⬅ חזרה לאינדקס

הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 20:10
בן 44, נשוי +3 כרגע ברילוקיישן בארצות הברית לשנתיים בתפקיד פיננסי. רואה חשבון בהשכלתי ונסיון של שנים בחברות אמריקאיות. מצליח לחסוך 30,000 ש" בחודש בתקופה הזו (רק בשנתיים של הרילוקיישן, אח"כ זה ירד משמעותית לכיוון 5K בחודש). אשמח לעזרה איך הכי טוב למקסם את התקופה הזו. מתלבט בין השקעה בנדל"ן בארצות הברית (מכיון שאני כאן), תיק השקעות פיננסיות (בישראל או בארה"ב), להחזיר את המשכנתא, לפדות את ההלוואות בארצות הברית על הרכבים שקניתי ועוד....למדתי על עצמי שאני שונא סיכון, אבל הייתי מאוד רוצה לצאת מהסטייט אוף מיינד הזה.... אשמח לדעתכם/עזרתכם ולשמוע מנסיונכם:

נכסים- בית בישראל בשווי 3 מיליון עם משכנתא של 920,000

140,000 קבועה 3.3% צמוד מדד

260,000 פריים מינוס 0.7

200,000 קבועה 3% לא צמוד

320,000 משתנה 4%

קרן פנסיה - 1.6 מיליון 50% S&P ו50% מסלול מניות לבני פחות מ50.

קרן השתלמות - 600,000 על S&P, ו100,000 על מסלול כללי

תיק השקעות - 460,000 במיטב במסלול מנוהל 30% מנייתי והשאר אג"ח

תיק השקעות בבנק:

500,000 בקרן כספית

20,000 בishare nasdaq 100

12,000 בishare MSCI ACWI (מדד עולמי)

35,000 ב3 מניות של חברות ישראליות

בנוסף- 60,000$ בפקדון יומי בבנק ברצות הברית, ו2 הלוואות על מכוניות - 19,000 דולר עם ריבית 6%, 25,000 עם ריבית 5.8%

אציין גם שלאשתי אזרחות אמריקאית אז כרגע כל מה שיש בארצות הברית רשום על שמי (רכבים, פקדון, חשבון בנק)- לא ברור לי מה עדיף מבחינת מיסוי

אני יודע שיש לי כרגע די בלגן, אני יודע שלשים 500K בקרן כספית זה יותר מדי..... מחפש הכוונה - תודה לעוזרים!
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 20:29
מבלי לייעץ כי כמובן אסור ואני לא איש מקצוע

קרן כספית נותנת לך בגדול את המדד

היא שומרת על ערך הכסף שלך ומעולה כתחנת ביניים או קרן חירום אבל היא לא תרוויח לך כסף ראלית

אתה משלם על זה מדד + 3.3 אחוז שזה די הרבה

(רק לטובת תחושה זה סביב ה7 אחוז באינפלציה שיש בזמן האחרון)

כלומר מבלי להיכנס לרמת הסיכון או הפיזור בתיק

אם תיקח חלק מהקרן הכספית ותסגור את המסלול הזה

אתה מרוויח או יותר נכון חוסך כבר כל חודש 3.3 אחוז כל 140 אלף
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 22:18
- תיק מנוהל 70% אג"ח במיטב, למה?

- הלוואות רכבים, למה?

- תיק השקעות בבנק, יש לך תנאים טובים או שסתם הקטנת ראש?

- קרן כספית עם כל כך הרבה כסף בזמן שאתה משלם הלוואות זה לא כלכלי. או שתשקיע את זה במשהו עם פוטנציאל להרוויח יותר מהריבית של המשכנתא, או שתחזירי הלוואות.

- הייתי סוגר את התיק מנוהל ומחליט במה אתה רוצה להשקיע. התיק שלך ביותר מדי בלאגן. אפשר גם להחזיר הלוואות במקום להשקיע במשהו. להחזיר הלוואות זה השקעה אוטומטית בריבית של מעל 5% אצלך.

אתה שונא סיכון. אתה עובד קשה ומרוויח כסף כדי לחיות טוב עם המשפחה שלך. אין בזה שום דבר רע.

