⬅ חזרה לאינדקס

הסבה ממדעי המחשב לראיית חשבון

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 13:57
מבוא קצר:

לפני 4 שנים התלבטתי בערך כמו כל צעיר במדינה (מה שהוביל למצב הנוראי כיום) האם ללמוד מדעי המחשב, ובמקביל עולם הפיננסים מאוד עניין אותי, וראיתי בו ערך רב (כלכלה/חשבונאות).

כמובן, נפלתי גם אני לבהלה לזהב והחלטתי להשקיע את מירב המאמצים והיכולות הקוגנטיביות שלי כדי ללכת לתחום הסקסי ביותר בשעתו.

לונג סטורי שורט, התואר פתח בפניי את כל הנושא הטכנולוגי שלא הכרתי לפני, ונהניתי ממנו בטירוף, באמת מכל רגע.

אבל

המציאות של השוק כרגע, יחד עם האינפלציה בבוגרי מדמח והנדסת תוכנה למיניהם, טפחה על פניי ודורשת ממני לחשב מסלול מחדש, כזה שגם אם לא ארוויח בהתחלה הרבה כסף (למרות שאני לא שמעתי על בוגר מדמח אחד שקיבל הצעות כרגע שאינן משפילות ומזלזלות ) לפחות יאפשרו לי להיות על מסלול "כלשהו" ולא תלוי באוויר.

בהערכה שלי השוק לעולם לא יתאושש למה , לא בהכרח בגלל הריבית או המלחמה, אלא בעיקר בגלל כמות הסטודנטים והבוגרים הלא פרופורציונלית ביחס לכמות המשרות.

מי שהצליח לעלות על הרכבת לפני כמה שנים, ניצח במשחק.

(אני לא מעוניין לפתוח דיון, פשוט מציין את זה כי זו הסיבה המהותית שאני מעוניין בהסבה, ואני באמת מאמין בה. )

אני שוקל כעת הסבה לחשבונאות (4 סמסטרים בפתוחה).

כעת, על מנת לשמוע את דעתכם אציין את המטרות שלי:

1. יזמות (אם זה בצורה של הקמת קרנות השקעה, יזמות נדלן, שוק ההון וכל הכלול בזה.)

2. או/וגם ניהול בכיר בחברות מובילות במשק.

מהמידע שאני צרכתי, ואנשים שהתייעצתי איתם, נשמע שרקע חשבונאי הוא כלי חזק מאוד ליזם ומנהל.

עושה רושם שהרבה בכירים במשק, ובעלים של חברות גדולות, הם עם רקע חשבונאי.

אבל מי אני שאסיק מסקנות ? סה"כ מתעניין.

אני בטוח שיש כאן הרבה בעלי ניסיון ורואי חשבון שיכולים לשפוך אור על ההסבה, המקצוע עצמו, והקשר בינו לבין השאיפות שלי, יותר טוב ממני. :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 14:24
איפה עשית את התואר? עד כמה המצב קשה עכשיו? האם אתה מודע לשכר מתמחה בראיית חשבון שהוא נמווך ממש ביחס לשכר מתכנת?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 14:47
בפתוחה, ממוצע 86 (גם חבר מצטיין דיקאן לא מוצא עבודה ).

מודע, ולא מבין למה ממשיכים להשוות .

רואה חשבון כבר יסיים התמחות עד שבוגר מדמח ימצא עבודה, אם בכלל.

וגם, מה זה עוזר לי אם תאורטית למתכנת יש שכר טוב, ופרקטית אני לא אקבל אותו בעתיד הנראה לעין, וגם מי שנכנס כרגע לא מקבל אותו .

אני יודע מה ההצעות שבוגרי התואר מקבלים כיום, גם מחברות מכובדות לכאורה, לא מדהים תהיה בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 14:54
18,000 זה עדיין יותר ממה שמקבל מתמחה בראיית חשבון, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 14:59
ו50 אלף יותר טוב מ18, אני לא מבין מה המטרה לזרוק מספרים לאוויר כשהסיכוי של בוגר מדמח למצוא משרה גם אם בשכר נמוך , הוא קלוש , האם להסתכל על גרף שכר עושה לי טוב כשאין דרישה בשוק לג׳וניורים ?. רוב חבריי מהלימודים מחפשים עבודה בין חצי שנה לשנה וחלקם שנה + ובזמן הזה מרוויחים שכר קרוב למינימום בעבודות זמניות. לא מתקדמים בשום אפיק בחייהם כי הם עסוקים בלבנות פרויקטים ולחפש עבודה במשרה מלאה. הדוגמאות האלה לא מועילות לדיון.

