⬅ חזרה לאינדקס

לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה)

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2025 00:38
שלום,

זכינו בדירה בהנחה במתחם האלף בראשון לציון ולפי סטטוס ההיתר אנחנו עתידים לבחור דירה בחודשים הקרובים.

כבר עשינו הרבה עבודה בבחינת התכניות של היזם ושאר הבקשות להיתר שהוגשו במתחם. אנחנו מחפשים איש מקצוע להתייעץ איתו בנוגע לבחירת הדירה - שיכול לבחון איתנו את מיקום המגרש, שאר ההיתרים שהוגשו במתחם (למשל בניינים אחרים שחוסמים את הנוף, המרפסות פונות לים ורוצים למקסם האפשרות לנוף נחמד), מיקום הדירה, כיווני אויר, קומה וכו׳ ולייעץ לנו באיזו דירה לבחור (מיקום הבחירה שלנו גבוה ומתוך המבחר נוכל לבחור פחות או יותר בכל דירה שנראית לנו רלוונטית).

לא צריכים ייעוץ פיננסי משום שיודעים שמה שמכוונים אליו הוא ריאלי לנו (מבחינת הון עצמי וכושר החזר), אלא רק ייעוץ אדריכלי/תכנוני. איזה בעל מקצוע בעצם אנחנו מחפשים?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2025 05:52
אדריכל
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2025 23:57
מתווך
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 09:48
אתה מחפש אדירכל. גם מעצב פנים מקצועי ידע לעזור בזה.

אגב, שאלתי את ChatGPT והוא חיזק - ממליץ גם לך לנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 11:10
לדעתי אתה צריך מתווך, ואם תרצה להיות אפילו יותר מדויק ומסודר כנראה שמאי.

אדריכל לא ידע לתת לך סטטוס של מגרשים אחרים, הוא יותר מסתכל מה אפשר לעשות בתוך הדירה.

לא ברור בדיוק מה המוטיבציה פה - האם לבחור את הדירה "היוקרתית" יותר מבחינה כספית ופוטנציאל שווי או את זו שתתאים יותר לצרכים שלכם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 11:19
סטטוס היתרי בנייה, תוכניות וכו' זה מידע ציבורי ושקוף לכל דורש!

בתור התחלה....הרשות המקומית.

+

בטוחני יש תוכנית המחשה מושקעת של הקבלן שהרי מתעתד למכור 20% לערך בשוק החופשי.

אני קניתי בשכונה שבכלל לא הוקמה ולפי תמונות הבנתי כיוונים, מול הפארק, מרחק מבניין ליד וכו'.

פשוט.

ואכן בתום הבנייה היה זהה לתוכנית שהוצגה 1 ל1 - מנוף לפארק ועד מסלול אופניים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 11:22
ברור שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 12:03
יש בעלי מקצוע מתמחים בעזרה לבחירת דירה במחיר למתשכן
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 17:48
באמת? מה הם למדו? כמה שנים?!

ובעל מקצוע לבחירת הבגד ליום בחירת הנכס גם קיים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 22:10
אם יהיה ביקוש - יהיה קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 23:05
תודה לכולם, זה פוסט מלפני כמה חודשים, הבחירה כבר בוצעה.

כפי שכתבתי בפוסט באמת עשינו את עבודת ליקוט המידע בעצמנו ממקורות גלויים, ונעזרנו באדריכל כפי שהומלץ בתגובה הראשונה לכל מה שהצריך ידע שלנו אין.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 22:51
תודה על העדכון,

תוכל לפרט קצת עבור הדיוט בתחום מה הידע שהאדריכל תרם לכם בו? איזה מידע נוסף הוא נתן שתרם להחלטה, ומה הייתה העלות של היעוץ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 16:10
בחירת סוג הדירה הספציפית - אני ובן זוגי לא מבינים כלל בכל נושא כיווני האוויר, תכנון דירה וכו׳, אז הוא עבר איתנו על כלל מבני הדירות (היו 4 מתוך 7 שהיו רלוונטיים) וניתח איתנו יתרונות וחסרונות (כיווני אויר, תכנון לקוי של כל מיני חדרים ועוד נקודות שלא נתנו עליהם את הדעת בעצמנו כמו קרבה לחדר אשפה, היעדר דוד שמש עד קומה מסוימת, ועוד).

קוי ראיה - רכשנו דירה בבניין שצד אחד שלו פונה לנוף לים. רצינו להבין, בהתאם לתנאי השטח ושאר המבנים בסביבה, מאילו דירות/קומות הכי סביר שיהיה נוף פתוח לים וגם בזה הוא עזר לנו (אבל אם אתה מצליח להבין את התב״ע, אז יש כלים באינטרנט לבדוק קוי ראיה מנקודה לנקודה).

