⬅ חזרה לאינדקס

בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת?

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 14:35
ב2025 אהיה בן 25.

סיימתי מסע מפרך של שנתיים של השלמת בגרויות הגעתי לממוצע בגרויות 117. מ80 כזה נראה לי.

(מתמטיקה 5 99. ספרות 5 בציון 94. תנך 5 בציון 90. אזרחות 2 בציון 94. אנגלית 5 בציון 98. לשון 2 בציון 97). ופסיכומטרי 600. מחכה לתוצאות דצמבר, אעשה גם באפריל.

רציתי רפואה אבל זה לא כזה הולך. המילואים ממש מקשים לעשות פסיכומטרי ולשפר בגרויות יותר.

תמיד הייתי בעל חשיבה ״הומנית״ ולא הלך לי טוב עם מספרים. לפני השיפור חשבתי שאעשה רק תואר בפילוסופיה ואולי גם משפטים.

אבל בחודשיים שבהם שיפרתי מתמטיקה מ3 ל5 גרמו לי לראות שיש משהו ממש מגניב ב״דיוק״ של המתמטיקה, שיש תמיד תשובה אחת והכל מאוד, מחושב, נקרא לזה.

אז מתלבט גם על תואר ריאלי ומה שנראה הכי משתלם מזה זה מדעי המחשב.

נראה שהחברה סביבי מאוד מכתיבה אותי למקצועות הומניים כמו משפטים כי תמיד התעניינתי בחוק, פוליטיקה ומשפט. אמנם זה נראה מעניין אבל נראה שזה 4 שנים לימודים עם שנה וחצי התמחות ואז משכורות מאוד נמוכות וקרובות למה שאני מרוויח עכשיו(13K בחודש) וכל היום לקרוא מסמכים או להתווכח עם אנשים. אז התואר מעניין אבל המקצוע סיוט.

גם הרבה אומרים לי פסיכולוגיה אבל זה נראה חרא אופק תעסוקתי. גם קלינאות תקשורת.

מדעי המחשב נראה כמו הרבה לחקור מתמטיקה שזה מגניב כי מאוד אהבתי את הבגרות של ה5 יחל ונראה שגם הוצאתי ציון סבבה יחסית לחודשיים למידה שלפני זה לא ידעתי מה זאת נגזרת(אולי בכל זאת יש לי חשיבה ריאלית?). עשיתי גם קורס פייתון לבד וזה היה נחמד.

מאוד חשוב לי לשלב עם פילוסופיה כי זה באמת הPassion שלי ותמיד היה לי חלום ללמוד את זה מקצועי.

וגם, באיזה מוסד? כרגע בעברית מקבלים אותי לכל התארים רק על סמך בגרות(יש לי ראויים לקידום). גם תל אביב לפי מתווה ראויים לקידום. לבן גוריון להכל חוץ מהנדסה.

תמיד היה לי חלום לעשות תואר במקום נחשב בעקבות זה שבבית הספר לא באמת הצלחתי ללמוד. וגם קצת לחזור לאווירה של תיכון עם חברים ואיך.

איך מחליטים?

המלצות למכונים ואנשים שמלווים לבחירת מקצוע יתקבלו בברכה, תודה!

תודה!

כרגע נרשמתי למדמ”ח-פסיכולוגיה דו חוגי עם חטיבה במדעי המוח בתל אביב, זה נראה מעניין ותכנית מצטיינים של בית ספר סגול

ו מדמ״ח - פילוסופיה דו חוגי בעברית.

ממוצע בגרויות 117 ופסיכומטרי 641.

יש גם אפשרות להירשם מדמ״ח-מתמטיקה דו חוגי בטכניון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 15:59
אם אתה אוהב תחומים הומניים, ואם אתה עומד בדרישות הקבלה למשפטים באונ' העברית, אז אני אומר שתלך על זה.

זו האופציה הטובה ביותר עבורך מבין אלו שציינת. שים לב שמדובר בפקולטה למשפטים הכי האיכותית בארץ.

לא הייתי נכנס למחילת הארנב הזאת במקומך עכשיו

תתמקד בתואר ובעניין שבו. את משבר גיל הארבעים תשאיר לגיל 40. :)

ממליץ לך בחום לשמור שכף רגלך לא תדרוך לעולם בפקולטה לפילוסופיה של אף מוסד אקדמי בארץ.

אני חולק איתך את הפאשן לתחום, ואני יכול להמליץ לך בפרטי על ספרים מצויינים לקרוא. אבל מהאקדמיה תשמור מרחק. חבל לך על הזמן והכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 17:12
תודה אלוף!

פשוט עריכת דין לא הכי מושך אותי בגלל כל הלייפסטייל של עורכי דין שאני רואה סביבי והבנתי בתור שכיר תקרת הזכוכית היא 20K פלוס מינוס.

תוכל לפרט על הדיס המלצה על פילוסופיה בנוסף לתואר המקצועי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 18:10
התארים הלא-פרקטיים הפכו להיות חממה לדחיפה של אג'נדות פוליטיות של כל מיני בעלי אינטרסים שהצליחו להשתלט על האקדמיה, עד שלא נשאר בהם שום טיפת ידע אמיתי ולא מוטה אידאולוגית. זה בלט מאוד בתחילת המלחמה כשראינו את כל הסטודנטים בארה"ב מתחילים לצרוח free palestine כי זה מה שלמדו אותם באוניברסיטה, שארגוני טרור הם בעצם דובוני איכפת-לי מסכנים ומדוכאים ע"י ישראל המרושעת, ולאף סטודנט שמה לא היו את הכלים המנטליים להטיל ספק בחומר הלימוד.

בישראל זה קצת פחות קיצוני ממה שראינו בתקשורת שקורה בארה"ב, כי המצב בארץ פחות מאפשר להגיע לרמה כזו של ניתוק מהמציאות. אבל עדיין האקדמיה היא מוסד מושחט ומוטה מידי בשביל להיות מקום שאפשר ללמוד בו דברים "בשביל הכיף" בלי שיזהמו לך את השכל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 18:14
אז ללמוד לבד אתה אומר?

פשוט פעם בשמירות בסדיר השתעשעתי ברעיון של מחר פילוסופי באקדמיה ולהנות אחרי שהתבססתי טוב כלכלית.

מה דעתך על מה שרשמתי על משפטים?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2025 16:50
לך למקצועות STEM עזוב אותך הומני שומני.

תודה לי אחר כך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2025 16:59
מדמ״ח בעברית או תל אביב?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2025 18:46
בשניהם אחלה אני בטוח