⬅ חזרה לאינדקס

כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף?

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 14:46
היי, לא ראיתי שהשאלה עלתה פה:

למי שחייב במס יסף, האם כדאי לממש רווחים כדי לשלם עליהם 28% מס ב2024 במקום 30% בשנים הבאות? קשה לחשב, אבל לדעתי במקרה של buy and hold של המדד לשנים ארוכות - לא משתלם. במקרה של stock picking והחזקה של 6-12 חודשים… לא ברור לי, יתכן שמשתלם למכור ולקנות. למישהו יש תובנות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 15:14
יש לך רווחים ממניות של יותר מ־721 אלף בשנה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2024 15:43
בראייתי לא משתלם.

אני מניח שהכוונה שלך למכור ולקנות מיד בחזרה כדי לאפס את המס. כאשר מוכרים וקונים אז יש חיכוך - עמלות קניה/מכירה ומרווחים לכל כיוון, זה יכול להגיע ביחד ל- 1% מכל הסכום, בעוד שהמס הוא רק על הרווחים.

יתר על כן, הפעולה הזו מאבדת את דחיית המס, כלומר אותו מס שנשלם עכשיו לא יצבור יותר ריבית דריבית.

יחד עם הנאמר, אם יש סיבות אחרות למכירה אז ייתכן שכדאי. לדוגמה, קרן שהעלתה דמי ניהול בצורה פראית. או לחילופין, אני משכתי כספים כדי להוציא לחו"ל כל עוד אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 11:46
למה זה צריך להיות 721K ממניות?

יכול להיות 720 מעבודה, ו5 ממניות
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 12:06
מס יסף היום הוא על סך כל ההכנסה החייבת, ואת זה הוא רשם שבכל מקרה הוא משלם (3%).

מס יסף החדש של 2% הוא רק על הכנסות שאינן מיגיעה אישית.

כלומר אם נניח הוא מרוויח בשנה מעבודה 720 אלף ועוד 701 אלף רווח הון, אז הוא ישלם מס יסף מהסוג הראשון (3%) על 700 אלף, ולא ישלם כלל את מס היסף מהסוג החדש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 12:14
כמו ש- @חתול לילה כתב, לדעתי, אם לא תכננת למכור והכסף מושקע בצורה שמתאימה להקצאה המתוכננת שלך, ולטווח ארוך, אז אין סיבה למכור.

כמו ש- @ירח אפל כתב

מכירה של סכומים קטנים או כאלו שלא יוצרים רווחי הון מאוד מאוד משמעותיים לא רלוונטיים למס החדש.

לכן לדעתי האישית זה רלוונטי רק אם תכננת למכור סכום משמעותי (עם רווח הון מאוד משמעותי) בזמן הקרוב. ואז לדעתי יש הגיון למכור עכשיו.

אני יכולה לשתף שאנחנו מכרנו השנה RSU כי רצינו לצמצם את הסיכון של מניה בודדת ולהעביר עוד כסף למדדים רחבים. זה נמכר עוד לפני שנודע על הגידול במס היסף. אחר כך המניה המשיכה לעלות ושקלנו למכור עוד אבל עדיין התלבטנו, ואז לאחר ההכרזה על מס היסף, זה הטה את הכף, והחלטנו למכור סכום משמעותי נוסף עוד השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 12:41
ואו. רק עכשיו הבנתי את זה! תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 17:09
לטובת קוראים עתידיים שנמצאים במדרגת מס יסף עבור רווחי הון, ערכתי חישוב של מתי מכירה וקניה בכלל כדאיים (מבחינת מיסוי בלבד).

אם מוכרים וקונים היום, "מרוויחים" 2% מהרווח הלא ממומש הנוכחי, אבל "מפסידים" את התשואה העתידית (נטו) של 28% מהרווח הלא ממומש הנוכחי - שמשולמים היום למס הכנסה במקום לצבור תשואה עד למכירה העתידית. כלומר זה פחות משתלם ככל שהתשואה העתידית גבוהה יותר.

אם מניחים מדרגת מס עתידית של 30% זה מתרגם לנקודת איזון של תשואה עתידית ברוטו של בערך 10.2%. כלומר אם אנחנו מניחים שמהיום ועד למכירה הסופית תהיה לאותה השקעה תשואה כזו או יותר, לא משתלם למכור ולקנות היום אפילו מבחינת שיקולי מיסוי. אם פחות - צריך עדיין כמובן להתחשב בשיקולים שתוארו מעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2024 17:22
אבל זה רלוונטי רק אם מניחים *בנוסף* שתהיה חייב למכור (בעתיד) סכום כזה שיגרום לך לעבור את מדרגת המס הנוספת (כלומר מכירה עם רווח הון של מעל 720K₪).

אם זה לא המצב, ויכולים להמשיך ולווסת את המכירות העתידיות כך שלא תעבור את מס היסף בעתיד, אז אין שום סיבה למכור בלי קשר לתשואה.

אגב, אני יכולה לראות מצב שבו ״נאלצים״ למכור סכום כזה שיעבור את מס היסף הנוסף - למשל במצב שצריך כסף לקניית דירה.

בהקשר הזה אנשים צריכים לשים לב שגם השבח ממכירת דירה (שעליה אין פטור ממס שבח) נכנס לחישוב לצורך מס היסף הנוסף…