⬅ חזרה לאינדקס

אזרח אמריקאי - האם לדווח?

🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 09:28
מה הסכנה שאזרח אמריקאי וישראלי שמעולם לא עבד או חי באמריקה לוקח כשהוא לא מדווח כלום לIrs?

האם לדעתכם רוב הישראלים בעלי אזרחות נוספת אמריקאית מדווחים?

האם אתם מכירים סיפורים אמיתיים שהirs פנו לאזרח שמעולם לא גר בארה"ב או דיווח להם משהו בטענה כל שהיא?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 09:38
סיכון גבוה - הבנק (הישראלי) שלך יגלה שאתה אמריקאי ויחסום לך את החשבון עד שתראה לו שאתה מיושר בדוחות מול ארה"ב.

סיכון נמוך (אך לא אפסי) - ה-IRS יפנה אליך.

מי שעלה מארה"ב בוודאות כן. מי שנולד פה, הייתי אומר כ-50%.

מקרים בודדים. אבל הסנקציות עלולות להיות כבדות ביחס לעלות הדיווח.

מלבד חסימת החשבון על ידי הבנק, אם ה-IRS פונה אליך לפני שתדווח לו, הם רשאים לשלול ממך את החרגת השכר (מה שמאפס לרוב הישראליים את חבות המס בארה"ב), ואז גם תהיה חייב לדווח וגם תאבד הטבת מס משמעותית (ומשמעותית יותר בהכנסות נמוכות).

סנקציה קשה נוספת היא שאם במקרה יש לך חבות מס (למשל מהשכרת דירה, מכירת דירה להשקעה, פדיון קרן השתלמות, הפשרת RSU וכדומה), וחבות המס שלך כולל קנסות וריבית צומחת למעל $50,000 אז רשויות ההגירה עשויים לא לחדש לך את הדרכון. כיום בניגוד לעבר, הם מבקשים את מספר ה-SSN שלך בכל בקשה לחידוש דרכון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 11:25
הסיכוי שה IRS ייפנה אליו הוא אפסי בכמעט כל מקרה (לדעתי...). (חוץ ממקרים בהם יש הכנסות מאוד גבוהות המדווחות ל IRS (מבנקים בארהב או ישראל))

תיאורטית, אם אי פעם יבקשו ממנו קנסות, הן יכולות להיות מאוד גבוהות.

אם הוא נולד בישראל, אין לו הכנסות אמריקאיות והוא לא מדווח לבנקים הישראליים שהוא אמריקאי, נראה לי שהסיכוי לבעיות כלשהם הוא אפסי :) .

לדעתי הרבה פחות מרוב. ה IRS מפרסמים סטטיסטיקות של דוחות של יחידים עם טופס 2555 לפי מדינה וטופס 1116 לפי מדינה.

בשנת המס 2021 (הפרסום האחרון), דווחו 17,750 דוחות עם 2555 מעבודה בישראל ו 43,078 עם 1116 עם דיווח על הכנסה ממקור ישראלי. בוודאות הרבה מאוד מהדוחות עם 2555 הם גם עם 1116, כך שסהכ זה הרבה פחות מ 60,000. בנוסף, בדיווח של ה 1116 נספרים גם תושבים אמריקאים עם הכנסות מישראל (לדוגמא תושבי ארהב עם דיבידנדים ישראלים). נראה לי שלפי כל ההערכות של מספר האמריקאים בישראל זה יוצא פחות מרוב.

מעולם לא שמעתי על מקרה כזה.

המצב היחיד שראיתי, בו ה IRS פנה למישהו שמעולם לא דיווח, הוא כשמישהו ויתר על האזרחות ולא דיווח על זה בטופס 8854. הם קיבלו מכתב מה IRS המודיע להם שכנראה הם חייבים בדיווח.

