⬅ חזרה לאינדקס

מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 14:08
שלום,

מוכרת מניות לאחר שנתיים מרגע ההענקה, לאחר שעזבתי כבר את החברה שממנה הוענקו המניות.

מנסה לבדוק כיצד לצמצם את עלות העמלות בכל שלב, ועלות ההמרות. את הכסף מתכננת להשקיע באפיק סולידי, צריכה אותו בשנה הקרובה כנראה.

1- עלות המרה- מה נחשבת עלות המרה טובה מדולרים לשקלים?

הנאמן (ESOPׂׂ) אמר שלוקח את שער המחאות קנייה בנק הפועלים ואותו מכפיל ב 1.005 - האם זו נחשבת עלות טובה ?

עלות המרה בבנק לאומי זה 0.2% - וכרגע מנסה להוריד אותם.

2- עלות העברה- האם ניתן להתמקח עם ESOP על עלות ההעברה?

הבנק רוצה 0.225% מהסכום (גם על דולרים וגם על שקלים) כשעלות מינימלית היא 22$ והמקסימלית היא 150$. גם את זה מנסה להוריד.

יש אפשרות להוריד בכלל עמלות העברה?

3- ניתן להעביר את הכסף ישירות לבית השקעות?

4- אם אני מתכננת להשקיע באפיק סולידי, עדיף בשקלים או להשאיר בדולרים?

5- יש עוד עמלות נסתרות ש ESOP או הבנק יכולים לקחת ששווה להתמקח עליהן?

6- אם אני מתחילה להשקיע באפיק דרך הבנק ואח"כ רוצה להעביר אותו לבית השקעות, האם יש עלויות לכך? איך עושים זאת בפועל?

המון תודה ומקווה שהפוסט יעזור לעוד אנשים!
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 14:14
השאלות כנראה טובות, אבל זה תמיד נראה לי מצחיק שאנשים מתמקחים על 0.2% אחרי שמס הכנסה לקח להם 50%.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 14:17
אמת.

מכרתי בשנה שההכנסות שלי היו נמוכות, אז מקווה גם לחסוך קצת במס הכנסה.. מנסה למקסם מה שיכולה את הרווח מהמניות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 14:22
א. יכול להיות שהם במדרגת 10% (+ 0-12 בט"ל)

ב. זה ששילמת 50% למס הכנסה זו עלות שקועה, השאלה היחידה שצריך לשאול זה האם הזמן שלי להוזיל את ה-0.2% שווה או לא בראייה קדימה
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 14:29
ברור שרציונלית אתה צודק, אני מוצא שלפעמים כדאי להרפות מעט לטובת השלווה הנפשית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 14:51
זה נכון בלי קשר ל50% :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 17:31
אם את צריכה את הכסף בשנה הקרובה בשקלים, ואת משאירה אותו בדולרים, את בעצם מהמרת שהשקל יתחזק (או ישאר אותו דבר) מול הדולר ביום שכן תעשי את ההמרה.

אם את צריכה אותו בדולרים כמובן שעדיף להשאיר בדולרים מאותה סיבה.

לא יודע איזה השקעה סולידית את מחפשת, אבל את צריכה לבדוק אם יש לך גישה למשהו כזה באמצעות דולרים. (פיקדון דולרי או משהו כזה). האופציות השקליות הרבה יותר נגישות ומוכרות הייתי אומר.

לא הבנתי מה האלטרנטיבה מלמכור את המניות אצל הנאמן? את לקוחה שבויה שלהם כי המניות כבר שם. לא?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 17:39
תודה רבה על העזרה והמידע!

כן נראה שאמכור רגיל דרך הנאמן (אכן לקוחה שבויה) ואתן להם להמיר את הסכום לשקלים לפני שמעבירים לבנק.

תודה רבה על העצות!
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 17:55
זה מה שאני עושה.

לא בדקתי מה מרווח השער שלהם, אני פשוט מניח שהם פחות חזירים מהבנק.

לא כתבת מה המרווח מהשער בבנק שלך (כתבת עלות המרה אבל לא מרווח שער, ששם הכסף הגדול)
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 18:04
הממ שאלה טובה, לא בטוחה מה המרווח שער.

אני בבנק לאומי- אבדוק

תודה רבה על העזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2024 21:50
לדעתי את מבלבלת פה בין מרווח ההמרה (ההפרש בין שער קניה לשער מכירה) לבין עמלת המרה.

ESOP מציעים שער המרה שכולל הטבה שלדעתי היא די סבירה. לא חושב שתצליחי לקבל שער המרה טוב יותר בעצמך בבנקים הישראלים. ב IB שער ההמרה עדיין יהיה משמעותית טוב יותר ממה שאיזופ מציעים. אני מניח שה 0.2% שאת מתכוונת בבנק לאומי זוהי עמלת המרה, ולא קשורה למרווח.

