⬅ חזרה לאינדקס

דילמה- מדמ"ח משרה ראשונה

🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 11:11
לומד מדמ"ח בטכניון , כרגע באמצע השנה השנייה , ממוצע סביב ה90.

אני נכנס לשלב בו אני אתחיל לחפש משרת סטודנט, מה שככל הנראה ישפיע גם על המשרה-המלאה הראשונה שאעבוד בה.

מצד אחד, אני מאוד ממוקד ליזמות . לכן אני מתכוון להימנע מלהיכנס ל"כלוב זהב" (עבודה בתנאים מעולים אך עם הגבלת יכולת השפעה ומיצוי עצמי).

ממה ששמעתי מהרבה יזמים, וזה גם נשמע מאוד הגיוני, אם הכיוון שלך הוא יזמות אז בעבודה הראשונה העדיפות היא לחברה קטנה-סטארטאפ בה תוכל לקחת על עצמך המון אחריות ולתת אימפקט גדול, בשונה מחברה גדולה שם הכל "מקובע".

ככה שמשרת סטודנט בחברה גדולה, שבדר"כ מלווה בהתחייבות להמשך משרה מלאה לאחר סיום התואר, היא בעדיפות נמוכה אצלי.

מצד שני, בתור סטודנט מתחיל לא יהיה לי הרבה יותר משאבים ללמוד ולהתפתח בחברה גדולה בהתחלה?

וכמה חברות קטנות בכלל מגייסות סטודנטים במשרה חלקית? ממה שבדקתי יש הרבה פחות היצע (שגם ככה נמוך), ככה שהסיכויים להתקבל לאחת כזו נמוכים משמעותית.

אני יודע שהמצב בשוק קשה, וההתלבטות שלי היא "באוויר" כשאין לי שום הצעה על השולחן,

ועדיין אשמח לשמוע מה אתם חושבים שנכון לעשות? עד כמה התחלת הקריירה בחברה גדולה, מקשה על המעבר בהמשך לעבודה בסטארטפים קטנים?

ובכללי יש טיפים למצוא משרות סטודנט בחברות קטנות?
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 11:27
אף פעם לא שמעתי על התחייבות כזאת. אמנם לא עבדתי במשרת סטודנט, אבל אני בתעשייה כבר 15 שנה כולל 2 חברות גאמפא

אם כבר אני מכיר הפוך, יש סטודנטים שרוצים להמשיך ולא מתקבלים \ אין תקן \ ...

אני חושב שהכי חשוב, אם יש לך את היכולת (זמן), זה לעבוד איפשהו.

אם זה יהיה סטארט-אפ או חברה גדולה - זה עדיפות משנית.

בכל מקרה תלמד המון, וככל שהאנשים סביבך יהיו חזקים יותר, ויהיו מוכנים להשקיע בך, תגדל יותר.

יש חסרונות לסטארט-אפ - לפעמים הפשרות (איכות קוד לדוגמה) שהם יהיו מוכנים לעשות גדולה יותר, הפיקוח (code review, תהליכים) יהיה חלש יותר, ובתור חדש בתחום זה יכול לפגוע בלמידה שלך.

המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 20:35
לא סגור הבנתי את המשפט, אבל אין התחייבות להמשך בשום משרה לאחר שום תואר. אתה יכול להתפטר ההתראה של חודש וככה גם המעסיק שלך יכול לפטר אותך.

בהחלט. אם אתה רוצה להיות בצד הטכני, זה בהחלט יכול לעזור להיות בחברה גדולה לראות איך מתגלגלים העניינים.

בהחלט.

מותר לחשוב על העתיד, הכל בסדר.

רוב היזמי הייטק שאני מכיר (אישית ובדיעבד) באים מרקע טכני עשיר ועשו סיבוב בחברות הכי גדולות בשוק לפני שיצאו במשהו משלהם.

תסתכל על בכירים וfounders של חברות בארץ, רובם עבדו בחברות גדולות, או בחברה הכי גדולה בארץ, שהיא צה"ל
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 11:23
לדעתי לקראת תחילת קריירה בגיל צעיר יש 2 מטרות שאמורות להכווין אותך (בתחום העבודה, כמובן יש מטרות נוספות בתחומים אחרים בחיים):

1. שיפור יכולת ההשתכרות העתידית

2. ניצול המצב הנוכחי (עיסוק בלימודים, חוסר מחויבויות, עודף זמן פנוי) לטובת מטרה מס׳ 1

שיפור יכולת השתכרות יכול לבוא במספר תצורות:

1. צבירת נסיון משמעותי שיקנה לך יתרון על פני מועמדים אחרים בעתיד במשרות עתידיות או בהקמת עסק - זה יכול לקרות בעבודה וגם מחוץ לעבודה - פרוייקטים אישיים / מיזמים

2. קיבוע שכר גבוה שיעזור לך במשא ומתן במשרות עתידיות / פרוייקטים עתידיים כעצמאי

3. יצירת רשת חברתית שתעזור לך להכניס רגל בדלת למשרות עתידיות / פרוייקטים כעצמאי

אתה טוען שאתה בעל אופי יזמי - קודם כל, מה גורם לך לחשוב ככה?

ואם זה באמת הכיוון, ההמלצה שלי היא למצוא עבודה בחברה גדולה שבה תלמד קצת (לעומת סטארטאפ) וגם תעשה קצת (לעומת סטארטאפ) אבל תרוויח הרבה (לעומת סטארטאפ), מה שיאפשר לך לעבוד מהצד על מיזמים משלך (אתה צעיר עם הרבה זמן פנוי ומוטיבציה) שדרכם תלמד הרבה וגם תעשה הרבה אבל תרוויח מעט מאוד אם בכלל.

בסופו של דבר תגיע לנקודה בה תוכל לעשות שינוי כיוון עם כרית ביטחון כלכלית או שתחליט שבעצם להתפתח בחברה הגדולה זה מה שאתה מעדיף לעשות.

עריכה: למען הסר ספק אני ממליץ לעבוד על מיזמים מחוץ לעבודה בהיקף קטן/קטנטן - המטרה היא ללמוד ולהשיג נסיון עד שתגיע למצב בו תרגיש בטוח לקפוץ למים.