הסיכוי לדעתי אפסי שהם יתחילו לרדוף אחרי אנשים בישראל שאין ל IRS מושג האם הם חייבים כסף (רוב הסיכויים שלא), וגם במקרה שהם כן חייבים כסף, ל IRS אין שום דרך אפקטיבית לגבות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 11:52
לדעתי האמריקאים יתפסו את כולם בסוף אבל לא הגענו לסוף עדיין
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 11:52
תודה לכם,

בהמשך לנושא:

האם חשבון ib גורם לקשר אוטומטי עם irs?

האם קיום של קופות גמל וכו' ועם טפסי w9 ומספר ssn אומר שהאזרח מוכר לirs? מה בעצם המשמעות של הטופס w9 הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 11:55
בוודאי, זה חשבון אמריקאי לכל דבר ואתה נדרש למלא בו את עניין האזרחות ואת מספר ה-SSN שלך.

לא בהכרח, אבל סיכוי מסויים שמתישהו מס הכנסה בישראל ישתף מידע על זה עם האמריקאיים תחת FATCA.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 12:22
יש הערכות של 100-200 אלף בעלי אזרחות אמריקנית חיים בישראל. לכן מספר המדווחים כנראה 30-50%.

אני מדווח וכך גם כל בני משפחתי, וכל מי שאני מכיר. המאמץ סביר, בין אם אתה לומד לדווח לבד ובין אם אתה נעזר ביועץ חיצוני

לא שווה את הסיכונים ש FIYaacov@ תאר למעלה.

שווה תשלומים שמקבלים, כמו על ילדים וסיוע בלימודים אקדמיים (ולפעמים גם סיוע כמו בזמן הקורונה)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 12:27
ככה הם תופסים אותך :)

רוב האנשים שאני מכיר עשו יישור קו בגלל זיכויים שהיו זכאים להם.

אגב, בגלל ההארכה הגורפת עד ל-30/9/2025, אפשר עדיין להגיש דוחות של 2020-2021 ולקבל מענקי קורונה.

גילוי נאות: לא עובד ב-IRS ואין לי אינטרס מיוחד להגדיל את כמות המדווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 12:35
כל אחד רואה את האנשים שמסתובבים סביבו D:

לדעתי הרוב המוחץ לא מדווח.

בכל מקרה לבעלי הכנסות גבוהות שבכל מקרה משלמים פה הרבה מס האפקטיביות בלדווח יורדת משמעותית

מפני שבכל מקרה יש להם מספיק ניכוי מס זר (גם באופציה של ביטול החרגת שכר)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 12:41
הפוך. לבעלי הכנסות גבוהות יש גם חסכונות ואז או שיש להם הרבה PFIC, או שיש להם חובת מיסוי על ריבית, דיבידנדים ושכ"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 12:46
התכוונתי להכנסות גבוהות מעבודה.

אבל אתה צודק הייתי צריך לציין זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 15:08
אם זה מה שייקרה, אז עוד לפני הסוף הם יתפסו את כל הדיווחים הלא נכונים ואז הרבה מאוד מאלו שדווקא כן מדווחים יהיו בבעייה עוד לפני הסוף :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 15:28
הבעיה היא יותר עם הבעיות שבנקים ישראלים עושים…

כמו ש- @FIYaacov כתב

מה גם שבכל פתיחת חשבון חדש (בנק או ברוקר) הם שואלים אם יש אזרחות אמריקאית וצריך לחתום להם שאין לך!

אם ההכנסות הן מ- RSU אז הנזק הוא קטסטרופלי.

כי מאבדים את כל היתרון של דחיית המס בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 15:30
אם מדווחים נכון, נראה לי שהסיכוי שיהיו תאונות מס נוראיות במהלך החיים היא מאוד גבוהה (הכנסות פסיביות פטורות בישראל, מלגות פטורות בישראל, משכנתאות בשקלים, מכירת דירה יחידה בישראל, רווחים משינויים בשער הדולר/שקל ועוד ועוד. אם מגיעים ל NIIT, אז עוד 3.8% על הכנסות פסיביות זה גם הרבה כסף). הפתרון הוא או לא לדווח לפי הספר, או לא לדווח בכלל (או לשלם הרבה כסף לארהב...). לגבי הסיכונים, לא נראה לי שאי דיווח יותר מסוכן מדיווח לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 15:32
שוב, הבעיה היא עם הבנקים בישראל…
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 15:38
מסכים. לכן כתבתי אם נולדו בישראל (ולכן לא מופיע ארהב כארץ לידה בתעודת הזהות/דרכון) ולא מדווחים לבנק שאתה אמריקאי.

