⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בקשר למעבר בנק

🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 12:27
ברשותי חשבון בבנק מזרחי - משכורת (ממוצעת מינוס) שנכנסת מידי חודש, כמה אלפי שקלים בחשבון עו"ש, כמה עשרות אלפי שקלים בקרן כספית ומשכנתא. אני משלם בכל חודש עמלת מסלול ודמי כרטיס. ברצוני להרים טלפון לבנקאי ולבקש להפסיק לשלם עמלות, במידה ואסורב, אני מתכוון לעבור לבנק יהב ובכך להמנע מתשלומי עמלות. שאלתי היא, האם העובדה שיש לי בבנק מזרחי משכנתא וקרן כספית, צריכה להילקח בחשבון אם ברצוני לעבור בנק, או בעצם, האם אני יכול לעבור לבנק יהב, ועדיין להחזיק בבנק מזרחי משכנתא וקרן כספית, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 13:01
המשכנתא לא תלך לשום מקום אבל קרן כספית מצריכה חשבון בנק. ניתן למכור בבנק אחד ולקנות מחדש בבנק אחר.

האם ניתן לקחת משכנתה בבנק בו אין לך חשבון? אם כן, איך משלמים את ההחזרים?

בכל מקרה שווה להתמקח וגם לאיים אם צריך בעזיבה אבל לא מפה תחסוך את הכסף הגדול לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 13:15
קח טיפ:

תצרף למסלול עמלות ב10 שקלים בחודש.

תוציא כ"א חוץ בנקאי חינמי (כמו I NEED IT) ותבטל את הבנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 10:51
מסלול עמלות ב10 שקלים AKA מסלול היברידי - בוצע.

כ"א חוץ בנקאי חינמי - MAX ביחד בשבילך - בוצע. לכשיגיע, אבטל את כ"א הבנקאי.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2025 03:29
האם כדאי בסיטוציה דומה לשל @Mars1 גם להוציא כרטיס דביט? (לא מצליחה להבין אם פרט לדמי הוצאה יש גם איזה שהוא תשלום חודשי נסתר)

אני רואה פה המלצה גורפת להתנהל עם כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים. האם יש יתרון נוסף פרט לפטור מדי כרטיס לשנה? (ממה שאני רואה ההטבות בכרטיסים השונים הן לא מאד משמעותיות)
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2025 05:28
הרבה יותר קל לעבור בנק ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2025 09:22
אין בעיה להעביר את הקרן הכספית איתך

שתעשה ניוד זה יעבור אטומטית

משכנתא תלוי מתי לקחת בגדול

אבל ככל הנראה ישתלם לך להשאיר אותה במזרחי ואז תצטרך לעשות הוראת קבע לסכום שלה בכל חודש

תבדוק שלא תשלם עמלות בחשבון שישאר במזרחי

יש מועדוני לקוחות (הוט מהנדסים, ארגון המורים וכו וכו) שנותנים פתור לתקופה ארוכה מדמי ניהול ועוד הטבות ובנוסף גם מענק מעבר של כמה אלפי שקלים

אני עכשיו עברתי ללאומי וזה בגדול מכניס לי בערך 5 אלף שקל המעבר הזה (במענק ניוד + הלוואה ללא ריבית) + פתור ל5 שנים מעמלות

אבל כן זה קצת כאב ראש

לא הייתי עושה את זה רק בשביל לחסוך 10 שקל בחודש