⬅ חזרה לאינדקס

רטיבות מהשכן בזמן שיפוץ בדירתי

🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 20:04
שלום,

קנינו דירה בבניין, התחלנו שיפוץ ביום רביעי לפני שבוע בדיוק.

אחרי ההורדה של תקרת גבס בחדר מקלחת גילינו נזילה רצינית (טיפה מטפטפת כל 5 שניות בערך) מהשכן מעלינו.

השכן הפסיק להשתמש במקלחת הבעייתית מאז, יש שיפור קל אבל הנזילה עדיין פעילה.

השכן הפעיל ביטוח עוד ביום רביעי. הגיע אינסטלטור מטעם הביטוח ביום ראשון שהציע פתרון זמני (חיזוק חיצוני של האיטום בין כמה אריחים), השכן סירב ובצדק בעיני.

הגיע היום (רביעי) מפקח מטעם הביטוח. לא היה מוכן להגיד כלום - לא מה יהיה הפתרון, לא מתי יתחילו לעבוד...

השכן אמר שהוא מתקשר לנדנד לביטוח אבל לא מחזירים לו תשובות.

הקבלן שלי כבר רוצה להמשיך לעבוד - אריחים, הנמכות וכו' בחדר הזה, אבל אין טעם לעשות את זה כל עוד יש רטיבות פעילה מהשכן.

מה אני יכול לעשות במקרה הזה?

להפעיל את הביטוח שלי יעזור?

להשהות את השיפוץ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 20:38
דבר ראשון להודות לאלוקים ולשכן שיש שם אנשים טובים שאכפת להם

לא מובן מאליו, לצערי, נתקלתי במקרים אחרים
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 20:47
אחלה שכן .

לדעתי אתה יכול להתקדם עם השיפוץ למעט לוחות הגבס .

אולי תיקח את הקבלן ותראו מה הבעיה אצל השכן?

יכול להיות שזה משהו פשוט והקבלן שלך יסדר את זה בזול.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 20:57
לא, הביטוח שלך לא ייקח אחריות על תיקון בדירת השכן.

שהשכן ייקח איש מקצוע נורמלי ויתקן את הנזילה אצלו, ואחרי זה שימצה את ההליכים מול חברת הביטוח שלו.

גרירת הרגליים של חברת הביטוח שלו אינה תירוץ לעיכוב התיקון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 22:37
לצערי הייתי במצב הזה, מהצד השני.

טיפלתי מהר דרך הביטוח וככל הניתן אבל זה אכן לוקח זמן והסחבות כי חברת הביטוח עובדת בשלבים כפי שתיארת. התיקון ארך מקצה לקצה כ 3 שבועות, לא כולל צביעת תקרה בדירה מתחת.

התיקון באופן פרטי יכול לנוע מסכום צנוע ועד סכום גבוה - ייתכן והנזילה התפשטה לעוד חדרים ובגלל נקודות נוספות מעבר למקלחון. תיאורטית, השכן עשוי להרים עוד ועוד רצפות / לייבש את החול עם תנורים וזו רשימה חלקית...לכן, לדעתי, על השכן אכן לפעול דרך הביטוח גם אם זה מעכב אצלך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2025 22:41
שהשכן יבדוק מה עלות בין שרבב בהסדר לשרבב לא בהסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 17:52
מס חלופות לדעתי:

1. שווה לשקול להפעיל שמאי פרטי לבדיקה מול הביטוח,

2. לדבר עם השכן להביא מאתר שיאתר את מקור הנזילה, בהנחה שזה איטום שהשכן יבצע תיקונים ויחליט אם שווה לו להפעיל ביטוח בהנחה שנמצא נזילה שיתקן ויפעיל

ביטוח (לשיקולו). זה שחב הביטוח מורחת וגוררת בטיפול הבעיה אינו מונע מאיתנו לתקן ואחכ להסדיר פרוצדורה.

3. בכל מקרה באחריות השכן איתור ותיקון הנזילה בהקדם, שווה לצלם ולתעד למען הבטחון שלך לנזק עתידי.