נכון שצריך לחתום על הצהרה לא נכונה כשפותחים את החשבון... אבל אם לא רוצים לשלם מס כשיש איזשהו תאונת מס בשלב כל שהוא, צריך לחתום על דוח לא נכון כשזה קורה :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 15:48
נכון…

אבל קשה לי לראות אנשים חותמים אקטיבית על מסמך שיקרי בבנק ישראלי, שבו הם מצהירים בפירוש שאין להם אזרחות אמריקאית.

לעומת זאת גם כאן בפורום אתה רואה שיש ״גישות שונות״ לדיווח שמקילות על אנשים לדווח בצורה ש… איך נאמר… מקילה עליהם לא לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 15:58
כל אחד עם מה שהוא מרגיש בנוח לעשות...

יש כאן הרבה שרשורים על פתיחת חשבון אמריקאי עם כתובת אמריקאית. אאלט, בהרבה מהבנקים האמריקאיים זה אומר חתימה על משהו לא נכון... כשאנשים פותחים חשבון ב IB ומצהירים על הניסיון שלהם בשוק ההון, לא נראה לי שכולם מצהירים את האמת לאמיתה :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 16:15
ברור! מבחינתי זה נחשב כאחד שיש לו חשבון מסחר ותיק השקעות.

אבל במקרה של RSU הנזק הוא גם מעצם זה שאתה אמריקאי ואין לך דחיית מס, ללא קשר לחובת הדיווח.

אבל שוב כל אחד רואה את האנשים סביבו, לרוב האנשים אין RSU וESPP גם מבין בעלי הכנסות גבוהות

(שיכולים להסתדר גם במקרה של ביטול אופציית החרגת שכר)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 16:35
עם ה- RSU הנזק הוא כפול, גם אין דחיית מס וגם כל הסכום מוגדר כהכנסה.

וכמו ש- @דן ג. כתב יכולות להיות עוד הרבה ״תאונות מס״…
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 17:29
אני חושב שאחד שמקבל RSU צריך לשקול ביטול אזרחות אמריקאית בגלל הRSU בהמשך,

(למרות שאנו גרים במדינה קטנה במזרח התיכון) ולחפש אזרחות אחרת נוספת.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 17:38
הסבר מה זה rsu?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2025 17:45
תוכנית מענקי מניות לעובדי הייטק (בחברות הגדולות)

לא רלוונטי לרוב האנשים וכמו שכתבתי ל @קפיצת הדרך לעיל.(אולי פה בפורום זה הרוב.)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2025 15:00
אני אזרח ארה''ב, שחי בישראל על ויזת סטודנט מאז הולדתי.

יש לי מנייה אחת באינטראקטיב ברוקרס. שהרווחתי עליה כ70 דולר, ואני רוצה למכור אותה.

אבל הבנתי שאם אני מרוויח סכום כל שהוא עלי לדווח לארה''ב, גם אם לא לשלם.

אשמח אם מישהו יעשה לי סדר.

1) האם אני חייב בדיווח? אין לי הכנסות אחרות או עבודה, אני סטודנט, וקניתי מנייה בשביל הכיף.

2) האם אני חייב בדיווח לישראל? אני גר פה, אבל כסטודנט. לא כתושב.

3) מה קורה אם אני לא מדווח? בישראל, ובארה''ב. לכאורה בישראל אין להם מידע על זה, כי אני לא אזרח, ומושקע ישירות בארה''ב. בארה''ב לעומת זאת, הבנתי שהם מקבלים דיווח ישיר מאינטראקטיב, האם הם יבואו לחפש אותי בשביל שלא דיווחתי על 70 דולר שבכלל לא מחייבים אותי בתשלום?

