⬅ חזרה לאינדקס

איך בוחרים מוסד לתואר שני?(מדמח)

🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2024 06:11
היי כולם,אני מסיים השנה/ סמסטר א הבא את התואר הראשון (מדעי המחשב בבר אילן),מאוד התחברתי לתחום של למידת מכונה ואני מתחיל לשקול לעשות תואר שני.

התחלתי להסתכל על מסלולים שונים שאני מתקבל אליהם, ועלתה לי השאלה, איך בכלל בוחרים את המוסד לימוד?

אני רואה הרבה פוסטים שמנסים להשוות בין מוסד x למוסד y.. הייתי רוצה לדעת מה הדברים שלדעתכם אני צריך לתת להם דגש בשביל לקבל את ההחלטה נניח רגע ואת העניין הלוגיסטי אני שם בצד?

יותר ספציפי, האם יש חשיבות לשם של המוסד בתואר שני באותו האופן שיש לתואר ראשון, בין אם ארצה ללכת למחקר או לתעשיה?

האם זה משנה כמה המרצים באותו מוסד מוכרים בתחומם, כנל בין אם בתעשיה או במחקר?

ברייכמן לדוגמה יש מסלול ייעודי ללמידת מכונה ודאטה סיינס, בבן גוריון זה מסלול יותר קלאסי של תואר שני במדעי המחשב, אמנם המסלול ברייכמן נשמע יותר מעניין,אבל בשביל עניין יש ויקיפדיה, אני מעדיף להתעסק שנתיים בקורסים שקצת פחות מעניינים אותי אבל שכן יעזרו לי להגיע לתחומים שיותר מעניינים אותי בהמשך הקריירה, ולא ליפול סתם בגימיק עם buzz words (לא שאני אומר שזה המצב)..

אבל זה קצת סטייה מהנושא, בתכלס במקום לפתוח כל יומים פוסט על השוואה בין 2 אוניברסיטאות, הייתי שמח להחכים ממכם ולהבין קצת יותר איך אעשה את ההשוואה בעצמי.

מאמין שזה פוסט שיוכל לעזור גם לחברה בעתיד

תודה רבה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2024 20:45
בתואר שני אתה בוחר מנחה, לא מוסד.

אני לא מכיר מספיק את התחום של למידת מכונה מהצד המחקרי, אבל הייתי מתחיל מלחפש כנסים בתחום ולקרוא מאמרים משם ולהבין באופן יותר ספציפי אלו כיוונים או תת-תחומים נראים לך מעניינים.

אחרי זה תחפש מנחים שמתעסקים במה שמעניין אותך. תחפש מנחים פוטנציאליים ב-dblp.org, תקרא קצת מאמרים שהם הוציאו בשנים האחרונות ותבחר את מי שנראה לך הכי מתאים.

חשוב לציין שתואר שני זה לא המשך של תואר ראשון אלא יותר כמו הקדמה לדוקטורט. הקורסים שאתה לוקח הם "על הדרך", עיקר התואר הוא מחקר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2024 22:00
לא יכול להדגיש את המשפט הראשון בתגובה הזו יותר. זה בפער גדול הדבר הכי משמעותי (שקול כנראה למוסד עבור תואר ראשון).

אני באופן אישי לא ממליץ להירשם לפני שיש לך מנחה, למרות שהרבה מוצאים במהלך הסמסטר הראשון/שני בתואר השני שלהם.

תנצל את הזמן (והקשרים) שיש לך בבר אילן לחפש מנחה שם, אולי על בסיס פרויקט סוף תואר בתואר הראשון שלך, זה יעזור לך לצבור ניסיון מחקרי ולבנות קשרי עבודה עם מנחה פוטנציאלי .
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2024 00:06
אני לא מסכים בקשר לבחירת המנחה לעומת המוסד. נכון, מנחה נהדר יקפיץ אותך קדימה ומנחה בינוני ישרוף לך את הזמן. אבל, יש אלמנטים אחרים במנחים שפשוט אי אפשר לדעת מראש. מנחה נהדר יכול להיות שיהיה עסוק מדי מכדי לתת קשב למסטרנט. ואז במקום לקדם אותך, להשיג מלגה, להגיש הצעות מחקר, אתה תעשה עבודה מיותרת, תאלץ לקחת קורסים לא רלוונטיים כי מנחים טובים יכולים לדרוש והזמן ימרח. לכן, לא רק שם מקצועי ופרסומים זה מה שחשוב. בעיני הכי חשוב זה מנחה שנוח לעבוד איתו, ורק אחרי זה שהוא מקצועי. גם אם תעשה את המחקר שלך בתחום מסוים ואת הדוקטורט / עבודה בתחום קרוב - לא נורא.

ובנוגע לבחירת מוסד - אני לא מסכים שאין לזה משקל. אם אבחר מוסד שנמצא פיזית רחוק ממני אני אגיע פחות מאשר מוסד קרוב, ויש לטעמי משקל מאוד גבוה לנוכחות פיזית במעבדה. בנוסף, למוסדות שונים יש תנאי קבלה שונים. אם תצטרך לבזבז סמסטר או שניים רק בהשלמות במקום בעיקר, כבר יצאת מופסד.

אני חושב שיש משמעות לשם וטיב המוסד, אבל בעיקר יש משמעות ליכולות שלך, נסיון, מעבר רעיונות, כנסים.

בנוגע לשיקולים של תוכנית. אני לא חושב שזה בעיה להתמקד בנושא ספציפי. להפך, זה המטרה של התואר השני.

אם התחום ברייכמן נשמע לך מעניין והתואר יותר מתאים לך, נשמע נהדר.

אבל, ברייכמן יש מחקר? תזה? והאם לא ניתן להרכיב בבן גוריון תואר מהנושאים שמעניינים אותך? מתקשה להאמין שיש משהו שמלמדים ברייכמן ולא בבן גוריון.

שיהיה בהצלחה על כל פנים. עבור מי שמתעניין במחקר עצמו, התקופה של התואר תהיה משמעותית ומרחיבת אופקים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2024 16:25
אוסיף על מה שאמרו קודם - בתואר שני הכי חשוב המנחה + הקהילה המחקרית.

אני הייתי מחפש מקום שיש בו *מספר* מנחים פוטנציאליים (כי תמיד יכול להיות מצב שלמנחה ספציפי לא יהיה מקום במעבדה/יצא לשבתון וכו). ובנוסף הולך למקום שיש בו מעבדות מחקר "חיות", כלומר שתלמידי מחקר מגיעים לשם בצורה תדירה, משתפים פעולה, מפרסמים בכתבי העת הנחשבים של התחום וכו'.

בסוף החוויה שלך מהתואר זה המנחה של + הסביבה.