אני רואה מה קורה בחוץ וחווה את זה על בשרי באופן יום יומי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:00
גם אחרי התמחות השכר לא להיט ולמיטב ידעתי רחוק מ 18
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:02
לא בטוח שזה עוזר לך ובאמת שכוונותי טובות. אבל לא מזמן דיברתי עם ידיד ראש צוות בצק פוינט שאמר לי שחזרו לגייס אצלם, אז שווה להעיף מבט. 2 חשבת על תואר שני בתור דרך לקבל נסיון והכנסה זמנית?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:09
את המספרים לקחתי מ-levels.fyi, תוך כדי שפילטרתי הצעות מהחודש האחרון לאנשים עם ניסיון של עד שנה

לאורך מספיק זמן הסיכוי גדל

אז החלופה שלך לניתוח הנתונים והחלטה רציונלית על בסיסם היא להסתמך על שמועות ומשאלות הלב שלך?

כרגע הביקוש לג׳וניורים הוא נמוך, הוא היה נמוך גם אחרי שהתפוצצה בועת דוטקום בתחילת שנות ה-2000, וגם אחרי בועת הנדל״ן ב-2008, וגם בשנים האחרונות.

אני מסכים שדוגמאות לא מאוד מועילות לדיון, לכאן ולכאן, יש לך נתונים סטטיסטיים עליהם אתה מסתמך כשאתה בוחר להחליף מסלול קריירה מ״זה שכרגע קשה לך למצוא בו עבודה״ ל״זה שאתה חושב שהוא יותר טוב כי שמעת מאנשים שהוא ממש סבבה״?

אתה ״חווה על בשרך״ את הקשיים שאתה כרגע מתמודד איתם. אתה לא יכול על בסיס זה להסיק שהסבה לחשבונאות תטיב עמך (לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך).
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:12
״בהערכה שלי השוק לעולם לא יתאושש למה , לא בהכרח בגלל הריבית או המלחמה, אלא בעיקר בגלל כמות הסטודנטים והבוגרים הלא פרופורציונלית ביחס לכמות המשרות.״

ככל והמצב הנוכחי יימשך (שוק קשה לג׳וניורים, אולי מגמה של צמצום משרות הייטק בכללי, אם אתה מאמין שלשם הדברים הולכים), סביר להניח שהביקוש ללמוד מדעי המחשב יקטן, מה שיעזור לאזן את כמות הסטודנטים והבוגרים לכמות המשרות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:19
יתכן, אבל אין לי את אורח הרוח או התשוקה להיות תלוי באוויר ככ הרבה זמן לצערי
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:20
עיקר הפוסט היה דעות בנוגע להסבה + על המקצוע עצמו והאם הוא יעזור לממש את המטרות שלי.

לא לדון במצב השוק, כשכתבתי את הפוסט, פחדתי בדיוק מכך שהדיון יזלוג לנושא הזה.

אין פה עניין של משאלות לב, יש כאן עניין של מטרות חדשות שהצבתי לעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:21
אני יודע שכוונותיך טובות, אני מאוד מודה לך על תגובות לדיון.

פשוט זו לא מטרת הפוסט, ולכן אני יותר מתעניין בשאלת ההסבה + המקצוע והשאיפות המקצועיות שלי .
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 15:30
ההחלטה שלך בהינתן המטרות שהצבת לעצמך לא ברורות לי.

בדרך כלל יזם הוא:

- לא צריך תואר, הוא עצמאי ומסוגל להרים דברים בעצמו

- עם תואר טכנולוגי, ראשון או מתקדם

- עם תואר במנהל עסקים, בדר"כ שני

לא מכיר יזם שבא דווקא מהתחום החשבונאי. מניח שיש כאלה אבל הם במיעוט שבמיעוט. זה כמובן לא מזיק ללמוד, כמו עוד הרבה תחומי ידע, אבל אם המטרות שלך הן ליצור עסק או להתברג במשרת ניהול בכירה במשק, אני מודה שאני לא הכי מבין למה לימודי חשבונאות (ועוד בפתוחה) זה מה שיעזור לך.

אתה צריך אולי יותר רקע עסקי וקשרים ביזנסיים אישיים שזה משהו שאולי תואר שני במנהל עסקים ברייכמן או משהו יכולים לפתוח לך דלתות.

לחילופין, אם אתה חושב שכבר יש לך רקע אולי הגיע הזמן פשוט לנסות לקפוץ למים ולנסות לפתח משהו בעצמך. אני לא בטוח שחבל ההצלה של תואר נוסף הוא מה שיועיל כאן, אולי רק להוסיף עוד שורה לקורות החיים.