אם אני זוכר נכון איזופ לא לוקחים עמלה עבור ההמרה.

למיטב ידיעתי לא ניתן להתמקח עם איזופ. אנחנו לקוחות שבויים אז למה שיתקחו איתנו?

העמלות שאת מדברת עליהן הן עבור קבלת מט״ח. במידה ותבחרי לקבל שקלים לא תשלמי את העמלה הזו.

לא. לבית השקעות ניתן להעביר רק מחשבונך האישי. החשבון שממנו איזופ יעבירו את הכספים הוא לא על שמך.

תלוי לאיזה מטרה את צריכה את הכסף.

איזופ גובים עמלה מסך התמורה ועמלת העברה. עמלת העברה תלויה במטבע בו תבחרי לקבל את הכסף.

לא חושב שאיזופ גובים עמלות נוספות.

הבנק יגבה עמלת העברה רגילה בשקלים ועמלה גבוהה יותר לקבלת דולרים. על כל העמלות בבנק ניתן להתמקח.

ישנה עמלה מפוקחת על ידי בנק ישראל. על מנת להעביר תיק ני״ע מבנק לבית השקעות משלמים עמלה קבועה של 5 ש״ח לניירות ישראלים. במידה ומחזיקים ניירות זרים אני חושב שהעמלה שונה אבל לא זוכר בדיוק.

באופן כללי (לא המלצה) - לדעתי אם מקבלים את התמורה לבנק ישראלי אז עדיף לקבל בש״ח, ואם לחשבון בחו״ל, בארה״ב למשל, אז עדיף לבחור לקבל דולרים ולהמיר ב IB.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2024 14:23
שוב תודה רבה על המענה והמידע!!

צודק, אני אכן מתבלבלת בין מרווח ההמרה לבין עמלת המרה, רק עכשיו הבנתי שיש את שני האלמנטים האלו בהמרה ושיש הבדל ביניהם.

1- ב ESOP לא דיברו איתי על עמלת המרה כששאלתי, אז מניחה שאתה צודק ושאין.

הם כן אמרו שהם עושים את ההמרה לפי שער המחאות קנייה של בנק הפועלים כפול 1.005

זו הכוונה למרווח ההמרה? אם כן, מה זה אומר בפועל?

2- בבנק בהתחלה אמרו לי עמלת המרה של 0.2% ואחרי שהתמקחתי אמרו שיבדקו על הנחה.

הם כן אמרו שיש הטבה בשער 0.5% ==> אם הבנתי נכון הכוונה שהם נותנים את התוספת הזו כהטבה על שער ההמרה? (למשל השער הדולר 3.7 שקלים אז על כל המרה של דולר יתנו לי תוספת של 0.5% שזה ייצא עוד כמה אגורות?)

מקווה שהסברתי ברור..

הבנתי נכון את ההבדלים?

אני יודעת שמדובר בסכומים שאולי ייצאו לא גדולים בסוף, אבל ממש הייתי רוצה להבין איך הדברים עובדים- כדי להגדיל את היידע הפיננסי שלי וכן בנוסף לחסוך מה שניתן.

שוב תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2024 14:38
ניקח מספרים קלים - אם השער שאת רואה בגוגל זה 4 שקלים לדולר, מרווח המרה של 0.5% אומר שתי אגורות לכל דולר. כלומר, על 100 דולר תקבלי 400 שקלים פחות 200 אגורות, או 398 שקלים. הסיבה היא שהבנק מבצע את ההמרה בשער שונה מהשער שאת רואה בגוגל, והוא רוצה גם להרוויח אבל בעיקר לא להפסיד. זאת "עמלה" מבלי שקוראים לה כך, והיא גבוהה בהרבה מעמלות אחרות בבנק.

אם תמירי 50k דולר, במקום לקבל 200k שקלים תקבלי 199k, כלומר פוטנציאלית יכולת לשמור עוד אלף שקלים בכיס.

בבנק קוראים לזה "הטבת שער" כי בלי ההטבה המרווח גבוה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2024 15:10
הבנתי- תודה רבה!

- אז בעצם ככל שמרווח ההמרה קטן יותר ככה אשלם פחות עמלה, וככל שמרווח ההמרה גדול אשלם יותר? זאת אומרת, אם מרווח ההמרה הוא למשל 0.8% אז על כל דולר שאמיר אקבל 3.2 אגורות פחות?

- איזה מרווח המרה שנחשב טוב יחסית לדעתך? (שיהיה לי קנה מידה)

- ואם ESOP אמרו שההמרה נעשית אצלם כך: (שער המחאות קנייה בנק הפועלים) * 1.005

זה אומר שמרווח ההמרה שלהם זה 0.005 ?