל משהו כזה ברגע שהם ירצו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 20:19
תתן ליורשים שלך את השם משתמש והססמא לחשבון, אם אתה מת שיעשו את העברה בעצמם
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 20:22
לא ממש חוקי.

היום אולי אין איך לבדוק את זה ולתפוס אותך, אבל לפי הקצב כרגע סביר להניח שבעתיד מידע כזה יזרום הרבה יותר ויהיה הרבה יותר קל לתפוס דברים כאלה.

לא הייתי מסתבך עם זה