4) האם יש דרך קלה לדווח בארה''ב?, אני לא הולך לשלם 1000 ש''ח לרואה חשבון בשביל מנייה של 1900 ש''ח בסך הכל.

האם אני תקוע בבוץ הזה או שיש לי איך לצאת ממנו בבטחה?

תודה על העזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2025 22:17
היי, די דחוף לי לדעת.

אני קניתי מנייה של ברקשיר, מנייה בי, סתם בשביל הקטע. ואז גיליתי שכאזרח ארצות הברית אם אני מוכר אותה אני צריך לדווח. אממה, שכל מה שהרווחתי עליה זה עשרים דולר, כך שאם אני ידווח, אני ישלם רק על הכנת והגשת הדוח יותר מהמניה כמעט. האם יש פתרון? האם יש סיכון? והאם זה שהחשבון שלי הוא באינטראקטיב העולמי מסבך את זה יותר כי זה באמריקה?

האם יש היתכנות לעונש כלשהוא על העלמת הכנסה של 20 דולר, שפטורה ממס? ומה היא יכולה להיות לכל היותר?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 16:10
במצב שתיארת, לא מחויב בדיווח. עם זאת אם לומד באחת האוניברסטאות הגדולות ייתכן ותרצה להגיש דוח בשביל לקבל את החזר המס בגין לימודים (עד $1000 לשנה בתלות בשכר הלימוד ששילמת). אם תגיש דוח צריך לדווח על אותה מכירה בדוח.

חריג: אם אתה נשוי למישהי שאינה אמריקאית, תהיה חייב בדיווח.

תלוי באמנת המס מול מדינת התושבות שלך.

לפי מה שתיארת, נראה שאתה לא חייב בדוח שנתי בארה"ב.

סימפל טקס לוקחים 350 שח
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2025 18:25
ממה שבדקתי, כל מכירה של נייר ערך ברווח מחייב בדיווח גם אם אין חיוב לשלם
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2025 17:07
מוזמן להביא מקור.

ייתכן ובדקת לגבי PFIC (אבל ציינת שזו מניית ברקשייר שהיא אינה כזו), לחלופין, ייתכן שקראת על חובת דיווח בישראל אם מכרת ברווח בברוקר זר.

לקרן אמריקאית/מניה רגילה, אין שום חובה כזו, וחובת ההגשה היא כללית יותר ותלויה בגובה ההכנסות שלך מכל המקורות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 10:32
שאלה -

אני אזרח אמריקאי מכח סבא שלי, נולדתי בארץ ללא שום קשר ממשי לארה''ב. הבנק שלי לא יודע שאני אמריקאי אז אני הולך עם הגישה של לא לדווח. תיק ההשקעות שלנו על שם אשתי ומקו'ר לחשבון בנק נפרד שלה.

עבדתי באמזון וקיבלתי RSUs, בשעת המימוש אצטרך לחתום על W9, האם יהיו לי בעיות עם זה? מס ההכנסה ששילמתי בשנת ההענקה מספיק גבוה כדי לכסות את המס שהייתי צריך לשלם לארה''ב. או לחילופין האם אני יכול לטעון שאני לא אזרח אמריקאי ולמלא W8ben?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 10:44
האם יש הגיון למלא רק fbar?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 11:04
אתה טוען שאתה כן אזרח אבל לא הולך לדווח ל IRS או לבנק אני מניח שגם לא דיווחת לאמזון?

קצת ספגטי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 11:05
למה לא למלא את כל הטפסים שצריך? למה רק?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 11:32
גם אם היית מדווח, לא היית צריך לדווח על ההכנסות מהחשבון הזה.

לא רק בשעת המימוש, אלא מהתחלה. היות ובארה"ב RSU ממוסים בשוטף ולא רק במכירה. כל שנה אתה צריך לדווח על הסכום שהופשר כהכנסת עבודה.

פיסית, אתה יכול. מהותית, עבירה פלילית (בארה"ב).

מה המניעה שלך מדיווח שוטף? יש לך ב350-500 שח בשנה דרך סימפלטקס.

