⬅ חזרה לאינדקס

משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות

🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2024 10:29
היי,

אשתי עוזבת את מקום העבודה שלה, ויכולה לקבל 25000 שקל מכספי הפיצוים ללא מס. אנחנו מתלבטים אם למשוך את הכסף הזה ולהשקיע אותו בקניית האופציות ממקום העבודה.

הרציונל: חסכנו ביחד כבר כמיליון וחצי שקל לפנסיה (בני 38), הסכום הזה לא יהיה פקטור גדול בפנסיה, ואפשר להפנות אותו להשקעה יותר מסוכנת אבל שתניב רווח יותר גדול. יש לנו כסף בצד שיכול לממן את האופציות, אבל אנחנו מעדיפים להשתמש בו בשביל לסגור משכנתא (ריבית של 5.5 בערך בשנה). מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2024 10:43
25,000 אלף ש"ח?

זה לא קריטי. אם אתם צריכים את הכסף תמשכו אותו
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2024 11:06
אני בכל מקרה אוהב למשוך את כל הפיצויים הפטורים.

אגב גם "לסגור משכנתא" פטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2024 21:54
תודה אורי - למה את ״אוהב״ למשוך את הפיטורים? לי זה מרגיש כמו אינסטינקט - אבל אשמח לשמוע יותר ממך
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2024 22:03
כי זה כסף פטור ממס שאני יכול לנצל אותו למטרת השקעות שלי או צריכה, על הדרך אני גם חוסך את הדמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 13:05
לשקלים אין צבע.

אין משמעות לשאלה האם אתם רוכשים את האופציות מכספי הפיצויים ומחזירים את המשכנתא מכספים שחסכתם מהנטו, או להפך.

אין תלות בין מקור הכסף לייעוד שלו.

אז השאלות צריכות להיות נפרדות:

1.האם למשוך כספי פיצויים פטורים או לשמור את הפטור לפנסיה? (שאז מקבלים יותר פטור, אבל יותר מאוחר).

2.בלי שום קשר להאם משכתם את הפיצויים או לא. האם לקנות (המילה הנכונה למעשה היא לממש) את האופציות של מקום העבודה? השאלה פה היא האם אתם מאמינים בחברה ורוצים להמר עליה.

3.בלי שום קשר להאם משכתם את הפיצויים או לא, והאם קניתם את האופציות או לא, האם שווה לסגור את המשכנתא או להשקיע את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 13:17
מה עם ההשלכות של זה על הטבות המס בקצבה בפנסיה?

זכור לי (במעומעם) שקראתי פעם שעצם המשיכה עשויה להשפיע על המס על הקצבה שאתה מקבל בפנסיה (מעבר להקטנת הסכום בפנסיה, שזה כמובן יקרה, ו״מתקזז״ עם הכסף שקיבלת מהמשיכה)
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2024 13:57
אותי זה לא מעניין.