⬅ חזרה לאינדקס

האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף?

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 02:33
השנה עברתי לIB, מה שאומר ששנה הבאה באיזור מאי אני אצטרך להגיש דו״ח מס. אני קורא עכשיו קצת על התהליך, ואני מתחיל לראות יתרון לא קטן במה שהסתכלתי עליו בעיקר כחיסרון עד כה.

נגיד ואני מוכר מניות ברווח בינואר, נגיד רווח של 100K. על הרווח הזה אני על פי חוק (להבנתי) צריך לדווח בדו״ח מס שאגיש במאי של שנה אחרי. נגיד שיקח למס הכנסה חודש לחזור אליי עם המס שאני צריך לשלם, שהוא במקרה הזה 25K. אז בעצם אפשר להגיד ששנה וחצי, יכלתי להשתמש ב25K האלה, ולהשתמש בהם ליצור רווחים. בעוד שבבית השקעות בארץ, המס היה נלקח ממני במכירה.

אם אני מבין נכון נראה שמימוש רווחים עדיף שיהיה בתחילת שנה. האם אני מפספס כאן משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 10:18
לא חושב שאתה מפספס משהו.

בצד הקיצוני יכול להיות מקרה שאתה מפסיד את הרווחים האלו ואין לך כספים לשלם למס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 10:29
כן. חבות המס היא עד סוף ינואר בשנה שלאחר הרווח, לאחר מכן המס מתחיל לצבור ריבית של 4% + הצמדה למדד.

כלומר אתה מרוויח לכל היותר שנה ובממוצע חצי שנה, בהנחה והרווחים שלך מתפלגים שווה בשווה לאורך השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 17:01
זה בדיוק השיקול כרגע של הרבה משקיעים בוול סטריט. יש השערה שבגלל שהיתה שנה מאד רווחית, מימושים יגיעו רק בינואר כדי לדחות מס
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 20:50
האם זאת שיטת המיסוי הנפוצה גם בחו"ל. לכאורה זה אומר שיהיו ירידות בתחילת ינואר אם להרבה אנשים כדאי לממש.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2024 14:31
נדמה לי שעד סוף פברואר יש פטור של 50% מריבית והצמדה ועד סוף מרץ יש פטור של 25% מריבית והצמדה. אחרי כן כפי שכתבת החוב צובר ריבית של 4% והצמדה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2025 02:29
לא כל כך הבנתי כאן משהו - ממדריכים שקראתי הבנתי שאת דו״ח המס מגישים רק במאי לא? אז איך כבר מינואר זה צובר ריבית? הנחתי שעד שלא מגישים את הדו״ח אין בעצם באופן רשמית חוב עדיין, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2025 06:17
חבות המס היא לתאריך 31.12.

מאותו הרגע גם אם יש חוב וגם אם יש החזר, הם מתחילים לצבור ריבית והצמדה.

את התשלום עצמו אתה יכול לבצע כשתגיש דוח, אבל בתוספת הריבית וההצמדה.

וכמו שנרשם: