⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן?

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 11:26
היי,

זוג בתחילת גילאי ה-30 ללא ילדים (נכון לעכשיו). חושבים על השקעה בנדל"ן - תוהים אם לחכות לצבירת הון נוסף - או ששווה להיכנס לכך עכשיו.

מצב הוני:

300 אלף - קרנות השתלמות נזילות.

900 אלף - מניות מופשרות וקופ"ג להשקעה במחקי מדד.

100 אלף - בבנק (עו"ש, מט"ח, קרן כספית).

מאזן חודשי:

מצליחים לחסוך כל חודש כ-20 אלף ש"ח מהנטו.

משלמים שכירות 5,000 ש"ח.

נקודות נוספות:

ב-3 שנים הקרובות צפויות הוצאה חד פעמית של כ- 500 אלף ש"ח.

אין עזרה מההורים בכלל.

גרים בחיפה.

תוהים - האם כדאי להשקיע בנדל"ן, ואם כן - בדירה זולה להשקעה במצב הנוכחי? (עד 1.2 מיליון) או לחכות קצת לצבור לטובת בדירה למגורים (2.5-3 מיליון)?

חשש מרכזי - לא להיות עם שולי ביטחון להוצאות לא צפויות.

אשמח לעזרה ולדברים לקחת בחשבון בהחלטה - תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 12:01
בכל שישים ומשהו שנותיי לא שמעתי דבר כזה, ואתה כותב בכזאת נון-שלנטיות :)

מנסה לשבור את הראש על מה מוציאים חצי מיליון באופן חד-פעמי ומתוכנן מראש (שהוא לא נדל"ן) ולא מצליחה.

לפי מצב החיסכון עד כה, אני מבינה שזה די חדש, לא?

אולי שווה לרפד את החסכונות עוד כמה שנים לפני שחושבים על דירה להשקעה?

כמה שכ"ד תקבלו עבור דירה כזאת? כמה הוצאות תחזוקה תצטרכו כדי להשאירה במצב סביר?

אתה צודק. מתוך 1.3M שצברתם עד עכשיו, ישארו לכם 800K אחרי ההוצאה הענקית (אולי יותר אם תמשיכו לחסוך באגרסביות). מתוך זה, רוב הכסף ילך להון עצמי לדירה וכל זה עוד לפני הגעת הילדים לעולם.

השאלה שלי היא למה דווקא דירה זולה להשקעה ולא השקעה בשוק ההון (תיק עצמאי, קרנות מחקי מדד רחב, לעשור ומעלה)? כך, גם אם יהיו מדי פעם הוצאות בלתי צפויות - אפשר יהיה למכור קצת מהתיק, דבר שקשה יותר לעשות מקירות הדירה.

וברוך הבא כמובן!
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 12:06
היי

חחח כן, ההוצאה החד פעמית הוא על תהליך פונדקאות. סליחה על הנונשלטיות :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 12:17
כן - אנחנו בשולי רווח כאלה בשנתיים האחרונות בלבד.

זאת באמת המחשבה שלי. החשש היחידי הוא האם אנחנו "מפסידים" את עליות המחירים של הנדל"ן.

מאמין שאזור 2,500-3,000. מבחינת הוצאות תחזוקה - שאלה רצינית. ברגע האמת אני מניח שלא נעשה דברים בעצמנו וניקח בלעי מקצוע חיצוניים.

נכון לעכשיו אנחנו כן מושקעים בשוק ההון (גם אם באופן עקיף) - רוב הכסף הוא במניות/קופ"ג להשקעה/ קרן השתלמות. מה שניתן לעשות זה להעביר את הכסף מקופ"ג להשקעה לתיק עצמאי של מחקי מדד.

תודה רבה!

עדיין, השאלה המרכזית המרחפת - האם אנחנו "מפסידים" את רכבת הנדל"ן הישראלי. (כמובן שאין תשובה חד משמעית לזה..)
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 12:33
בהצלחה לכם. האם דירה למגורים שקולה לדירה שבה אתם כרגע גרים בשכירות של 5?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 12:38
בערך.

מחיר השכירות הוא קצת מתחת למחיר השוק (מאמין שניתן להשכיר אותה גם ב-6).

אבל היינו שמחים לקנות אותה - הבעלים לא מעוניינים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 12:46
אתם מתכננים לקנות במרכז או בחיפה?

מתייחס גם לדירה להשקעה וגם זו העתידית שתיועד ל(מגורים?)

כמובן שהנבואה ניתנה לשוטים , אבל היסטורית למיטב ידיעתי רוב עליות המחירים היותר משמעותיות קרו בנכסים הממוקמים במרכז.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 12:48
כנראה שחיפה בשני המקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 13:19
אז אחרי זה בעזרת השם יהיה לכם גם הוצאות על תינוק - אוכל, לול, חיתולים, גנים וכל שאר הדברים. . .

קח את זה גם בחשבון
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 13:38
הכל פונקציה שכל כמה שונאי סיכון אתם.

על פניו אתם יכולים לקנות דירה של 2.5-3 עם משכנתא נסבלת יחסית להכנסות שלכם.

החזר המשכנתא יהיה יותר גבוה מהשכירות כרגע אבל עדיין יאפשר לכם לחסוך במקביל חצי מיליון ב3 שנים.

הרבה אנשים לוקחים התחייבות כזאת עם הכנסה פנויה נמוכה משלכם. אבל זה לא אומר שהם צודקים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 15:18
הנדל"ן בישראל הוא לא יצור אחד ולא רכבת אחת.

היות ושאלתך היא על חיפה, תצטרך לבחון את העובדות והמגמות בשכונות הרלוונטיות לך.

הדירה שבה תרצו לגור כנראה לא תהיה בשכונה (ובגודל וכנראה גם בשנת הקמתה) שבה תרצו להשקיע, אז כדאי לבחור קודם כל בין שתי החלופות ואז להתחיל מסע למידה והיכרות עם השכונה - גם מבחינת המציאות בשטח וגם מבחינת תוכניות העירייה בהמשך.

קח בחשבון שהפרמטרים אינם זהים לגמרי בין 2 החלופות.

ואוו, זה כל-כך יקר? לא היה לי מושג.

אם אתם זוג גברים - יש לי קרוב משפחה שהביא לעולם עם בן זוגו ועוד 2 נשים ישראליות כמה ילדים (הורות משותפת די מורכבת). זאת אפשרות רלוונטית?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 18:31
לו הייתי במצבך הייתי ממשיך להכניס כסף בצורה אגרסיבית לשוק ההון ולא רוכש דירה כרגע.

אתם לפני הוצאות גדולות ואחרי שיהיו לכם ילדים אז ההוצאות יגדלו, ההון שלכם לדעתי לא מספיק כרגע בשביל להיכנס להרפתקאות כאלו.

חכו עד שתתייצבו, נכון שמחירי הנדלן עולים אבל גם שוק ההון עולה, וכשתקנו דירה כשיהיה לכם הרבה יותר כסף נזיל ולא 800 אלף אז האפשרויות שלכם לדעתי יהיו גם טובות ואיכותיות יותר.

בהצלחה