⬅ חזרה לאינדקס

איך פותחים עסק

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 20:18
שלום חברות וחברי הפורום

רציתי לקבל קצת מחוכמתכם, חוכמת ההמונים

למדתי כצעיר הנה"ח לאחר מכן למדתי חשבות שכר והייתי ראש מחלקה במשרד ממשלתי

תוך כדי למדתי יעוץ מס בכל המבחנים קיבלתי בן 90 ל100 ונכנסתי לעבודה במשרד בוטיק במרכז שמשלב מחלקות ישראל ואמריקה.

עם קצת מזל והרבה עבודה כבר תקופה מכובדת אני ראש מחלקת עצמאים זה כולל שאני מכשיר כל עובד ומתנהל מול לקוחות ומול הרשויות

בקיצור עושה הכל.

אחרי הרבה מחשבה זה ממש הזכיר לי קללה תנכית "כרם תיטע ולא תחללנו" ואני חפץ לפתוח משרד עצמאי.

גם אם לא לבא ישר לשכבות האוכלוסייה שאני מתעסק איתם כיום ואפילו רק לצמצם משרה ולעבוד חצי בשבלי וחצי לבוס.

אבל פה נימצא האבל הגדול, איך אני פותח, ממה אני מתחיל

אני בטוח שלקוחות יביאו לקוחות [כמו שקורה היום רק שהבוס מרוויח] והכדור יתגלגל

אבל מה יהיה הנפץ שיבעיר את אבקת השריפה שתשגר את הכדור

חייב עזרה

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2025 20:40
תתחיל מהשאלה הזו. הבוס יסכים בכלל שאתה תעבוד חצי עצמאי וחצי בשבילו? בחוזה העבודה שלך אין שום התיחסות לשאלה של התפטרות ומעבר לעצמאי/חברה אחרת ובדגש על שימוש בלקוחות המשרד?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 00:32
תודה על המענה

אך אין התייחסות לזה בחוזה

ושימוש בלקוחות המשרד אפילו שזה כלכלי זה ממש לא מוסרי כך שלא היה לי בכלל צד כזה
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 04:16
שימוש בלקוחות המשרד יכול להיות ברמות שונות.

אני מדבר על לקבל את ההמלצה שלהם על ההתנהלות שלך, דבר שבו אני לא רואה פסול מוסרי, אבל בהחלט צריך לבדוק אם הוא אסור בחוזה ההעסקה שלך (או אפילו מבחינת החוק, לא מבין ביחסי עובד מעביד).

לדוגמה, אם אתה פונה לכל הלקוחות שעבדת איתם, מספר שאתה פותח בדרך חדשה ועצמאית ומבקש מהם לכתוב לך כמה מילים טובות על המקצועיות שלך. בצורה כזו אתה יכול להראות באתר פוטנציאלי תגובות מבעלי עסקים מוכרים. אבל לא בטוח שתהיה לך עבודה לאחר מכן, ושזה מותר מבחינה חוקית.

בקיצור, השאלה כמה הבוס שלך מפרגן לך שתהפוך להיות עצמאי, היא שאלת מפתח בדרך העבודה שלך בלהפוך לעצמאי. קח בחשבון, שעצם בדיקת הנושא אצל הבוס עשויה כבר לסכן את מקום העבודה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 06:10
השאלה היא על ליטרלי איך לפתוח עוסק? כי זה ממש פשוט ותחקור בגוגל היה עוזר בזה.

מהבחינה הכללית תמצא לך לקוח-2-3 קודם כל שאתה מציג את עצמך כעצמך ולא כחלק ממשרד x ולאחר שיהיו לך כמה קבועים תקופה תעשה צעדים "גדולים" צעד אחד בכל פעם

אף פעם לא תיהיה ודאות מוחלטת על דברים כמו "איך" במשהו שטרם עשית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 22:36
מה הנפץ שיתניע הכל?

לקוחות, לקוחות ולקוחות.

הרי אתה לא צריך ציוד מיוחד עבור מה שאתה עושה אני מניח אז עלות ההשקעה היא לא גדולה עד אפסית.

אתה תעלה ותיפול על דבר אחד ויחיד, כמה כסף אתה יכול להכניס והאם אתה יכול להכניס עוד כסף/לקוחות בהמשך כך שזה ישתלם לך אם בכלל.

באיזה שהוא אופן אני די מקנא בך, כי דווקא ייעוץ זה בין הדברים שבאמת נראה שאפשר לעשות בהם כסף במידה ואתה מוצא לקוחות.