אחרי השיחה איתו הצלחנו להשלים את ה״פאזל״ שהוא דירוג x דירות בהתאם למקום הבחירה שלנו.

התייעצנו עם מכר רחוק אז לא הייתה עלות אבל שאלתי אותו אם הוא היה צריך לתמחר, ובהנחה שאת רוב עבודת האיסוף עשינו בעצמנו, הוא אמר שהיה מתמחר באלפים בודדים (ממש בודדים).

נראה לי שראיתי בפוסט אחר שגם אתה זכית בהגרלה האחרונה, אתה מוזמן לשלוח הודעה בפרטי אם אתה רוצה סיוע בלאתר את המידע שאתה זקוק לו בפרויקט שלך
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 16:14
לרוב הם בעצם יועצי משכנתאות ועיקר פרנסתם מגיע משם.

למרות שלא השתמשנו באחד, כי באמת שעשינו המון מהבדיקות בעצמנו וגם הבנו איך עובדת הבחירה, לדעתי כן יש הרבה זוכים שהיו יוצאים נשכרים אם היו נעזרים במישהו כזה..

לבוא ולבחור ב-45 דקות דירה כשעד רגע הבחירה עצמה אתה לא באמת יודע אילו דירות נותרו במלאי זה אירוע שצריך להתכונן אליו, וראיתי לא מעט זוכים שהגיעו למעמד הזה די המומים ובציפיה שהקבלן יסייע להם (וזה ממש לא תפקידו/מעניין אותו..)
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 16:21
יועץ משכנתאות זה תחום פרוץ ללא כל תעודה וכל אחד מומחה מטעמו.

כל אדם חמישי שאני מכיר ואינו יועץ משכנתאות מבין לא פחות מהם.

יועץ משכנתאות מבין כביכול במימון הכי נכון לרכישת הנכס. מספרים נטו.

לא בענייני נדל"ן - ביקןשים, קומה, כיוןנים ומחירים
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 17:31
גם בזה לא (רובם).
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 19:09
צודק.

לכן הייתי עדין בניסוח וכתבתי "כביכול".

סטודנט שנה ב' לכלכלה יודע טוב יותר מרובם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 21:14
התייחסתי נקודתית למה שצוין קודם בשרשור (יועצים לבחירת דירה בפרויקטי דירה בהנחה למיניהם).

אני לא מערערת על מה שכתבת, רק ממה שיצא לי לראות בבחירת הדירה ובקבוצות השונות של מחיר למשתכן למיניהן, הרבה מהזוכים לא נמנים על אותם ״כל אדם חמישי״ שאתה מכיר.. וחוסר הידע/התושייה שלהם להתעסק בזה יוצא בעוכריהם. עד כדי הפסדת ההזדמנות, לעיתים
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 21:46
ועדיין...מה הקשר בין יועץ משכנתה לבחירת הדירה הנכונה ביותר?

הוא מכיר את שוק הביקושים, את היתר הבנייה העתידי להרחבה שאולי קיים, פרופיל הדירה הכי מבוקש בכל עיר?!

הוא רק צריך לדעת מהי הדרך הזולה ביותר עבורך להחזיר הלוואה של 1 מיליון₪. במקרה ההלוואה עבור דירה

..
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2025 22:35
שאלת (כנראה בציניות ) מה הם למדו, אז רק שיתפתי שמאלו שאני נחשפתי אליהם, הם עוסקים כיועצי משכנתאות (שמשווקים בעיקר לקהלי מחיר למשתכן, ולכן משווקים את עצמם גם כמתמחים גם בכל התהליך של הזכיה ובחירת הדירה, כן גם תוך התחשבות בשיקולי פרופיל הרוכש, המיקום וכו׳). אני עדיין חושבת שעדיף להרבה זוכים להיעזר במישהו כזה, מאשר לעשות את כל התהליך לבד..

הטעות שלי היא כנראה שהגבתי ברצינות לתגובה צינית ובכל מקרה, למען הסר ספק, אני לא - לא מסכימה עם מה שכתבת :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2025 00:21
באמת? יועץ משכנתאות בקיא בשווקים שונים בו-זמנית. כל מי שזכה בכל עיר יוכל לקבל מנו עצה מושכלת מה לבחור ומידע כל השוק המקומי וכו'?

בספק.

הוא הרי לא יועץ לענייני באר יעקב בלבד אני מניח וייתכן שפנו אליו לייעוץ משכנתה זוג חביב ש"זכה" במצפה רמון.

יועצי משכנתה מגיעים מרקע של לימודים שונה אם בכלל. מחסרי השכלה בסיסית שלמדו לימודי תעודה ב"מוסד" מטעם עצמו, לימודי התנהגות ארגונית במכללה למינהל ובוגרי כלכלה. יש הכל מהכל. תחום פרוץ ללא תנאי כניסה.