⬅ חזרה לאינדקס

דירה יד 1 על הנייר מקבלן או דירה יד 2 ?

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2025 00:47
שוקל לקנות דירה ראשונה להשקעה, בן 21 אחרי צבא

הון עצמי של 500 אש"ח (לאחר עזרה חלקית מההורים במידה ואחליט לקנות)

מרוויח 13,000 נטו בחודש בממוצע עם סהכ הוצאות חודשיות של 3,000 שח

העסקה הכי גבוהה שאוכל להיכנס אליה היא דירה בגובה 2m שח אבל לא הייתי רוצה לחנוק את עצמי לכן אני רוצה לחפש בטווחים הקצת יותר נמוכים באיזורי המרכז/שפלה, עד 1.7m.

מצד אחד אני יכול לקנות דירת 3-4 חד' עם תנאי תשלום נוחים ואכלוס ב3 שנים הקרובות בטווח מחירים שציינתי באיזורי השפלה (אשדוד/קריית מלאכי בשכונה החדשה של כרמי הנדיב לדוגמה). מנגד אני יכול לקנות דירה יד 2 עם צפי להתחדשות כלשהי באותם איזורים ואולי אפילו יותר למרכז במחירים האלה אשמח לשמוע על הראייה שלכם לגבי זה ומה עדיף לדעתכם.

בנוסף אשמח לדעת מה המשכנתא המקסימלית שאוכל לקחת במידה ואני מרוויח 13 נטו בחודש ומה ההחזר החודשי הממוצע בסביבת ריבית היום על משכנתא של 1-1.2m ל25 שנה (יודע שזה משתנה בין מה שכל אדם בוחר לקחת אבל הממוצע החזר חודשי כיום)
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2025 01:03
לא יועץ ולא מומחה.

1. יש מציאות יותר ביד 2.

2. דירה חדשה מקבלן זה עולם אחר.(עיצוב הדירה מראש כרצונך, בחירת קומה, וכדומה)

3. באמת תלוי בך איפה אתה מעוניין לגור, אם לא איכפת לך פריפריה?, יש עסקאות טובות בנתיבות- רמות יורם, אופקים- אפיקי הנחל, ועוד ערים רבות. גם תלוי במנטליות שלך, ולאיזה עיר אתה מתחבר יותר.

4. לפי ההון עצמי שלך וגובה ההכנסה, אתה בהחלט יכול לרכוש דירה בכ-1.7 מליון בראש שקט. אבל תנסה לצפות אם יהיו לך עלייה בגובה ההוצאות החודשיות בעתיד...

5. לדעתי החזר על סכום משכנתא כזה הוא בין 6 ל7 אלף בחודש. נמתין ליועצי משכנתאות שבינינו אולי ייתנו לך סכום מדוייק יותר.

6. תאמת קראתי שוב את ההודעה שלך, וכתבת "להשקעה", אז זה קצת שונה. מקצת ניסיון שלי בשיווק פרוייקטים, בד"כ היום דירה חדשה מקבלן יקרה יותר מדירה דומה ביד 2. יש יוצא מהכלל= פרוייקטים שטרם יצאו לשיווק, וטרום היתרי בנייה. אם תמצא כאלו, יכול להיות השקעה טובה. (קניתי לפני כשנה 4 דירות כאלו בנתיבות, היום נמכרות בכמה מאות אלפי שח יותר!!).

אבל בכללי יש יותר מציאות ביד 2, דירות באיזורים עם צפי לפינוי בינוי, כמו בקריות, טבריה וכדו'. או דירות מתחת למחיר השוק, ירושה, גירושין, כונס נכסים וכדו'.

7. חישוב 1 להשקעה: שכירות. כמה תשואה תהיה לך. חישוב 2: עליית ערך. וחשוב לבדוק את שניהם בקניית הדירה. (כמובן שעליית ערך לרוב זה הימור, אבל יש היגיון).

בהצלחה.

נ.ב. במידה ותלך בסוף על דירה מקבלן, חשוב לי שתדע: תתמקח על הכל לפני חתימת חוזה!, תנאי תשלום, שינויי דיירים, מחיר הדירה, עלויות משפטיות. תתפלא כמה אפשר לקבל עם קצת מיקוח. מניסיון