במיוחד לאור זאת שעיקר ההשקעות שלכם הוא בחשבון של אשתך ולא מחויב בדיווח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 13:02
לא זכור לי שנדרשתי למלא W9, אמזון לא יודעת שאני אמריקאי ואני כבר לא עובד שם יותר.

הW9 זה רק בשביל לשחרר את הRSU מהנאמן.

אני מעדיף לא לדווח כי זה עוד בירוקרטיה והתעסקות, מה גם שלאורך חיים שלמים 500 בשנה מצטבר לסכום שהייתי מעדיף להימנע מלהותיא בלי שאני מקבל ממנו אף תועלת (אני לא יכול לאזרח את ילדיי)
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 13:08
לשיקולך... היו מצבים בהם הבנק עלה על אנשים שהם אמריקאיים. חסם להם את החשבון עד שהוכיחו שהתיישרו בדיווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 14:54
לפי מה שהוא כתב לא בטוח שזה יסתכם ב- 350-500₪ בשנה.

כי:

כלומר הוא קיבל בעבר RSU ולא דיווח עליהם עדיין (ולא שילם את המס בהענקה).

בהחלט יש מצב שהוא היה צריך לשלם מס בזמנו ולכן אולי גם יהיה קנס, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 14:56
לא תהיה חבות מס לארה''ב כי בזמנו חישבתי ואם אני לא טועה שילמתי מספיק מס הכנסה בארץ כדי לכסות מס הכנסה בארה''ב פלוס המס על הRSUs
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2025 15:06
גם אם כן, אבל זה לא ייקר את הכנת הדוח :)

תלוי מה היו הסכומים וכמה מס עודף היו לו ב10 השנים שלפני, ייתכן ולא היה חייב במס בארה"ב.

זו אמירה קצת מסובכת, היות וחבות המס שלך הינה 0 בארה"ב רק בתנאי שהגשת את הדוח (סוג של ביצה ותרנגולת).
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 01:48
מעניין לשאול

האם מס הכנסה הישראלי

מקבל מידע ישיר מהirs

על הכנסות בחול, של תושבים ישראלים

המדווחים בחול, עי ssn, או itin
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 06:32
כן, בהחלט.

לפי הסכם FATCA.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 10:54
1. חילופי המידע האוטומטיים הם רק אם דיווחת לגוף הפיננסי שאתה תושב מס ישראלי.

2. FATCA הוא מאוד חד צדדי... כך שישראל מקבלת מידע מוגבל מאוד. המידע על הכנסות הוא רק על הכנסות ממקור אמריקאי ומאוד לא מפורט. אין מידע על ייתרות בחשבון. אז לדוגמא במקרה שתושב ישראל מחזיק רק מניות לא אמריקאיות בברוקר אמריקאי, המידע שעובר ב FATCA הוא רק לגבי החשבון (שם, מספר חשבון וכו. אבל אין שום פרטים לגבי הכנסות או ייתרות)

3. אין שיתוף אוטומטי מדיווחי מס שלך ל IRS (הם לא מדווחים לישראל מה אתה מדווח על ה 1040/1040NR שלך.

4. יש הסכם חילופי מידע באמנה, אבל נראה לי שזה רק לפי בקשות מאוד ספציפיות במקרי חקירה וכדומה.

באמת לא מומחה לנושא, אז יכול להיות שכל מה שכתבתי לא נכון...
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 12:02
אבל גם לא צריך את כל זה, רשות המיסים יכולה פשוט לבקש ממך את הדוח האמריקאי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 13:08
כמובן. יכולים לדרוש ישירות מתושב ישראל גם דוחות מהברוקר הזר וכל מה שהם צריכים.

נראה לי שהוא שאל מה הסיכוי שיעלו על מישהו שלא מדווח :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 15:56
אגב באמת ביקשו ממני דוחות מהברוקר הזר (7 שנים)...
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 15:59
רצו לבדוק דיווח פיפו?
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 16:02
לא. רצו לוודא שאני לא מעלים מיסים.