⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום

🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 10:07
אהלן, אני תיכוניסט בן 18 שרוצה להתחיל (בינתיים בקטן, יש לי 20k להשקעה) לבנות תיק אגרסיבי לטווח ארוך, ובגדול יודע באילו מוצרים רוצה להשקיע. השאלות שלי הן לא על קרנות הסל עצמן, אלא על תכנון כללי לעתיד.

בשנתיים האחרונות (כנראה גם לפני, ולא שמתי לב כי הייתי צעיר) נהיה מפחיד לגור פה. ואני מפחד באמת, ובכלל לא בטוח שארצה לקיים כאן את החיים שלי. מבחינה חברתית, פוליטית, וגם כלכלית. יכול להיות שאחרי השירות בצבא כל החששות האלה ייעלמו, או בכלל יתחזקו, ולכן אני לא מתייחס לעתיד הגאוגרפי שלי ככזה שיתקיים בחו״ל, אלא ככזה שלחלוטין אינו וודאי.

ראיתי פוסטים של חבר׳ה שיורדים מהארץ וחושבים מה לעשות עם תיק ההשקעות, אבל לא כאלה שתוהים איך לפתוח לאור נסיבות כאלה.

האם הגיוני לפתוח את חשבון המסחר אצל בית השקעות ישראלי, או שזו תהיה משקולת שתמשוך אותי לכאן, ועדיף לפתוח בברוקר זר למרות הסיבוך? כמה זה בכלל משנה? או אולי כל עוד מוצרי ההשקעה אמריקאים ונסחרים בדולר בית ההשקעות לא רלוונטי?

מודה מראש על התשובות, וגם כאלה שלא מתמקדות בפאן הפיננסי יתקבלו בברכה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 10:16
דעתי:

תפתח חשבון בבית השקעות ישראלי ותתמקד בתעודות איריות הניתנות להמרה לגרסאות בבורסות אחרות ובמטבעות שונים.

בכל מקרה בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 10:29
איזה סיבוך?

מצטרף לדעתו של אורי, אגב.

בתוספת דגש על התמקחות לפני ההצטרפות על עלות העברת ניירות ערך לברוקר אחר. שלא יזמברו אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 10:43
תודה לשניכם,

בעיקר העניין עם דיווח מסים. ויש לי איך להתמקח איתם עם כמות כזו קטנה של כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 10:50
אם תרצה לעבור לחו"ל אז תצטרך לשלם מס יציאה, שהוא מקביל למכירת התיק.

לכן זה לא צריך להיות שיקול מבחינתך, לא משנה איזה ברוקר תבחר, תצטרך "למכור" את התיק.

בנוסף, בסכומים שתארת ה"מס" הוא שולי לחלוטין בהשוואה לשאר עלויות המעבר.

מצטרף לדעה של אורי שברוקר מקומי עדיף לך כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 11:10
תתחיל בקטנה, צעד אחר צעד, עקב בצד אגודל.

אל תקפוץ מעל הפופיק, תפתח חשבון בברוקר ישראלי ועד 20-30K כדאי אולי בבנק כי הבדלי העמלות בסכום הזה כנראה לא יהיו משמעותיים בכלל.

אם בבנק, להתעקש על ביטול 'דמי משמורת'.

ברוך הבא לפורום ובהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 11:37
ממש ממש לא.

לאנשים עם סכומים כאלו הבנק נוטה לקחת 25 דולר לפעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 12:51
חפש "אלפי דוחות מס". אפשר דרכם להפיק דוח מס שנתי במחיר די נוח.

אך בסכום שלך ובהנחה ותהייה חייל בשנים הבאות ככל הנראה עדיף ברוקר ישראלי, כדי להמנע מדוח שנתי והעלות שלו.

לפני ההתמקחות הם גובים סכום מאוד גבוהה להעברת נייר ערך, כמדומני עבורי במיטב זה היה 100 דולר לכל נייר. אז גם אם תחתוך את הסכום בחצי, הם מרוויחים יפה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2025 00:13
סתם שאלה.

@אלון654 אם אתה מדבר על השקעה לטווח ארוך (ואתה לא אמריקאי) - אז איזה אירוע מס אמור להיות לך, שמסבך אותך ללכת לברוקר זר?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2025 16:50
תודה על התגובה!

בדקתי בתעריפין של מיטב והיה כתוב 10 דולר לני״ע זרים. שווה להתמקח על מחיר כזה או שהוא טוב? לא בקיא בסדרי הגודל...
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2025 19:41
מחיר בסדר גמור.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2025 20:13
אני חושב שלא כדאי לך להשאב למשחק אגרסיבי ואינטסיבי בסחר במניות. בסכום כזה זה גם בטוח לא יעיל כלכלית (עדיף להשקיע בלימוד מקצוע או בהתבגרות נפשית), אלא אם כן אתה מנסה ללמוד איך להיות סוחר יומי, שזה מקצוע בלי יותר מדי עתיד (נראה לי שיש לא מעט שמתחילים ככה ואז או שנוטשים את השוק או שמבינים שעדיף להרגע).

תקנה כמה מניות או מחקה מניות (אולי עדיף חשבון בנק בלי עמלה חודשית/שנתית) ותשכח מזה.