האם יש משרה ספציפית בשירות המדינה למשל או בחברות המובילות במשק שדווקא תואר כזה חסר לדרישות שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 16:00
העניין הוא פחות בתואר עצמו , אלא באמת ביכולות שאפתח בתואר יחד עם ההשכלה החשבונאית .

פתחתי כבר כמה מיזמים, אבל השאיפה היא לעסוק בתחום הנדלן / שוק ההון.

יתכן באמת שמנהל עסקים כתואר שני ברייכמן יכול לעזור, אני מברר גם על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2025 17:15
לדעתי, ארבעה סמסטרים לא יתנו לך "השכלה חשבונאית" כמו ששלוש שנים תואר לא הופכות אדם למתכנת טוב. במקרה הטוב הוא ג'וניור וכמו שאתה אומר היום אפילו אותם לא מחפשים יותר מידי כי אין להם ניסיון.

אם אתה רוצה לקחת את זה לצד העסקי אז לימודים לדעתי לא יתרמו לך שום דבר, עדיף לך לקרוא דוחות אנליסטים, ללמוד מיוטיוב ודומיו וככה לקבל השכלה, ופשוט לצבור ניסיון מעשי זה חזק מהכל- גם בתכנות וגם בעולם העסקי.

אני לא יודע אם הייתי הולך לכיוון של עוד לימודים אבל אם כבר עוד לימודים, אז מסכים עם סולידסטייט. תואר שני ברייכמן יכול ליצור קשרים וגם ידע תיאורטי איך לתפעל מערכת עסקית אני מניח, אם הקורסים מעודכנים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2025 16:54
אל תלמד חשבונאות, איך אנשים עדיין לומדים דברים כאלה זה הזוי.

הכרתי מישהו שלמד איתי באותו מוסד חשבונאות, טחן תחת כל 4 שנים, מרוויח פחות ממני וללא תנאים טובים כמו שלי ועדיין לומד משפטים כעת כדי "להשיג" יתרון.

גם אם בעתיד ירוויח יותר ממני זה לא משנה כי כמות ההשקעה שצריך להשקיע בתואר ובעבודה פשוט חא שווה את זה.

אם "כלכלה וחשבונאות" מעניין אותך ויש לך גם ניסיון טכנולוגי הייתי מייעץ לבדוק תחומים כמו אנליסט BI, דאטה אנליסט וכדומה שהם הרבה יותר לטקרטיבים ואורקטיביים מבחינת שכר, מעמד, תנאי וכיוצא בזאת.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2025 20:01
לא חושב שלימודי חשבונאות יקדמו אותך להשגת המטרות, בטח שלא בלימודי 4 סמסטרים בפתוחה.

אם אתה מתקשה למצוא עבודה במדמח תחשוב מה יהיה שתנסה לחפש התמחות במשרד רואי חשבון נורמלי אחרי הכשרה כזאת .
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2025 21:06
אם כבר הייתי מנסה להגיע למשרה באחד מהביג 4

בדרך כלל בצוות ביקורת מערכות מידע מעניין אותם להכיר אנשים כמוך

זה יתן לך יותר מושג חשבונאי מ4 סמסטרים, וגם תתפרנס קצת תוכדי

כשהשוק יתאושש יהיה לך ניסיון תעסוקתי ועבודה בצוות ותוכל לעבור לפיתוח במהרה בימנו אמן
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2026 16:23
מה החלטת לעשות בסוף ?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 19:55
בדיוק כמוך באותה סירה רק שאני נשוי פלוס 2,מאז שסיימתי את התואר לפני שנתיים - צרצרים חחחח..

תואר קצת מבאס מבחינת מציאת תעסוקה אבל אם מצאת - אתה על הגל
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2026 02:41
אתה מנסה גם להשיג משרות שפחות כוללות תוכנה, כמו Data/BI Analyst? או שגם בזה קשה למדמ"חיסטים להשתלב?
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2026 02:29
ניסיתי גם ל qa.

סתם, האמת של data analyst כמעט התקבלתי, רק שהייתי עם האף למעלה ולא הסכמתי ל - 10000 בחודש לחוזה למשך חצי שנה בלי הבטחה להמשך העסקה לאחר החצי שנה.

הראתי הססנות ולדעתי זה מה שהפיל אותי.

מאז אני on off בקורות חיים למרות שאני לא רלוונטי לתעשיה בשום צורה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 16:05
אפשר לשאול איך הגעת למשרה הזו? הם לא מחפשים בוגרי נתונים ותעשייה וניהול ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 14:45
אפשר להגיע לתפקיד דאטא אנליסט מכל תואר כמותי, אפילו כלכלה