⬅ חזרה לאינדקס

לא ניתן להציע מניות למכירה בעת סבב גיוס?

🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2025 11:37
בעוונותי השקעתי סכום של כ 80 אש"ח בסטרטאפ מתחום הפודטק.

כעת בעקבות השקעה אחרת, אני נדרש לסכום הנ"ל ומעוניין למכור את אחזקותי במסגרת סבב הגיוס הקרוב.

אציין שבמקור רכשתי את המניות בנאמנות דרך מגייס, כחלק מקבוצה שהתאגדה ע"מ להגיע לסף ההשקעה הנדרש בגיוס.

התשובה שקיבלתי מהמגייס היא "במהלך גיוס לא ניתן להציע מניות למכירה כי זה מפריע לגיוס".

ברור לי שמה שמפריע הוא שהכסף יגיע לכיסי ולא אל החברה, אך מעולם שמעתי על סימוכין חוקי לטענה שכזו.

מישהו מכיר או שמע סימוכין לקביעה הנ"ל?

ואנא, אל תשלחו אותי לעו"ד. זה ברור מאליו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2025 12:31
לפי מה שאני מכיר, אתה צריך שהדירקטוריון יאשר לך למכור את המניות למישהו אחר.

כאמור על כל הזכויות והחובות שלך חתמת בהסכם קבלת האופציות ואתה צריך להסתכל שם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2025 14:56
רוב הסיכוי שנתת פרוקסי למגייס שנותן לו להחליט עבור הקבוצה בכל נקודת החלטה, ככה שלא ברור האם יש לך איזשהו קייס...אבל הייתי קורא את ההסכם.

בכל מקרה, מה שאתה מדבר עליו זה סקנדרי, בעצם שבזמן גיוס הון לחברה, חלק מהכסף ילך במקום לקופת החברה לבעלי המניות...זה קורה בד"כ בחברות בתחום חם, שיש המון ביקוש לגיוס והמשקיעים מעוניינים "לשים את היד" על כמה שיותר מניות ומוכנים לתת גם "כסף הביתה" למשקיעים ולעובדים.

אם החברה היא לא במצב מדהים, אין ביקושי יתר להשקעה ומשקיעים לא עומדים בתור... בד"כ המשקיעים לא יהיו מוכנים לכך שמישהו יקח כסף הביתה ויצפו שכל שקל/דולר יכנס לחברה לצורך הצלחתה.

* אם בתור מגייס אתה מתכוון לכל החברות האלו שמציעות "גיוס המונים" לכל מיני מיזמים שלא הצליחו לגייס בשום צורה אחרת...קח את זה בתור שיעור ואף פעם אל תשקיע בכל המיזמים האלו שמשווקים דרך האינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2025 20:52
תודה לכל העונים!

לאחר שיחה עם המגייס, אכן אין מניעה חוקית אבל נדרש אישור דירקטוריון.

ממש לא כך. אם כבר, הלקח הוא: לא עושים עסקים עם חברים ...