אתה בתפקיד פיננסי, והפיננסים האישיים שלך מאוד בלאגן, קצת אירוני :)

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2025 22:34
אתה גם לא צריך להפקיד לפיקדון יומי. תחזיר את כל ההלוואות היקרות בכסף שמושקע בריבית נמוכה יותר. אם אתה מוכן טיפה להגדיל סיכון אז נראה לי שכדאי לעשות את זה בפנסיה והשתלמות שפטור ממס רווח הון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2025 17:33
תיק מנוהל- כי אין לי זמן לנהל בעצמי. (מבחינת ידע- אני מבין בפיננסים ויודע לנתח דוחות כספיים טוב מאוד. אבל- אני לא מצליח להבין את השוק, הרבה פעמים בעבודתי נחשפתי לדוחות כספיים לפני הפרסום, ואף פעם לא הבנתי את התגובה של השוק למספרים ברגע שהדוח פורסם.... מרגיש לי שאין הרבה קשר בין ניתוח דוחות כספיים לביצועי המניות של החברות )

הלוואות רכבים- בהתחלה לקחתי כדי לקבל קרדיט סקור בארה"ב, כרגע אני מתלבט אם להחזיר את ההלוואות כי כמו שכתבתי אני חושב על להשקיע בארצות הברית בנדלן או בשוק ההון.

תיק השקעות בבנק- התחלתי שם עם קרן כספית קטנה שהלכה וגדלה, על קרן כספית אין שום עמלות. לאחרונה התחלתי לקנות שם גם מניות. היום פניתי לבנק וביקשתי שיפור בתנאים :)

אם אני סוגר את התיק המנוהל- במה כדאי להשקיע את הכסף? נראה לי שזה סיכון גבוה מדי להשקיע הכל בS&P או במדד מנייתי כלשהו.... חשבתי גם על נדלן בארץ אבל עם מס רכישה של 8% זה נראה לי לא משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2025 17:33
הפנסיה וקרן ההשתלמות הן כבר בסיכון גבוה
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2025 18:04
אתה יכול להגדיל עוד קצת את הסיכון שם. על ההשקעות שלך יש לא מעט עמלות והרבה מאוד אג"ח/פקדונות לטווח קצר. לדעתי, תמכור את כל האג"ח הזה ותחזיר איתו הלוואות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2025 18:35
זה משפט ממש חזק!

רלוונטי לגבי, אז תודה...
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 11:14
אבל אתה מאמין שהבנק יותר חכם ממך וכן יודע לנחש את התגובה של השוק.

טוב נו

אתה מושקע כבר בשוק ההון. יש לך תיק מניות בבנק.

אז תיקח משכנתא, כנראה יהיה יותר כלכלי. הריביות של ההלוואות שלך לא מוצלחות.

אני לא אגיד לך במה להשקיע חבר :) אבל בהחלט כדאי להחליט מה אתה רוצה.

משתלם זה תלוי למי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 11:23
כל הנכסים שלכם פה הם כזוג אני מניח
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 11:32
כל הנכסים שלכם פה הם כזוג אני מניח
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 12:57
הגדרת את זה יפה. אתה מבין בפיננסים, אבל לא מבין בהשקעות בבורסה. אני מעריכה שגם מנהלי התיק שלך לא מבינים גדולים (כנראה אף אחד לא מבין גדול).

ההצעה הכי טובה שלי היא לשבת עם אשתך ולתכנן למה ולמתי אתם צריכים את הכסף. בנק יעדים כולל הערכות כספיות שתצטרכו.

זה יכול להיות חופשה חלומית או בית או עזרה לילדים בשלבים שונים של החיים. לפי זה תוכלו להיערך נכון יותר מבחינת השקעות, כאשר לטווח הקצר של כמה שנים כדאי בהשקעות סולידיות יותר (אג"ח ממשלתית, קרן כספית, פק"מ, תכנית חסכון) ולטווח ארוך (נניח עשר שנים וצפונה) להשקיע במדד מנייתי מפוזר היטב.

המצב כרגע (מעבר לקרן הפנסיה) הוא שיש לך בערך 1.8M ש"ח שמתוכם מיליון ש"ח סולידיים. אם תגלו שבבנק היעדים שלכם אתם זקוקים למיליון ש"ח לתקופה הקרובה (נניח עד חמש שנים) אז אתם בסדר גמור עם ההקצאה העכשווית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 18:04
תודה על התגובה. אתה מציע שאחזיר את כל המשכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 18:05
כן, כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 18:06
תגיע למצב שבו לא יהיה לך פיקדון/אג"ח עם ריבית יותר נמוכה (אחרי מס) ממה שיש במשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 18:08
התכוונתי שלגבי הסכום שיש לי בארה"ב אני מתלבט אם להחזיר את ההלוואה של הרכבים או לפתוח כאן תיק השקעות נוסף
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2025 18:25
זה אותו כסף, אתה פשוט צובע אותו בצבע אחר.

אתה מחפש איך לנצל את התקופה הנוכחית. מה עם התקופה שאחריה? נגמרים החיים?